ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Τον τρόμο στο Πεδίο του Άρεως έζησε πολίτης - Ληστής τον βασάνισε για να του αποσπάσει χρήματα και κινητό

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Τον τρόμο στο Πεδίο του Άρεως έζησε πολίτης - Ληστής τον βασάνισε για να του αποσπάσει χρήματα και κινητό

Ηλίας Ψυχογιός 

Τον απόλυτο τρόμο έζησε νεαρός αθλητής που έκανε τζόκινγκ χθες το μεσημέρι στο Πεδίο του Άρεως.

Όταν κουράστηκε κάθισε σε παγκάκι, σε απόμερο σημείο του άλσους. Τότε τον πλησίασε ένας αλλοδαπός και του ζήτησε αναπτήρα. Όπως είπε στους αστυνομικούς ο 25χρονος, πριν προλάβει να του απαντήσει, τον άρπαξε από το χέρι και τον τράβηξε μέσα στους θάμνους. Τον πατούσε με το πόδι στο κεφάλι, και τον απειλούσε με σπασμένο γυαλί προκειμένου να του δώσει χρήματα και κινητό. Ο 25χρονος αντέδρασε και άρχισε να φωνάζει σε βοήθεια. Ο Βούλγαρος κακοποιός είδε ότι στο χέρι του θύματος υπήρχαν ράμματα από πρόσφατο χειρουργείο και ξεκίνησε να τον πιέζει στην πληγή ώστε να του αποσπάσει τα προσωπικά του αντικείμενα. Παρά την σθεναρή αντίσταση του 25χρονου ο δράστης κατάφερε να του αποσπάσει ένα από τα 2 κινητά που είχε στην κατοχή του και να χαθεί στο άλσος.

Το θύμα κράτησε την ψυχραιμία του, και με την βοήθεια περαστικών κάλεσε την Άμεση Δράση.

Άμεσα στο σημείο έφτασε ομάδα ΔΙ.ΑΣ Αθηνών. Οι αστυνομικοί ηρέμησαν τον νεαρό ο οποίος τους περιέγραψε τα χαρακτηριστικά του δράστη.

Περίπου 15 λεπτά μετά, ομάδα ΔΙΑΣ εντόπισε άτομο στον Άγιο Παντελεήμονα που ταίριαζε στην περιγραφή, το οποίο με το που αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών άρχισε να τρέχει προκειμένου να διαφύγει τον έλεγχο.

Οι μοτοσικλετιστές της ΔΙ.ΑΣ κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον ύποπτο και να τον οδηγήσουν στο τμήμα όπου ήδη είχε μεταβεί και το θύμα της ληστείας.

Ήταν τόση η αγριότητα που δέχθηκε ο 25χρονος που στην εικόνα του δράστη άρχισε να τρέμει.
Οι αστυνομικοί αφού τον ηρέμησαν, και του εξήγησαν ότι δεν έχει λόγο να φοβάται πλέον, του έδειξαν τον ύποπτο όπου τον αναγνώρισε ανεπιφύλακτα ως τον δράστη της ληστείας εις βάρος του.

Επίσης στην κατοχή του δράστη βρέθηκε το κινητό που του είχε αποσπάσει και του αποδόθηκε.
Ο πολίτης φανερά συγκινημένος, έπεσε, κυριολεκτικά, στις “αγκαλιές” των αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ και ζήτησε τα στοιχεία τους προκειμένου να τους ευχαριστήσει.

Ο κακοποιός ήταν σεσημασμένος κυρίως για ληστείες και έδινε ήδη το παρόν σε τμήματα του κέντρου για παρόμοια αδικήματα.

Σχηματίστηκε εις βάρος του δικογραφία για ληστεία με χρήση σωματικής βίας και σωματικές βλάβες και αύριο θα οδηγηθεί στον ανακριτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: