ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Εκπέμπει SOS για την κατάσταση των σχολείων του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης ο εκεί σύλλογος γονέων- Υπάρχει πρόβλημα με την στατική επάρκεια κτηρίων!

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

Εκπέμπει SOS για την κατάσταση των σχολείων του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης ο εκεί σύλλογος γονέων- Υπάρχει πρόβλημα με την στατική επάρκεια κτηρίων!



Θέμα: Αίτημα για Σύγκληση Έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης, ανταποκρινόμενη στο θεσμικό της ρόλο μετά , την ομόφωνη απόφαση που ελήφθει , στην πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τους Συλλόγους Γονέων, αιτείται τη Σύγκληση Έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την Παιδεία και τις Σχολικές Μονάδες του Δήμου μας. Συγκεκριμένα, τα προτεινόμενα θέματα προς συζήτηση είναι τα εξής: 

1. Ενημέρωση, διαλογική συζήτηση και αποφάσεις σχετικά με την δημιουργία της διαδικτυακής πλατφόρμας για την αναχαίτιση της παραβατικότητας στα σχολεία με την ονομασία «Polifimos», που υπογράφηκε την Τρίτη 12 Ιουλίου 2022 μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης και της εταιρείας S.I.B.A. SOFT." Ζητάμε να ενισχυθεί η πρόληψη και όχι η καταστολή. Το πρόβλημα της σχολικής βίας, είναι πολυδιάστατο, πολυεπίπεδο και πολυπαραγοντικό και είναι μια μεγάλη συζήτηση που πρέπει σίγουρα να την κάνουμε, όλοι μαζί. Σχολεία με φύλακες, ανοικτά και το απόγευμα καθώς και ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου με Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους. 

2. Διαλογική συζήτηση για την Λειτουργία Διευρυμένου Ολοήμερου. 

3. Σύμφωνα με την Υπ. Αρ. Δ14/οικ.91201–ΦΕΚ Τεύχος B’ 5151/04.10.2022 Απόφαση, άρχισε η υλοποίηση του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας για το σχολικό έτος 2022 – 2023. Από τα 1.600 σχολεία που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, δεν υπάρχει κανένα του Δήμου μας, ενώ γνωρίζουμε ότι άλλες Δημοτικές Αρχές αγωνίστηκαν σθεναρά για νa ενταχθούν στο πρόγραμμα. 

4. Απαιτούμε αύξηση στη χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών ώστε να αντιμετωπιστεί το αυξημένο κόστος λειτουργίας των σχολείων (θέρμανση, ρεύμα, ΔΕΚΟ, υλικοτεχνική υποδομή). Καμιά οικονομική επιβάρυνση των γονιών για τη λειτουργία των σχολείων. 

5. Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΕΠΕΑ/68315/502/2022ΦΕΚ3424/Β/2-7-2022 "Μέτρα για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και την εξοικονόμηση ενέργειας σε κτίρια και εγκαταστάσεις που ανήκουν σε ή χρησιμοποιούνται από φορείς του Δημόσιου Τομέα." Η ενεργειακή κρίση οργιάζει ανεξέλεγκτη. Να παρουσιαστεί ένα εμπεριστατωμένο προγραμματικό σχέδιο για το πως θα αντιμετωπιστεί ο χειμώνας που έρχεται, σε σχέση με τα σχολεία μας. Δεν δεχόμαστε την εφαρμογή της υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ Β' 3424/2-07-2022), που προβλέπει οικονομική ενίσχυση των σχολικών επιτροπών με την προϋπόθεση τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 10% στους Δημόσιους Οργανισμούς, στους οποίους περιλαμβάνονται και τα σχολεία, αφού κάτι τέτοιο μπορεί να σημαίνει περιορισμό είτε στις ώρες λειτουργίας της θέρμανσης στα σχολεία μας, είτε μείωση της θερμοκρασίας με αποτέλεσμα να μην εξασφαλίζεται το απαιτούμενο περιβάλλον για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. 

6. Συντηρήσεις εγκαταστάσεων θέρμανσης των σχολείων, με αφορμή το πρόσφατο τραγικό συμβάν στις Σέρρες. Δεν θα αμφισβητήσουμε τις προσπάθειες του Δήμου για συντήρηση των σχολικών εγκαταστάσεων, είναι όμως και η υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής, να ενημερώσει το Δευτεροβάθμιο Όργανο των Συλλόγων Γονέων. Επιπλέον, θα θέλαμε να μας γνωστοποιήσετε αν έχουν συντηρηθεί, αν έχει ελεγχθεί η λειτουργία και αν έχουν γίνει οι απαραίτητες αναγομώσεις των συστημάτων πυρόσβεσης και πυρασφάλειας. 

7. Η καθαριότητα, πάλι, ένα διαχρονικό πρόβλημα στα σχολεία καθώς, πολλά χρόνια, δεν υπάρχει μέριμνα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, έτσι λοιπόν, καλούμε την Δημοτική Αρχή να μας ενημερώσει για τον ακριβή αριθμό των σχολικών καθαριστών για το σχολικό έτος 2022-2023, καθώς και για την κατανομή τους και το ωράριό τους στα σχολεία μας. 

8. Κτηριακό. Έντονος  είναι ο προβληματισμός μας που  έχει να κάνει και με την κατάσταση και των σχολείων του Δήμου. Συγκεκριμένα : Κτήρια χωρίς οικοδομικές άδειες. Κτήρια χωρίς τα απαιτούμενα ενεργητικά μέτρα πυρόσβεσης. Χώροι λεβητοστασίων που δεν καλύπτουν τις απαιτούμενες προδιαγραφές (πυροδιαμερίσματα, πυρόσβεση, εξαερισμός, κ.α.). Σοβάδες που ¨πέφτουν¨. Απαρχαιωμένες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά. Προαύλια που πλημμυρίζουν. Δημοτικό Σχολείο με δρόμο χωρίς πεζοδρόμια και διαβάσεις. Κτήρια χωρίς τον απαιτούμενο έλεγχο στατικής επάρκειας. 

9. Ενημέρωση και προτάσεις για τις προμήθειες αναλωσίμων υλικών και υλικών Εκπαίδευσης. 

10. Ενημέρωση για την εξέλιξη της ένταξης στο πρόγραμμα "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ" και το στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” (τέως “Φιλόδημος Ι”) που αφορά τις σχολικές μονάδες του Δήμου που γίνονται ή έχουν προγραμματιστεί παρεμβάσεις. Με σεβασμό στον Δήμαρχο της Πόλης, τους Αντιδημάρχους , τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τους Δημοτικούς Συμβούλους, τις Υπηρεσίες του Δήμου, καθώς και τους εκπροσώπους της Εκπαιδευτικής Κοινότητας, καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να συζητήσουμε πάνω στα θέματα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και όσα παραπάνω αναφέραμε, προσδοκώντας να παρθούν αποφάσεις που θα προωθούν τις απαραίτητες ενέργειες για τη βελτίωση και λύση των ζητημάτων. 

Ένωση Γονέων και Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης 


Δεν υπάρχουν σχόλια: