ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ειδήσεις σε ένα λεπτό....

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Ειδήσεις σε ένα λεπτό....



  •  Πολύ κουβέντα θα γίνει το προσεχές διάστημα με το πως πρέπει και εάν πρέπει να μετονομαστεί το Δημοτικό Κολυμβητήριο της πόλης μας που η προηγούμενη διοίκηση είχε δεχθεί εισήγηση από τον ΓΣΗ  ( την οποία και είχε κάνει δεκτή) να μετονομαστεί σε Δημοτικό Κολυμβητήριο "Μάνος Ζερδεβάς".  Ο ασημένιος  Ολυμπιονίκης της Εθνικής Ομάδας Πόλο στο Τόκιο είχε ξεκινήσει από τα τμήματα του ΓΣΗ , πριν προχωρήσει ως τερματοφύλακας στον Ολυμπιακό Πειραιώς στο Πόλο να γράψει την δική του Ιστορία στο άθλημα. Με δεδομένο λοιπόν πως οι μετονομασίες της απερχόμενης διοίκησης ήταν ΟΛΕΣ ατυχείς ,τώρα έχουμε μπροστά μας μία τελευταία της που αφορά το δημοτικό κολυμβητήριο της πόλης που δεν θα υπήρχε εάν η συντριπτική πλειοψηφία των συνδημοτών μας δεν έκανε το μεγάλο και δημοκρατικό άλμα γκρεμίζοντας τον κομμουνιστή δήμαρχο Δημήτρη Κιντή από μία θέση που δεν τίμησε στα 12 χρόνια θητείας του. Και φυσικά για τον άθλο αυτό και στο να μπουν στο περιθώριο δύο οπαδοί διαφορετικών φασισμών ( Κιντής - Δελλαπόρτας) συνετέλεσε τα μέγιστα η προσωπικότητα του κ. Θεόδωρου Γεωργάκη που δεν έχει έως σήμερα τιμηθεί με καμία ονοματοδοσία οδού , πλατείας, πάρκου ή κάποιας δημοτικής δομής. Βέβαια έτσι όπως το έμπλεξε η προηγούμενη διοίκηση , το να κοροϊδέψει ο δήμος μας έναν Ολυμπιονίκη είναι ιδιαίτερα ντροπιαστικό για έναν δήμο που έτσι και αλλιώς και στο παρελθόν έχει κάνει σοβαρά ατοπήματα.  Για εμάς και οι δύο πρέπει να τιμηθούν και φυσικά θεωρούμε τις παρακάτω φωτογραφίες του απερχόμενου δημάρχου κ. Γιώργου Χατζηδάκη ενδεικτικές της "ελαφρότητας" με την οποία υπηρέτησε τον θεσμό του δημάρχου. Εάν ήμασταν σε θέση δημοτικού συμβούλου στην ψηφοφορία για την ονοματοδοσία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου της πόλης μας θα στηρίζαμε αυτή που λέει στο να τιμηθεί με αυτή την ονοματοδοσία ο πρώην δήμαρχος κος  Θεόδωρος Γεωργάκης.  Για τον πρώην αθλητή του ΓΣΗ και Ολυμπιονίκη στο Πόλο υπάρχουν ένα σωρό άλλες αθλητικές δομές που χρησιμοποιεί ο σύλλογος και στις οποίες θα μπορούσε να δοθεί το όνομά του. Κολυμβητήριο άλλο δεν έχουμε βέβαια,  για να νιώθει ο αθλητής πιο κοντά στο άθλημα στο οποίο διακρίθηκε,  αλλά μην θεωρεί και κανένας δεδομένο πως θα είχαμε εάν δεν είχε εκλεγεί δήμαρχος της πόλης  ο κος Θεόδωρος Γεωργάκης! (1991-2006) 

  • Το Σάββατο 27 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί τελικά η εκδήλωση της ΔΗΜ ΤΟ ΝΔ Ηλιούπολης με την καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Etal Club  έναν χώρο υψηλών απαιτήσεων, δυνατοτήτων και προσιτής πολυτέλειας όπως ταιριάζει σε μια οργάνωση κυβερνώντος κόμματος. 


  • Και σήμερα δύο ενδιαφέροντα θέματα από τον συνεργάτη μας κ. Παναγιώτη Πάσχο ( Ευαγγελιστής Λουκάς και Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο) 



Δεν υπάρχουν σχόλια: