ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ειδήσεις για ένα λεπτό.....

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

Ειδήσεις για ένα λεπτό.....



  • Νίκησε και πέρασε στους 8 του Euro 2020 το Βέλγιο αφού επικράτησε με 1-0 της  Πορτογαλίας. Για εμάς τους λάτρεις του Κριστιάνο Ρονάλντο που παρακολουθήσαμε το παιχνίδι έμεινε η πικρή γεύση αφού η καλύτερη ομάδα μέσα στο γήπεδο δεν νίκησε αφού ήθελε και ΤΥΧΗ.

  • Οδοκαθαριστές με σκούπες και φαράσι και σήμερα σε μια πόλη που έχει μείνει στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και ταλαιπωρεί υπαλλήλους και δημότες αφού χωρίς σύγχρονο εξοπλισμό δεν μαζεύονται τα φύλλα , αποτσίγαρα, κ.ο.κ εκτός και δουλεύουμε όλες και όλοι οδοκαθαριστές για τον δήμο. 

  • Με τις θερμοκρασίες αυτές και οι λίγοι ευσυνείδητοι δημότες που κρατάνε τα σκουπίδια σε αυλές και μπαλκόνια θα εκλείψουν άρα όλες και όλοι αντιλαμβανόμαστε τι θα συμβεί το επόμενο διάστημα. 

  • Ως τοπικό ΜΜΕ θεωρούμε πως η πεζοδρόμηση της Λεωφόρου Ειρήνης δεν θα ωφελήσει παρά ελάχιστους. Τα μαγαζιά θα διαπιστώσουν πως δεν είναι Ερμού για να τα επισκεφθεί κάποιος με τα πόδια και οι μόνοι που ίσως νιώσουν καλά είναι οι ποδηλάτες της πόλης που θα έχουν ένα μικρό κομμάτι για τις βόλτες τους. Το Περιβάλλον προφανέστατα και δεν θα κερδίσει κάτι αφού το μποτιλιάρισμα στους υπόλοιπους δρόμους θα είναι μεγαλύτερο. Αλλά αφού η μελέτη προτείνει αυτό η μόνη λύση για να μην υλοποιηθεί είναι η αλλαγή διοίκησης από παράταξη που θα τοποθετηθεί ΞΕΚΑΘΑΡΑ κατά της πεζοδρόμησης της Λεωφόρου Ειρήνης. 

  • Υπάρχουν και επιχειρήσεις της πόλης που χορηγούν πολιτιστικές δράσεις , μία από αυτές είναι και το Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης "Κυρίτσης" . Έτσι το Σάββατο που μας πέρασε στην έναρξη του πολιτιστικού φεστιβάλ  του πολιτιστικού συλλόγου "Τέχνης Θεάτρου" της κα. Αργυρώ Δημακέα παραβρέθηκε μεταξύ άλλων και ο Διευθυντής του Φροντιστηρίου κος Νίκος Κυρίτσης  και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.  Και βέβαια ο κος  Νίκος Κυρίτσης στηρίζει εδώ και χρόνια έμπρακτα τις δράσεις του πολιτιστικού συλλόγου θεωρώντας πως προάγει τον Πολιτισμό κάτι που ανέφερε μεταξύ άλλων και στον σύντομο χαιρετισμό του. Τις δικές μας θέσεις για τον Πολιτισμό τις γνωρίζετε όσοι μας διαβάζετε , για εμάς υπάρχει μόνο ο δυτικός πολιτισμός και βέβαια όποια Τέχνη δεν τον υπηρετεί αποτελεί μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης. Στη χώρα μας άλλωστε οι ευθύνες των ανθρώπων της "Τέχνης" είναι τεράστιες για την κατάντια,  αφού η ελίτ υπηρετούσε και εξακολουθεί να υπηρετεί την βαρβαρότητα της Ανατολής. Άλλωστε συγκεκριμένοι είναι οι "Ταγοί της Τέχνης" στη χώρα μας και διαχρονικά καταστροφικές οι επιλογές τους για την χώρα. Ευτυχώς δεν υιοθετήθηκαν από ένα πολιτικό σύστημα που σαφέστατα υπερτερεί της Ελληνικής Διανόησης με ή χωρίς εισαγωγικά.




Δεν υπάρχουν σχόλια: