ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Χρειάζονται ξεκάθαρες κουβέντες από το ΕΝΑΚ- Είτε συνεχίζουν να συμπορεύονται με την νυν διοίκηση είτε παίρνουν το ρίσκο και αποχωρούν

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

Χρειάζονται ξεκάθαρες κουβέντες από το ΕΝΑΚ- Είτε συνεχίζουν να συμπορεύονται με την νυν διοίκηση είτε παίρνουν το ρίσκο και αποχωρούν

 


Το ΕΝΑΚ (Ενωτικό Αυτοδιοικητικό Κίνημα) Ηλιούπολης έχει την δική του ιστορία στην πόλη και φυσικά η άποψη ενός δεξιού για αυτόν ελάχιστη αξία θα είχε αφού οι πολλοί το έχουν ήδη κρίνει σε συνεχείς εκλογικές διαδικασίες με την ψήφο τους. 

Ο μικρός σχηματισμός δεν κατάφερε και πολλά πράγματα ,και η μεγαλύτερη έως τώρα επιτυχία του είναι πως μέσω της συμπόρευσης με τον νυν δήμαρχο Γιώργο Χατζηδάκη βρέθηκε σε θέσεις ευθύνης. 

Τα περισσότερα προβεβλημένα μέλη του Κινήματος προέρχονται από τα σπλάχνα του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑ.ΣΟ.Κ και ίσως για τον λόγο αυτό έβαλαν και στον τίτλο τους την λέξη κίνημα. 

Πριν μερικές μέρες είδαμε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως τα μέλη τους συγκεντρώθηκαν και φανταστήκαμε πως η μάζωξη έγινε ενόψει των γιορτών. 

Όμως την "είδηση" συνόδευε το παρακάτω ολιγόλογο κείμενο και τις φωτογραφίες που σας παρουσιάζουμε. 


Το αντάμωμα περιείχε και προβληματισμούς όπως διαβάζετε παρά πάνω ,και εμείς αναμείναμε μερικές μέρες έως ότου έβγαινε κάποια ανακοίνωση που θα μας διαφώτιζε εάν οι συζητήσεις και οι προβληματισμοί οδήγησαν κάπου ,εκτός από την πραγματικότητα που είναι πως το ΕΝΑΚ συνδιοικεί τον δήμο μας με δύο Αντιδημάρχους ( Πούλος- Γεωργάκης) και τον επικεφαλής του κ. Δημήτρη Πανταζόπουλο αντιπρόεδρο του ΝΠΔΔ του δήμου μας με τον εύηχο τίτλο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης! 

Στις φωτογραφίες διακρίναμε και τους δύο Αντιδημάρχους ( Σταύρος Γεωργάκης - Γιάννης Πούλος) με τον πρώτο κατά την δική μας άποψη πάντα να έχει εκφράσει θέσεις κόντρα στο ρεύμα και στην στασιμότητα που επικρατεί ,περισσότερο φιλελεύθερες και προς την σωστή κατεύθυνση για να επιλυθούν χρόνια προβλήματα του δήμου μας. 


Η σύναξη είχε και φαγητό από ό,τι είδαμε στις φωτογραφίες, και βέβαια εμείς που δεν είμαστε καζαμίας να κάνουμε προβλέψεις γράφουμε αυτή την ανάρτηση ΜΟΝΟ για έναν λόγο. 

Και αυτός είναι για να καταστήσουμε σαφές σε όλες και όλους πως στις κάλπες του 2023 θα κριθούν πρωτίστως όσοι οδήγησαν τον κ. Γιώργο Χατζηδάκη στη καρέκλα του δημάρχου, αφού ο ίδιος έχει ήδη κριθεί και κατακριθεί από τους πολλούς. 

Αυτό δεν σημαίνει πως οι δημοτικές εκλογές έχουν κριθεί ,αφού δεν υπάρχει κανένας ισχυρός αντίπαλός  στην τακτική του, σπέρνουμε την διχόνοια και επωφελούμαστε από αυτήν. 

Ήδη έχει διαλυθεί η δημοτική παράταξη "ΗλιουΠόλις - Ανθρώπινη Πόλη" και η παράταξη "Πρώτα η Ηλιούπολη" με μια σειρά στελεχών του να καταφεύγουν στην αγκαλιά της διοίκησης που μάλλον θα τους "πνίξει" με τις επιλογές της. 

Το ΕΝΑΚ που ήταν από πριν σε αυτή την αγκαλιά σίγουρα θα έχει και την μεγαλύτερη ζημιά στις κάλπες που έρχονται. Κερδισμένος από την συμπόρευση με τη διοίκηση θα είναι ο νυν Αντιδήμαρχος Απόστολος Στασινόπουλος που ως ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο θα επανεκλεγεί από τον πρώτο γύρο αλλά θα αυξήσει τις ψήφους που πήρε όλη η παράταξη του στις κάλπες του 2019. Πάει για πάνω από 1000 ψήφους, και θα αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη για τους συντρόφους του στις προσεχείς κάλπες. 

Αλλά η ανάρτηση είναι για το ΕΝΑΚ και όχι για τους ΣΥΝΕΡΓΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ και εκεί τα πράγματα είναι διαφορετικά. Πούλος και Γεωργάκης εάν τελικά παραμείνουν και κατέλθουν με το ψηφοδέλτιο Χατζηδάκη θα βάλουν τέλος στις όποιες φιλοδοξίες έχουν για κάτι περισσότερο από θέση Αντιδημάρχου. Άρα μόνο αυτοί πρέπει να ανησυχούν και ουδείς άλλος από το ΕΝΑΚ αφού ο κος Πανταζόπουλος πολύ δύσκολα θα είναι καν υποψήφιος! 

Το ΕΝΑΚ έχει αποδείξει πως με αυτόνομη πορεία δεν πάει για διοίκηση, και ως "τσόντα" η επιλογή δυνατού "αλόγου" μπορεί να το οδήγησε σε θέσεις ευθύνης αλλά η φθορά του είναι δυσανάλογη με όσους έτσι και αλλιώς δεν είχαν την ΙΣΤΟΡΙΑ του και δεν είχαν και τίποτα να χάσουν! 

Το ΕΝΑΚ ακόμα και εάν αποφάσιζε, να μη στηρίζει πλέον την υπάρχουσα διοίκηση δεν θα είχε και μεγάλη τύχη στις κάλπες αφού συμπορεύτηκε για 3,5 χρόνια μέχρι να αποφασίσουν τι θα κάνουν εκεί θα φτάσουμε ,με μια διοίκηση που δεν τα πήγε καλά. 

Στο υποθετικό ερώτημα εάν θα τα πήγαινε κάποια άλλη καλύτερα εμείς ως τοπικό ΜΜΕ έχουμε εδώ και χρόνια απαντήσει. Και η απάντηση είναι πως όσο στην πόλη επικρατούν οι ιδεοληψίες της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και όσο η ΔΕΞΙΑ της πόλης θυμίζει ακροδεξιούς "ψεκασμένους" που υιοθετούν ατζέντα ΚΚΕ, ελπίδα δεν υπάρχει. 

Έτσι κατανοούμε πως μπορεί να μην φταίει το ΕΝΑΚ ως μικρός παίχτης για ό,τι συμβαίνει στην πόλη αλλά σίγουρα περιμέναμε περισσότερα από τους δύο Αντιδημάρχους του που συμμετέχουν στη διοίκηση ο ένας εκ των οποίων φέρει το βαρύ επώνυμο Γεωργάκης, που φέρνει σε όλων μας τον νου τον μακροβιότερο δήμαρχο της πόλης μας τον κ. Θεόδωρο Γεωργάκη. 

Για εμάς το ΕΝΑΚ είναι "μικρό" για να έχει στις τάξεις του εάν Γεωργάκη, και από όσα έχουμε ακούσει ως απόψεις του κ. Σταύρου Γεωργάκη μέσα στα δημοτικά συμβούλια  ξεκάθαρα τον θεωρούμε τουλάχιστον ειλικρινή. 

Δεν χαϊδεύει αυτιά και μπήκε στο δημοτικό συμβούλιο για να αλλάξει νοοτροπίες ,και όχι να παραμένει χειροκροτητής αποφάσεων ,που πολλές φορές στερούνται κοινής λογικής. 

Το να είναι δήμαρχος ο κος Σταύρος Γεωργάκης και Αντιδήμαρχος ο νυν δήμαρχος το θεωρούμε την σωστή εικόνα, αυτό που συμβαίνει σήμερα για εμάς είναι στρέβλωση και παραλογισμός! 

Άμα είναι να βάζουμε επικεφαλής  καταφερτζήδες για να χαϊδεύουν αυτιά μην περιμένουμε πως δεν θα γίνουμε ο παρίας των Νοτίων Προαστίων όπως εύστοχα τόνισε ο κος Ψυρρόπουλος στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο , με τη διαφορά πως ξέχασε να πει πως για να φτάσουμε εδώ,  το κακό είναι διαχρονικό . δεν πρόλαβε να μας κάνει ο νυν δήμαρχος και η ομάδα του ουραγό στα πάντα! 

Το είχαν πετύχει δημοτικοί υπάλληλοι που δεν σέβονται τους αιρετούς,  και δημότες που είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν τον οιοδήποτε "Μεσσία" αρκεί να δηλώνει ανεδαφικά πράγματα που τους κολακεύουν!

Σας βάζουμε τις φωτογραφίες και κάνουμε την εκτίμηση πως ως ΟΛΟ το ΕΝΑΚ δεν πρόκειται να "αδειάσει" την νυν διοίκηση πριν τις εκλογές του 2023,  επομένων το να φύγουν κάποιοι για να πάνε π.χ στην παράταξη του κ. Ευαγγέλου δεν μας λέει και κάτι. 

Παράπονα και γκρίνιες υπάρχουν σε όλες τις πολιτικές οικογένειες,  και σε αυτή την πόλη έχουμε δει αριστερούς τάχα,  να υμνούν ακόμα και  τον δοτό δήμαρχο της χούντας μέσα στα δημοτικά συμβούλια. 

Στο τελευταίο έκανε το ίδιο ατόπημα και η κα Τσατσούλη θέλοντας να απαξιώσει τον μακροβιότερο δήμαρχο της πόλης μας τον κ. Θεόδωρο Γεωργάκη , πήρε τις ανοησίες ενός δοτού δημάρχου υπέρ του κομμουνιστή δημάρχου Δημήτρη Κιντή και τις εκστόμισε στο δημοτικό συμβούλιο ως θέσφατο! 

Δεν είναι μόνο τα 16 χρόνια του Θεόδωρου Γεωργάκη απέναντι στα 12 του Δημήτρη Κιντή που τον βγάζουν νικητή. Είναι το γεγονός πως η πόλη μας με τον Θεόδωρο Γεωργάκη άρχισε να γίνεται δημοκρατική , απέκτησε άλλη νοοτροπία σεβόμενοι τους θεσμούς και συνέβαλε τα μέγιστα ώστε πολλοί ΜΥΘΟΙ να αμφισβητηθούν από επίσημα χείλη , πηγαίνοντας κόντρα στο ΤΙΠΟΤΑ που παρέλαβε και το παρέδωσε ως κάτι. 

Εμείς που γεννηθήκαμε σε αυτή την πόλη γνωρίζουμε πολύ καλά πως ήταν η Αγία Μαρίνα επί Κιντή και πως αυτή παραδόθηκε από τον κ. Γεωργάκη . Μπορεί κάποιοι να προτίμησαν να στήσουν ανδριάντες σε όσους ζημίωσαν την πόλη αλλά η Ιστορία έχει ήδη δικαιώσει όλες τις επιλογές του κ. Θεόδωρου Γεωργάκη πλην της τελευταίας του να σταθεί δίπλα στον νυν δήμαρχο! 

Λάθη κάνουμε όλες και όλοι , ελπίζουμε έως τις κάλπες του 2023 να το διορθώσει και να προτείνει κάτι καλύτερο για επικεφαλής δεν μπορεί να "τσουλήσει" το σχήμα έτσι. 






Δεν υπάρχουν σχόλια: