ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Τελικά μόνο με πρόστιμα "μαθαίνουμε" κάτι που είναι δυσοίωνο για το μέλλον μας ως κοινωνία! - Αλλά το αποτέλεσμα μετράει και αφού αλλάζει η εικόνα έχουμε χρέος να την προβάλλουμε

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Τελικά μόνο με πρόστιμα "μαθαίνουμε" κάτι που είναι δυσοίωνο για το μέλλον μας ως κοινωνία! - Αλλά το αποτέλεσμα μετράει και αφού αλλάζει η εικόνα έχουμε χρέος να την προβάλλουμε



Αυτή πρέπει να είναι η εικόνα (Νο2) ,όπως σήμερα στις 11.15 στο πεζοδρόμιο του Κέντρου Υγείας Ηλιούπολης .Αναπόφευκτη η επιβολή προστίμων όταν οι συστάσεις δεν εισακούονται.
Με Εκτίμηση
Κόκλας Παναγιώτης Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης του Πολίτη & Δημοτικής Αστυνομίας





Τραγική η "εικόνα" σήμερα έξω από το Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης. Nα υπενθυμίσουμε ότι ο χώρος που βρίσκεται έξω από την πόρτα είναι πεζοδρόμιο και όχι πάρκινγκ ... Υπάρχει όδευση τυφλών... Ειλικρινά απορώ με μερικούς ανθρώπους που όταν διαπιστώνουν ότι έχουν δεχτεί ¨κλήση¨ ρωτάνε ¨που να παρκάρουν τη μηχανή τους... ¨ Επίσης έχουν και το θράσος να επιτίθενται λεκτικά στους Δημοτικούς Αστυνομικούς… Όπως καταλαβαίνετε όποια απάντηση και να δώσεις σε αυτούς τους ανθρώπους δεν θα φτάσει ποτέ στον εγκέφαλο… Αναπόφευκτη η επιβολή προστίμων…
Ευχαριστούμε τους Δημότες που είναι δίπλα μας στις καθημερινές μας προσπάθειες .Μαζί!

Με Εκτίμηση
Κόκλας Παναγιώτης Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας& Εξυπηρέτησης του Πολίτη


ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: 8 άτομα είναι όλα και όλα και μάλιστα επιφορτισμένα με ένα σωρό αρμοδιότητες. Παρόλο που η δική μας θέση είναι ξεκάθαρη για την δημοτική αστυνομία και δεν είχαμε μισό δάκρυ όταν καταργήθηκε επί κυβερνήσεως Σαμαρά - Βενιζέλου αφού  εσείς με την ψήφο σας θέλετε να τους έχουμε συμμορφωθείτε. Αντί να τους βρίζετε μην τους αναγκάζετε να σας επιβάλλουν πρόστιμα γιατί όταν δεν το πράττουν υπάρχουμε και εμείς οι "κακοί" δημοσιογράφοι που τους ψέγουμε πως αφήνουν την πόλη έρμαιο στις διαθέσεις του οιοδήποτε που δεν σέβεται ράμπες ΑμεΑ, πεζοδρόμια κ.ο.κ. Δεν πιστεύουμε πως ο κόσμος θα αλλάξει με πρόστιμα, ούτε θεωρούμε εφικτό η πόλη μας να αποκτήσει χώρους πάρκιν αφού είναι σχεδιασμένη ΛΑΘΟΣ. Όμως δεν μπορούμε να κατανοήσουμε και  όσους συμπολίτες μας εξακολουθούν και υβρίζουν τον "τελευταίο τροχό της αμάξης" και μάλιστα όταν έχουν άδικο. 

Η πόλη έχει καλό Αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας που προστατεύει τους εργαζόμενους του  και υπηρετεί με συνέπεια  την ΚΟΙΝΗ λογική που λέει πως πρέπει να προβάλλεις τις δράσεις τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εάν θέλεις να τους κάνεις πιο παραγωγικούς. 

Για εμάς πάντως δεν αρκούν τα μπράβο αλλά και η οικονομική επιβράβευση κάτι που δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο με συνολική  απόφαση της διοίκησης και όχι μόνο βέβαια για κάποιους εργαζομένους αλλά για ΟΛΟΥΣ. 

Το θέμα  θα ήταν καλό να πέρναγε και από δημοτικό συμβούλιο για να δούμε ποιοι τελικά ενδιαφέρονται πραγματικά για τους εργαζόμενους και ποιοι όχι. 

Λέμε λοιπόν πως εάν υπήρχε χρηματική επιβράβευση για τον αριθμό κλήσεων που γράφει κάθε δημοτικός αστυνομικός ως  κίνητρο , η εικόνα θα άλλαζε σίγουρα και μόνιμα,  αφού δυστυχώς ή ευτυχώς στον καπιταλισμό τίποτα δεν κινείται χωρίς την λογική του κέρδους. 

Το όφελος βέβαια θα ήταν για όλη την τοπική  κοινωνία αφού δίνοντας κίνητρο και γνωρίζοντας οι δημότες μας πως ο αριθμός των κλήσεων σημαίνει και κάποιο χρηματικό bonus για τους δημοτικούς αστυνομικούς   και πως δύσκολα θα γλίτωναν από την κακή συνήθεια του να παρκάρουμε όπου βρούμε και χωρίς ιδιαίτερο λόγο, αφού απέναντι από το ΙΚΑ υπάρχει ΔΩΡΕΑΝ πάρκιν! , θα ήταν πιο προσεκτικοί. 

Πάντως σε κάθε περίπτωση εμείς προτιμούμε τους δημοτικούς αστυνομικούς να μην κάνουν τους κλητήρες εγγράφων που βέβαια ατυχώς είναι και αυτό στις αρμοδιότητές τους,  και να παλεύουν ώστε να τηρείται ο ΚΟΚ από όλους μας. Γιατί για θέματα αστυνόμευσης όποιος δεν φέρει όπλο το μόνο που κάνει είναι να καλεί την ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ. Και αυτό πρέπει να αλλάξει και να αφορά και τις ιδιωτικές εταιρίες που κάποιες έχουν εξασφαλίσει ΝΟΜΙΜΗ οπλοκατοχή όταν πρόκειται για χρηματαποστολές ή  για φύλαξη VIP προσώπων. Αλλά αυτές είναι η εξαίρεση και για να γίνει ΚΑΝΟΝΑΣ χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση που υπάρχει σε άλλα δυτικά κράτη. 

Χαίρομαι που και γνωστοί μου πλέον είναι πιο προσεκτικοί πριν αφήσουν το όχημά τους όπου να είναι,  εάν και μέχρι χθες καμώνονταν πως "σιγά ένα 20ρικο θα δώσω" και όλα οκ! Εμείς βασικά διαχρονικά δεν λυπόμασταν το 20ρικό τους ή το δικό μας αλλά  την ελαφρότητα αντιμετώπισης του διπλανού μας ιδίως όσων δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες με εμάς αλλά περισσότερες! αφού ό,τι έχασαν σε κινητικότητα  το πήραν σε θέληση για ζωή . Γι΄αυτούς λοιπόν και κυρίως για να τους δούμε σε πάρκα και πλατείες μην παρκάρεις όπου γουστάρεις αλλά όπου επιτρέπεται. 

Δεν είμαστε αισιόδοξοι πως θα αλλάξουμε και για τον λόγο αυτό και μη έχοντας ενναλακτική να προτείνουμε στηρίζουμε την επιβολή προστίμων κάτι που δεν ταιριάζει με την δική μας ιδιοσυγκρασία , αλλά εδώ μετράει το αποτέλεσμα που βλέπετε εάν συγκρίνετε την εικόνα 1 με την εικόνα 2! 

Έτσι και επειδή εμείς κρίνουμε τα πάντα από το αποτέλεσμα αφήνουμε στην άκρη και τις δικές μας "ιδεοληψίες"  ή μάλλον τις αυταπάτες πως όλοι σκέφτονται όπως εμείς ,  έχοντας αντιληφθεί δυστυχώς πως χωρίς να πληρώσει κάποιος ΔΕΝ μαθαίνει. Ενίοτε δεν μαθαίνει και ΠΟΤΕ,  αφού εάν δεν θέλει να μάθει πάντα θα βρει μια δικαιολογία 

Όμως στις Αστικές Δημοκρατίες ο πολίτης οφείλει να υπακούει στους Νόμους και να ψηφίζει όσους θεωρεί πως θα τους αλλάξουν προς όφελος των πολλών . Γιατί φυσικά θα υπάρχουν πάντα και οι μειοψηφίες  που μπορεί να θεωρούν ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ακόμα και το μεγαλύτερο έγκλημα. 

Αυτό που πάντα τρομάζει είναι όταν αυτές οι ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ αποκτήσουν θέσεις ευθύνης κάτι το οποίο συμβαίνει σπάνια σε συνθήκες Δημοκρατίας αλλά δεν θεωρείται απίθανο όταν το κράτος δεν προσφέρει καταρχάς ΑΣΦΑΛΕΙΑ για τους πολλούς. 

ΥΓ: Μας πήρε τηλέφωνο φίλος αστυνομικός και μας είπε πως η παράνομη στάθμευση είναι 80 ΕΥΡΏ και πως μειώνονται στο ήμισυ ΜΟΝΟ για μοτοσυκλέτες και μοτοποδήλατα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: