ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Εάν δεν αναζητήσουμε τι κάνουμε λάθος κάθε φορά θα ρίχνουμε αλλού τις ευθύνες για ΗΤΤΕΣ που μας αφορούν !

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023

Εάν δεν αναζητήσουμε τι κάνουμε λάθος κάθε φορά θα ρίχνουμε αλλού τις ευθύνες για ΗΤΤΕΣ που μας αφορούν !

 


Πυκνώνουν οι συναντήσεις πραγματικά ενεργών πολιτών με ενδιαφέρον για τα κοινά και την πόλη μας  σίγουρα από αυτές κάτι θετικό για όλες και όλους  μας θα προκύψει. 

Ο διάλογος που δεν έγινε ποτέ στο χώρο της κεντροδεξιάς από την ΗΤΤΑ των δημοτικών του 2010 έως και σήμερα μάλλον έχει έρθει η ώρα να γίνει. Από το 1974 έως και το 2006 όπου είχαμε την ανάδειξη του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ έως σήμερα κεντροδεξιού δημάρχου Ηλιούπολης κ. Γιάννη Αναγνώστου δεν έχουμε να πούμε και πολλά αφού ο κεντροδεξιός χώρος εκπροσωπούνταν από ένα ΔΟΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ της ΧΟΥΝΤΑΣ!

Το "στίγμα" του στην πόλη υπάρχει έως και σήμερα και ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ κάθε προσπάθεια να συνδράμουν τις κεντροδεξιές παρατάξεις κεντρώοι πολίτες που δεν θέλουν να ταυτιστούν με τρίπτυχα που ζέχνουν ΦΑΣΙΣΜΟ. 

Η κεντροδεξιά της πόλης μας δεν ελέγχει ούτε μισή συλλογικότητα ή σωματείο αφού άπαντες από τους Εμπορικούς Συλλόγους της πόλης έως τους επαγγελματίες "εθελοντές" με μέσα που τους παραχωρεί ο δήμος και το κράτος εκφράζουν ΔΗΜΟΣΙΑ απόψεις που δεν συνάδουν με την ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ του κόμματος της ΝΔ που παραμένει φιλελεύθερη και για τον λόγο αυτό δεν κινδυνεύει παρά ΜΟΝΟ από την ΑΛΑΖΟΝΙΑ κάποιων στελεχών της. 

Στα 11 χρόνια που δραστηριοποιούμαστε στην πόλη μέσω αυτού εδώ του κεντροδεξιού ιστολογίου μια προσπάθεια είδαμε να γίνει ένα ΦΟΡΟΥΜ από κεντροδεξιούς και εκεί στις πρώτες εκδηλώσεις είδαμε να ξεπροβάλει από το videowall της εκδήλωσης το πρόσωπο του δοτού δημάρχου της χούντας Κωνσταντίνου Δελλαπόρτα! 

Η συνέχεια με τον επικεφαλής της να συναντάται με την επικεφαλής συλλογικότητας οπαδού του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ και η ανακοίνωση μιας υποψηφιότητας δημάρχου που τελικά αποσύρθηκε ελλείψει σχεδίου είναι όσα ζήσαμε προεκλογικά το 2023 με την ΗΤΤΑ στις δημοτικές εκλογές να φαντάζει ( εάν δεν είναι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ κιόλας) για το μέλλον της κεντροδεξιάς της πόλης μας. 

Εάν δεν συζητήσουμε τι γίνεται λάθος δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με την νέα γενιά που ασχολείται με τα κοινά και έχει κεντροδεξιές απόψεις να δείχνει παντελώς ανίκανη να επαναλάβει την ΝΙΚΗ του 2006 που επετεύχθη επειδή τα "φαντάσματα" έφυγαν από το προσκήνιο αλλά επανήλθαν δριμύτερα κάνοντας το έργο ενός ικανού δημάρχου δύσκολο. 

Έτσι φτάσαμε στο σημείο ως κεντροδεξιά παράταξη να τιμήσουμε έναν κομμουνιστή δήμαρχο ο οποίος θα έπρεπε να ευγνωμονεί το ΓΕΓΟΝΟΣ πως η κεντροδεξιά της πόλης είχε επιλέξει να πορευτεί με έναν ΧΟΥΝΤΙΚΟ για δεκαετίες!

Έτσι κάθε προσπάθεια που θα γίνει στο σήμερα πρέπει να "φωτίζει" το χθες και κυρίως να αντιλαμβάνετε πως δεν φταίνε πάντα οι δημότες για την ΕΠΙΛΟΓΗ τους όταν εμείς δεν τους δίνουμε ενναλακτική! 

Στα βασικά θέματα έχουμε ΤΑΥΤΙΣΗ απόψεων των δημοτικών παρατάξεων που είναι σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο και έτσι οι εκλογές μετατράπηκαν σε "καλλιστεία" αφού όποιος και εάν είναι ο δήμαρχος θα ακολουθηθεί η ίδια πολιτική. 

Αυτό που θα αλλάξει είναι τα πρόσωπα που θα ευνοηθούν από το περιβάλλον του και αυτό που γίνεται πάντα αγώνας για να διατηρηθεί είναι το ραχάτι δημοτικών υπαλλήλων και ιδιωτικών σωματείων που με πρόσχημα το "καλό" της πόλης εξασφαλίζουν τα προς το ζην! 

Αυτά προς το παρόν μέσα στον Ιανουάριο θα έχουμε να γράψουμε και περισσότερα αφού μια προσέγγιση που ουδείς θα περίμενε τα προηγούμενα χρόνια είναι ήδη στα σκαριά! 

Τους δύο γιατρούς Παναγιώτη Πάσχο και Στέφανο Ξαρχουλάκο φυσικά και τους γνωρίζετε όσοι ασχολείστε με τα κοινά της πόλης αφού και οι δύο έχουν φιλοξενηθεί σε αυτό εδώ το ιστολόγιο και ο πρώτος είναι πλέον και συνεργάτης αυτού εδώ του κεντροδεξιού ιστολογίου. 

ΥΓ: Από την νέα φουρνιά κεντροδεξιών στελεχών της πόλης μας αυτό που εμείς είδαμε προεκλογικά ήταν πως "απλώθηκαν" να στηρίξουν κεντροαριστερές παρατάξεις ενώ οι περισσότεροι έμειναν εκτός εκλογικής διαδικασίας θεωρώντας πως οι ΝΙΚΕΣ θα έρθουν μέσω  της ΑΠΟΧΗΣ από κεντροδεξιές  παρατάξεις που δεν τους εξέφραζαν,  αλλά και οι ίδιοι δεν είδαμε να δημιουργούν νέες. Γιάννης Αναγνώστου δεν υπήρχε ώστε να συνασπιστούν γύρω του όσοι ΧΩΡΙΣ εκείνον δεν θα κατάφερναν και δεν θα καταφέρουν και ποτέ ΤΙΠΟΤΑ , αφού και στις εκλογές όπως και στην ζωή μετράνε ιδίως στις αστικές κοινωνίες όσοι αδειάζουν τα δικά τους πορτοφόλια για να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και ΕΥΘΥΝΗΣ σε όσους θεωρούν ακόμα και σήμερα πως η "μάχη" του Οκτωβρίου ήταν "πουλημένη" από το ίδιο τους το κόμμα! Εάν είναι έτσι , γιατί δεν αποχωρούν να πάνε σε κάποιο άλλο αφού εξαρτήσεις δεν έχουν όπως ισχυρίζονται από την Πειραιώς που και τους κάλεσε και συζήτησαν και ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ!  Αυτό που δεν έκανε ήταν να υποδείξει κάποιον έναντι των υπολοίπων και δεν θα το πράξει και στο μέλλον αφού ΣΤΟΧΟΣ του κόμματος είναι να αφήνει τις τοπικές κοινωνίες να αποφασίζουν οι ίδιες για το ποιος κεντροδεξιός τους εκπροσωπεί καλύτερα. Στην δική μας περίπτωση όπως και σε μια σειρά δήμους της Αττικής φαίνεται πως πιο ικανοί στο να πείθουν τους πολλούς είναι οι πρώην και νυν ΠΑΣΟΚΟΙ! 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: