ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ραγδαίες εξελίξεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Κορονοϊού

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Ραγδαίες εξελίξεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Κορονοϊού


Μετά την δημοσιοποίηση από τον ίδιο μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πως ο εφοπλιστής και ιδιοκτήτης του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης κόλλησε τον κορονοϊό, η κυβέρνηση αποφάσισε την λήψη μέτρων.



Πηγές που γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις θεωρούν βέβαιο πως η χώρα δέχεται ισχυρές πιέσεις από τον Αμερικανικό παράγοντα που απειλεί (δημόσια σήμερα μίλησε ο υπουργός υγείας των ΗΠΑ) πως θα πρέπει η Ε.Ε να επιδείξει την απαιτούμενη σοβαρότητα και να κλείσει ερμητικά τα σύνορά της σε επισκέπτες από την Ασία. 

Έτσι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανακοίνωσε το κλείσιμο Βρεφονηπιακών Σταθμών , Σχολείων και Πανεπιστημίων για 14 ημέρες. Έτσι αυτή την ώρα πραγματοποιείται τηλεδιάσκεψη των ηγετών της Ε.Ε για το θέμα αφού οι κυρώσεις των ΗΠΑ θα είναι μεγάλες σε περίπτωση που συνεχιστεί από την Γερμανοκρατούμενη Ευρώπη η ασκούμενη πολιτική που ευνοεί τα κινεζικά συμφέροντα ακόμα και εις βάρος της υγείας των πολιτών των κρατών - μελών της. 

Στις ΗΠΑ συζητούν έντονα το ενδεχόμενο να μπουν τα κινεζικά σε διαρκή καραντίνα δίνοντας πλέον περαιτέρω ενίσχυση στην δική τους παραγωγή ή εισάγοντας από άλλες αγορές προϊόντα που κατασκευάζονται στην Κίνα εξαιτίας της πολιτικής φθηνών εργατικών χεριών που εφαρμόζει το κομμουνιστικό καθεστώς της εδώ και δεκαετίες.

Σίγουρα η πανδημία θα δημιουργήσει άλλα διεθνή δεδομένα αφού όλοι πλέον έχουν αντιληφθεί πως ο δυτικός πολιτισμός κινδυνεύει όταν δεν καθορίζει αυτός τους κανόνες ασφαλείας και συναλλάσσεται με κράτη παρίες που αδιαφορούν  για τους χιλιάδες θανάτους που συμβαίνουν και έχουν μοναδικό τους γνώμονα την διατήρηση της εξουσίας τους που δεν πηγάζει από τον λαό αφού προφανώς και δημοκρατικά κράτη δεν είναι.

Θλίβομαι που ακόμα και σε αυτή την συγκυρία υπάρχουν βουλευτές της ΝΔ που υιοθετούν άκριτα θεωρίες συνωμοσίας θεωρώντας πως ο αμερικανικός παράγοντας δεν μαθαίνει τις ασυναρτησίες που λένε για την διάδοση και δημιουργία του κορονοϊού.

Προφανώς ο καθένας πρέπει να λάβει τα δικά του μέτρα προστασίας αφού κανείς δεν μπορεί πλέον να εμποδίσει την εξάπλωση όχι μιας απλής γρίπης όπως σας παρουσιάζουν κάποια αριστερά ΜΜΕ αλλά της μεγαλύτερης πανδημίας που πλήττει τον κόσμο την τελευταία 20ετία.

Σ.Μ






Δεν υπάρχουν σχόλια: