ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ακύρωση χορού ΟΛΣΑ - Ποιοι οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή

Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Ακύρωση χορού ΟΛΣΑ - Ποιοι οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ!

Σας υπενθυμίζουμε προς αποφυγή παρεξηγήσεων και άσκοπων μετακινήσεων, ότι η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής, ακύρωσε το χορό της που ήταν προγραμματισμένος να γίνει αύριο Κυριακή 8 Μαρτίου. Μια απόφαση που έλαβε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης 25 Φεβρουαρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης των Λεσβιακών Συλλόγων της Αττικής και των Λέσβιων προς τα δοκιμαζόμενα νησιά μας και τους συγχωριανούς μας, κάτι το οποίο συνεχίζει να ισχύει και τώρα με άλλη μορφή και την ύπαρξη διχαστικών και πολωτικών καταστάσεων, τις βιαιοπραγίες και τους τραμπουκισμούς.

Από νωρίς η ΟΛΣΑ, έχει δραστηριοποιηθεί στο θέμα του Μεταναστευτικού - Προσφυγικού, πολύ έντονα, κάνοντας (και συνεχίζει) συναντήσεις - συσκέψεις, με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης της Λέσβου, με υπουργούς, βουλευτές, τις Ομοσπονδίες και τους συλλόγους των άλλων νησιών, καθώς φυσικά και με τους συλλόγους μέλη της και μη, αλλά και με την ενεργό συμμετοχή και παρακίνησή της για συγκεντρώσεις στην Αθήνα.

Είχε διαβλέψει την εξέλιξη και είχε προβάλει από πολύ νωρίς στα μέλη της, στους εμπλεκόμενους συντελεστές του χορού αλλά και τη ναυτιλιακή, τους ενδοιασμούς της για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, προτείνοντας την ακύρωση ή την αναβολή. Η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτώμενων θεώρησε ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί και δεν υπάρχει "ασυμβίβαστο".

Ήταν ενδεικτικό ότι υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στην ανακοίνωση του χορού επίσημα, ενώ μέχρι και τις 25 Φεβρουαρίου παρέμεναν ατύπωτες προσκλήσεις, αφίσες και δεν είχαν γίνει μια σειρά ενεργειών ενώ ήταν όλα σχεδιασμένα, μολονότι είχε διαμορφωθεί ένα ιδιαίτερης ποιότητας καλλιτεχνικό σχήμα και με την προσθήκη της φιλικής συμμετοχής της Νάντιας Καραγιάννη, του χορευτικού των Πολιχνιατών, της Αγιασώτικης σάτιρας και άλλων εκπλήξεων, ενώ ήδη είχε ήδη ένα σημαντικό αριθμό κρατήσεων και δώρων για τη λαχειοφόρο από μέλη και φίλους συλλόγων.

Υπήρχε η ελπίδα, ότι η Κυβέρνηση δε θα έφτανε σε αυτό το σημείο αποστολής ΜΑΤ αλλά και ότι η προσφυγή που θα κατέθετε ο δήμος Δυτικής Λέσβου στο ΣΤΕ (κάτι για το οποίο είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον από την ΟΛΣΑ για παράλληλη-συμπληρωματική προσφυγή), θα προλάβαινε τα γεγονότα και θα κερδιζόταν χρόνος μέχρι την εκδίκαση της αναστολής.

Τελικά όμως επιβεβαιώθηκαν με το χειρότερο τρόπο οι εξελίξεις και σε καμία περίπτωση στην ώρα της μάχης στο νησί και της οδύνης στα άλλα μέρη για τα γεγονότα και τις βιαιοπραγίες εναντίων των κατοίκων, δεν μπορεί να υπάρξει γλέντι και διασκέδαση, όσο και αν υπήρξε η σκέψη από νωρίς για μετατροπή του παράλληλα, σε μια λαϊκή συνέλευση.

Ταυτόχρονα η ΟΛΣΑ, έχει απευθυνθεί στην εταιρία και με επιστολή, έτσι ώστε να βοηθήσει με κάθε τρόπο τη μετάβαση συμπατριωτών μας στο νησί, όταν θα εκδηλωνόταν οργανωμένα, ενώ εναλλακτικά προτάθηκε το ποσό της έμμεσης δωρεάς προς την ΟΛΣΑ, να μετατραπεί σε ενίσχυση συγκεκριμένων αναγκών της Λέσβου.

Με το νου μας στραμμένο στα νησιά, συνεχίζουμε...
Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: