ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Σταύρος Γεωργάκης: Τι γίνετε με το θέμα του Προφήτη Ηλία;

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024

Σταύρος Γεωργάκης: Τι γίνετε με το θέμα του Προφήτη Ηλία;

Το θέμα του Προφήτη Ηλία επανάφερε ο δημοτικός σύμβουλος κος Σταύρος Γεωργάκης ρωτώντας τι έχουν απογίνει εκείνες οι βαρύγδουπες δηλώσεις για αποκατάσταση της "νομιμότητας" μετά τις εργασίες που έκανε χωρίς άδεια στο παλιό ξωκλήσι χωρίς να ενημερώσει ο πατέρας Στυλιανός Καρπαθίου. 

Δεν γνωρίζουμε τι θα του απαντήσουν αλλά πλέον για τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων αφαιρέθηκαν οι αρμοδιότητες από την Περιφέρεια και έρχονται στο κεντρικό κράτος που θεωρούμε πως θα λύσει κατά ιδανικό τρόπο ένα θέμα που ταλανίζει την πόλη. 

Εμείς δεν θεωρούμε πως οι αυθαίρετες κατασκευές στον Προφήτη Ηλία θα κατεδαφιστούν,  αλλά μέσα στην επόμενη πενταετία στον χώρο θα υπάρχει ένας νέος ναός και ίσως αργότερα και μια ακόμα ενορία για την πόλη μας.  

Εάν δεν μεσολαβούσε η διοίκηση Βαλασόπουλου στον χώρο θα υπήρχε και ιδιωτική επιχείρηση την οποία εκμίσθωνε ο δήμος Ηλιούπολης αυξάνοντας τα έσοδά του αλλά βλέπετε οι δημότες προτίμησαν να διώξουν έναν δήμαρχο όπως ο κος Αναγνώστου για να φέρουν τον κ. Βαλασόπουλου στερώντας από την πόλη κάθε ευκαιρία ανάπτυξης! 

Οι συνεχιστές του σίγουρα δεν μπορούν να μας στερήσουν έναν ακόμα ναό για την πόλη μας αφού δεν θεωρεί κανείς πως με κυβέρνηση ΝΔ θα γίνει ποτέ κατεδάφιση ναού! Το 2011 με κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου ο κος Βαλασόπουλος πέτυχε να κρατήσει την πόλη μας πίσω,  σήμερα οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Ακόμα και το νοικοκύρεμα των οικονομικών που έγινε επί δημαρχίας του είναι αποτέλεσμα των πιέσεων της Τρόϊκας και φυσικά του πετυχημένου Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Γιώργο Χατζηδάκη! 

Η άποψη του νέου δημάρχου Ηλιούπολης κος Στάθης Ψυρρόπουλος πιστεύει πως το ξωκλήσι στον Προφήτη Ηλία πρέπει να έρθει στην προγενέστερη μορφή του που δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες των πιστών της περιοχής. Άρα αναμένουμε εισαγγελέα όπως μας εξήγησε ο κος Μανταδάκης για να κάνει ΑΥΤΟΨΙΑ εσωτερική στον χώρο ( μην λέει και ο πατέρας Καρπαθίου πως του κλέψαμε τις εικόνες) ώστε να προχωρήσει ( δεν θα γίνει ΠΟΤΕ) η κατεδάφιση της εκκλησίας εξωτερικά που έχει περικλύσει το ξωκλήσι μέσα. Έως τότε αναμένουμε και φυσικά ο χρόνος ωφελεί τον ιερέα που εάν είχε χειριστεί σωστά την υπόθεση σήμερα δεν θα είχαμε τέτοια προβλήματα έπρεπε να ενημερώσει την Αρχιεπισκοπή πως ο ναός δεν είναι λειτουργικός και υπάρχει αναγκαιότητα δημιουργίας κάποιου που θα χωράει πιστούς που θα ήθελαν να εκκλησιαστούν εκεί ή να τελέσουν μυστήρια. 

Η δική μας θέση είναι πως ναός πρέπει να γίνει και βέβαια για μια σειρά ιερέων της πόλης μας η Αρχιεπισκοπή πρέπει να επιληφθεί αφού ο λόγος τους παραπέμπει σε ΤΑΛΙΜΠΑΝ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: