ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Το "έθιμο" του Κλήδονα αφορά την "ελαφρότητα" όσων ακόμα "ταλιμπάν" θεωρούν πως σκοπός της ζωής μιας γυναίκας είναι η αναζήτηση γαμπρού!

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Το "έθιμο" του Κλήδονα αφορά την "ελαφρότητα" όσων ακόμα "ταλιμπάν" θεωρούν πως σκοπός της ζωής μιας γυναίκας είναι η αναζήτηση γαμπρού!


Κάποιοι ζουν τον δικό τους Μεσαίωνα και τον αναβιώνουν κάθε έτος στην πλατεία Σικελιανού της πόλης μας,  αγνοώντας προφανώς πως εν έτει 2021 κανείς δεν στέλνει οιωνούς σε άγαμες θυγατέρες! 

Και βέβαια σύλλογοι που καμώνονται τους πολιτιστικούς,  και "πολίτες" που αναζητούν λύσεις πέρα από την κοινή λογική και την επιστημονική ΑΛΗΘΕΙΑ συμμετέχουν περισσότερο ως φολκλόρ θεωρώντας πως συνεχίζουν τάχα  την παράδοση! 

Και βέβαια εμείς δεν θα πιούμε το "αμίλητο νερό",  γιατί αυτό ευτυχώς ή δυστυχώς δεν υπάρχει , και θεωρούμε πως ο ορθολογισμός και όχι βέβαια οι "μαγείες" και οι προκαταλήψεις της Ανατολής είναι η λύση και οι φολκλορικές εκδηλώσεις απλώς χάσιμο χρόνου. 

Και βέβαια δεν περιμέναμε ποτέ από "πολιτιστικό" σύλλογο αλλά και από μορφωμένους ανθρώπους να συμμετέχουν και να διατηρούν ένα "έθιμο" ,που υποτιμά και υποβιβάζει την σύγχρονη  γυναίκα που δεν τόσο ανόητη για να περιμένει από τον Κλήδονα να της αποκαλύψει τον μέλλοντα σύζυγό της. 

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες θα πουν κάποιοι και δεν θα διαφωνήσουμε πόσο μάλλον σε "προβληματικές οικογένειες" και σε μια πόλη που οι κάτοικοί της αρέσκονται σε ΜΥΘΟΥΣ και για αυτό τον λόγο δεν μπορούν ούτε τα σκουπίδια τους να μαζέψουν πόσο μάλλον να βγάλουν κέρδος από αυτά!  

Δεν χρεώνουμε τις εμμονές εναντίον μας με το συγκεκριμένο έθιμο, εάν και φοβόμαστε πως έχουμε πέσει θύματα λάθος υπόδειξης από κάποιους που θα "ξεδοντιάσουμε" προεκλογικά μιλώντας πάντα με στοιχεία. 

Για τον σύλλογο οκ , κάτι πρέπει να κάνει για λόγους ύπαρξης,  αλλά για πολιτικά πρόσωπα που συμμετείχαν ελαφρά την καρδία και για ψηφοθηρικούς φανταζόμαστε λόγους το θεωρούμε απλώς ένα ακόμα σημάδι , έναν κακό οιωνό όπως έλεγαν όσοι πιστεύουν σε δεισιδαιμονίες , που εξηγεί γιατί  καταντήσαμε έτσι. 

Εκτός και αγνοούν πως Κλήδονας δεν υπάρχει,  και τον αναζητούν ακόμα να τους στείλει κάποιον οιωνό για το "καλό" πάντα της πόλης αφού για αυτούς ο ορθολογισμός δεν είναι αρκετός! 

Και βέβαια την ώρα που κάποιες άγαμες κοπέλες αναζητούσαν οιωνό για τον μελλοντικό τους  γαμπρό κάποιες άλλες γυναίκες σε άλλο σημείο της πόλης διεκδικούσαν κατάργηση δύο πρόσφατα ψηφισμένων νόμων του κράτους θεωρώντας πως η δική τους ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ βοηθάει μια άγρια δολοφονημένη βρετανίδα υπήκοο από έναν Ορθοδοξοταλιμπάν συζυγοκτόνο που λατρεύει την βαρβαρότητα της Ανατολής όσο και οι ίδιες. 

Άλλωστε όσες παραβρέθηκαν αγνοούν παντελώς σε ποια κράτη - παρίες αντιμετωπίζουν τις γυναίκες ως ζώα  και για τον λόγο αυτό δεν αντιδρούν ΠΟΤΕ στην πραγματική βαρβαρότητα. 

Όπως είδαμε και από τα σχόλια των συνδημοτών μας οι περισσότεροι έχουν καταλάβει την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ τους, και έτσι δεν ακολουθούν έναν δρόμο που οδηγεί σε περισσότερη βαρβαρότητα εναντίον παιδιών, γυναικών , ανδρών και για τους λάτρεις της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και όσους αλλάζουν φύλο γιατί η Αστική μας Δημοκρατία τους όπως είναι λογικό τους το  επιτρέπει! 

Και ορθώς πράττει κατά εμάς ,γιατί δεν μας αρέσει κανένας και καμία να υποκρίνεται κάτι που δεν είναι. 

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ  

Δεν υπάρχουν σχόλια: