ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ειδήσεις σε ένα λεπτό......

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

Ειδήσεις σε ένα λεπτό......



  • Στις 18 πρώτες μέρες της διοίκησης Ψυρρόπουλου όλα θυμίζουν τις πρώτες μέρες ανάληψης της διοίκησης του δήμου μας από την ομάδα τότε του Γιώργου Χατζηδάκη. Κινήσεις εντυπωσιασμού , χαϊδεμα εργαζομένων που άλλωστε αρκετοί  έγιναν προϊστάμενοι υπηρεσιών  τα εννιά έτη διοίκησης Βαλασόπουλου,  και εθελοντές να προσπαθούν να δουλέψουν για να καλύψουν όσους απλώς κοιτάνε πως να περάσει η ώρα για να σχολάσουν μη χαλώντας την "ζαχαρένια" τους. Η παρουσία των αρμόδιων Αντιδημάρχων πάνω από τα "κεφάλια" των εργαζομένων δεν δείχνει να αποδίδει καρπούς και το πράσινο της πόλης έχει εγκαταληφθεί στην τύχη του σε όλα σχεδόν τα πάρκα αλλά και στο ρέμα της Πικροδάφνης που παραμένει ανοιχτή χωματερή. 

  • Στα πέντε χρόνια αυτής της κυβέρνησης έχουν "ξεριζωθεί" πολλά κεφάλια της Greek Mafia στέλνοντας το μήνυμα πως η μεγαλύτερη "μαφία" είναι το κράτος που έχει  όλους τους μηχανισμούς να συλλαμβάνει ή να "βγάζει από την μέση"  όσους θεωρούν πως είναι υπεράνω των νόμων. Μάλαμας, Καπετανάκης, Ρουμπέτης, Ζαμπούνης και ο μακρύς κατάλογος μετά τις χθεσινές συλλήψεις δείχνει πως το κουμάντο το κάνει η ΕΛ.ΑΣ και όχι οι εγκληματικές συμμορίες! Πλέον τα κινητά των θυμάτων βρίσκονται και υπό την ηγεσία του Μιχάλη Χρυσοχοίδη μάλλον σε μερικά χρόνια δεν θα υπάρχει καθόλου Greek Mafia θα έχει αντικατασταθεί πλήρως! 

  • Ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης κος Στέλιος Αγγελούδης  ισχυρίστηκε πως το "άνοιγμα" του δήμου έχει φτάσει τα 20.000.000 ευρώ! Μάλιστα για τον τομέα της Καθαριότητας που έχουν ανάλογα προβλήματα με τα δικά μας οι ενέργειές του δείχνουν να έχουν αποτέλεσμα αφού στις λίγες μέρες της διοίκησής του ( 15 ημέρες)  συγκεντρώθηκαν:

• 4340 τόνοι απορριμμάτων
• 620 τόνοι για ανακύκλωση
• 150 τόνοι ογκώδη από 1069 σημεία στο σύνολο του Δήμου
Αυτό, όμως, δε σημαίνει τίποτα για εμένα.
Τις επόμενες 30 ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί η αποκομιδή του μεγαλύτερου μέρους των ογκωδών αντικειμένων.
Το σχέδιο μας τόνισε ο κος Αγγελούδης δεν ολοκληρώνεται στην προσωρινή ανάταξη της κανονικότητας της πόλης αλλά επεκτείνεται σε ένα γενικότερο, βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό που περιλαμβάνει:
• Ανασχεδιασμό των ρευμάτων αποκομιδής
• Διαρκή παρουσία σε όλες τις γειτονιές, που θα εξασφαλιστεί από τη μίσθωση εξοπλισμού και μηχανημάτων που θα διατεθούν σε κάθε Κοινότητα και θα εξυπηρετούν το πλύσιμο δρόμων, πεζοδρομίων και κάδων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, που συμφώνησε για την έγκριση των απαιτούμενων κονδυλίων για τη μίσθωση των προαναφερθέντων μηχανημάτων. Όπως έχω δεσμευτεί, θα είμαι παρών πιέζοντας την κυβέρνηση με δίκαια αιτήματα για την πόλη.
ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΧΡΟΝΟ, ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ
Θα κριθούμε και θα κριθούμε αυστηρά από τους πολίτες για τη συνέχεια και τη συνέπεια της προσπάθειας μας. Χρωστάμε στους πολίτες να είμαστε παντού, και στις 24 γειτονιές της πόλης.
Το θέμα της καθαριότητας δεν αφορά μόνο το δήμο, ή τις υπηρεσίες. Μας αφορά όλους.

Το γράφουμε γιατί εκεί η ΜΙΣΘΩΣΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ από ΙΔΙΩΤΗ δεν προκαλεί ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ στους εργαζόμενους που έχουν αποδεχθεί πως με τον Αγγελούδη δήμαρχο το "πάρτι" τους απλώς τελείωσε! Εδώ αντί να μισθώσουμε οχήματα ιδιωτών καθόμαστε και παρακαλάμε εθελοντές να βάλουν τα δικά τους! 


  • Μην χάσετε το θέμα του Παναγιώτη Πάσχου για τις εκθέσεις που είναι εν εξελίξει στον δήμο Παπάγου - Χολαργού που έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον και πραγματοποιούνται με την συνεργασία του δήμου με Πρεσβείες ξένων κρατών. 


  • Σας ευχαριστούμε για τις καθημερινές επισκέψεις σας στο ιστολόγιό μας και κυρίως όσους συμβάλλουν στην οικονομική μας ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ από κάθε λογής επιχειρηματικά συμφέροντα αφού οι πολλοί μπορούν να μας στηρίξουν πάντα καλύτερα από τους λίγους και να μας οδηγήσουν σε ακόμα πιο αιχμηρά ρεπορτάζ αφού η δική μας ΜΑΤΙΑ βλέπει και αναδεικνύει θέματα που δεν αγγίζει κανείς! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: