ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Μην πέφτετε θύματα των θεωριών συνωμοσίας και των μαγικών λύσεων για να αποφύγετε τον κορωνοϊό

Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Μην πέφτετε θύματα των θεωριών συνωμοσίας και των μαγικών λύσεων για να αποφύγετε τον κορωνοϊό


Μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναπαράγονται ειδήσεις που προφανώς και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.



Σε μια περίοδο όπως αυτή οι θεωρίες συνωμοσίας δίνουν και παίρνουν αφού όσοι δημιούργησαν με την αμέλειά τους και την ανευθυνότητα τους την πανδημία προφανώς και θέλουν να αποποιηθούν τις τεράστιες ευθύνες τους. Θεμιτό αλλά όχι ηθικό.

Αυτό που είναι πιο ανησυχητικό είναι οι "συμβουλές" που δίνουν διάφοροι για την αποφυγή του κορονοϊού δημιουργούν ένα τάχα "τείχος" προστασίας σε αυτούς που τις πιστεύουν και τις εφαρμόζουν.

Καλό θα είναι να ακούτε μόνο τους ειδικούς αφού για τον COVID-19 δεν έχουμε πολλές πληροφορίες , εμβόλιο δεν υπάρχει και ούτε μαγική συνταγή για να μην κολλήσουμε.

Το μόνο αποτελεσματικό μέτρο είναι η πλήρης απομόνωσή μας αφού τα προληπτικά μέτρα δεν μας κάνουν άτρωτο σε έναν ιό που έχει σκοτώσει έως σήμερα πάνω από 6000 συνανθρώπους μας σε όλον τον κόσμο.

Προσοχή λοιπόν και κυρίως κοιτάτε τις πηγές της πληροφόρησης που λαμβάνετε αφού την στιγμή που μιλάμε η επιστημονική κοινότητα δεν έχει θεραπεία , αλλά ούτε και εμβόλιο για να μας κάνει "άτρωτους" στον νέο κορωνοϊό. 

Προφανώς και όσοι επέλεξαν την αντιμετώπιση της πανδημίας με την επιστημονική οδό θα περιμένουν από 12 έως και 18 μήνες για να έχουμε κάτι που να μας κάνει αισιόδοξους πως ο ιός θα νικηθεί και δεν θα σκοτώνει τους συνανθρώπους μας.

Ακόμα και ισχυροί ηγέτες όπως ο Ντόναλντ Τραμπ σηκώνουν το βλέμμα τους προς τον ουρανό στη δική μας Σοβιετία "ακουμπάμε" σε ένα σαθρό σύστημα υγείας που είναι στα όρια του να καταρρεύσει όταν τα κρούσματα ξεπεράσουν τα 1000.

Χρειάζεται σύνεση , όχι πανικός αλλά όχι και ο γνωστός μας ωχαδελφισμός που μας έχει οδηγήσει μέχρι σήμερα σε μεγάλες τραγωδίες.

Προσπαθούμε να κρατηθούμε ψύχραιμοι και πάντα με ΠΙΣΤΗ στον ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ μας , αφού προφανώς και η επιστήμη δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματά μας.

Ατυχώς για εμάς στην ηγεσία της χώρας βρίσκονται πολιτικοί που θεωρούν πως μπορούν να ξορκίσουν το "κακό" με μέτρα περιορισμού των κρουσμάτων για να μην διαλυθεί το σύστημα υγείας μιας χώρας που επί 10 έτη παλεύει να λύσει τα τεράστια δημοσιονομικά της προβλήματα.

Αυτοί οι "ταγοί" που δεν μπόρεσαν να λύσουν τα απλά μαθηματικά διαχειρίζονται τάχα με επιτυχία μια πανδημία που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν οι ισχυροί αυτής της γης.

Ποιος μπορεί να έχει εμπιστοσύνη σε αυτούς ; Ουδείς εκτός και είναι τόσο αφελής που θεωρεί πως η πανδημία θα σταματήσει εάν όλοι κλειστούμε στα σπίτια μας και καταστραφεί η οικονομία της χώρας.

Σε 1,5 μήνα θα έχουν όλοι αντιληφθεί πως κανείς δεν πρόκειται να βοηθήσει όσους έχουν χάσει ήδη τις δουλειές τους από τα μέτρα μιας κυβέρνησης που μας ήρθε ως δεξιά και ορθόδοξη και κατέληξε να διώκει την Εκκλησία της πατρίδας μας, απαγορεύοντας τις λειτουργίες στις Εκκλησίες όλης της χώρας.

Κάποια δόγματα όπως η Ευαγγελική Εκκλησία της Ελλάδας δεν θα υπακούσουν στις διαταγές της κυβέρνησης και προφανώς όποιος εφαρμόσει μέτρα εναντίον τους θα περιμένει εμβόλιο από τις ΗΠΑ και δεν θα του έρθει ποτέ!

Δεν πειράζει θα δώσουν το νερό του Καματερού ο κ. Τσιόρδας και η ελληνική επιστημονική κοινότητα που καθησυχάζουν τον κόσμο κλείνοντας τις Εκκλησίες ..

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: