ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Μαχόμενη Ηλιούπολη: Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα και στις δημοτικές υπηρεσίες και όχι απολύσεις.

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

Μαχόμενη Ηλιούπολη: Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα και στις δημοτικές υπηρεσίες και όχι απολύσεις.


Σχόλιο της ΜΑΧόμενη Ηλιούπολη για την καθαριότητα στην πόλη.
Προσλήψεις και μέσα για την καθαριότητα, όχι εκκλήσεις για «εθελοντισμό»
Πρώτο δείγμα γραφής έδωσε ο νέος δήμαρχος Ηλιούπολης κι αυτό είναι τελείως απαράδεκτο. Ο Στάθης Ψυρρόπουλος μίλησε για ένα «Σχέδιο Έκτακτης Αντιμετώπισης Καθαριότητας» και «κάνει έκκληση σε όλους τους αρμοδίους, δημότες και εθελοντές να συστρατευθούν, ενώνοντας τις δυνάμεις τους, για να απομακρυνθούν τα κλαδιά και τα ογκώδη αντικείμενα, προς αποφυγήν ατυχημάτων και τραυματισμών».
Το να καλείς με ανακοινώσεις τους αρμόδιους να συστρατευθούν και τους πολίτες να δράσουν εθελοντικά για ένα τέτοιο καυτό πρόβλημα όπως είναι η καθαριότητα αποκαλύπτει τα τεράστια προβλήματα ελλείψεων προσωπικού και μέσων, που αντιμετωπίζει ο δήμος Ηλιούπολης (ως αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής και διαχείρισης πολλά χρόνια τώρα) και τα οποία δεν λύνονται με εκκλήσεις και «εθελοντισμό».

Δουλειά της δημοτικής αρχής είναι να παρουσιάσει ένα πραγματικό σχέδιο για την καθαριότητα στην πόλη μας και να προχωρήσει στις αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού και προμήθεια των αναγκαίων οχημάτων, μηχανημάτων. Όλα τα άλλα είναι υπεκφυγές και ωραιοποίηση καταστάσεων.

Επιπλέον, οι κινήσεις της νέας δημοτικής αρχής ανοίγουν τον δρόμο στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας. «Η κατάσταση δεν είναι καλή, όλοι θέλουμε καθαριότητα αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε τους διαγωνισμούς, πάμε να δώσουμε κομμάτια της πίτας σε εργολάβους», είναι μια λογική που την έχουμε δει πολλές φορές, με τα γνωστά αποτελέσματα: Κέρδη για ιδιωτικές εταιρείες, υποβάθμιση των υπηρεσιών.

Η κινητοποίηση για τη διεκδίκηση των αναγκαίων μέτρων, με σεβασμό στην πόλη και το περιβάλλον, είναι ο δρόμος που πρέπει να περπατήσουν οι κάτοικοι της Ηλιούπολης.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα και στις δημοτικές υπηρεσίες και όχι απολύσεις.
Λειτουργία όλου του στόλου των οχημάτων-μηχανημάτων του δήμου.
Αγορά από τον δήμο και κάλυψη των αναγκαίων κενών σε μηχανήματα και μέσα.

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ : Εάν και δεν συμφωνούμε με τις εκτιμήσεις της "Μαχόμενης Ηλιούπολης" αφού η έλλειψη μηχανημάτων δεν αποτελεί δικαιολογία για την συνεχιζόμενη ΒΡΩΜΙΑ σε κάθε γωνιά της πόλης να τονίσουμε στους εργαζόμενους στον τομέα καθαριότητας πως η προσπάθεια της διοίκησης Ψυρρόπουλου με την συνδρομή εθελοντών στην ουσία αυτούς προσπαθεί να σώσει και όχι να δοθεί από έναν δήμαρχο που είναι κατά των ιδιωτικοποιήσεων την δομή καθαριότητας σε ιδιώτη. Με 300 εργαζόμενους ο τομέας καθαριότητας δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι και φυσικά το ΣΕΔΗ έχει τεράστιες ευθύνες αφού εάν δεν το έχει συνειδητοποιήσει ακόμα οι ανέφικτες προτάσεις του για ενίσχυση του προσωπικού με προσλήψεις ΜΟΝΙΜΩΝ υπαλλήλων δεν θα υλοποιηθούν από καμία διοίκηση γιατί απλούστατα λεφτά δεν υπάρχουν. Εάν θεωρούν πως τα τέλη καθαριότητας είναι ανταποδοτικά και επαρκούν μάλλον δεν παρακολουθούν τα δημοτικά συμβούλια όπου ο οικονομικός διευθυντής του δήμου τους έχει εξηγήσει πως αυτό ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ! Χαλάμε δηλαδή περισσότερα χρήματα από όσα εισπράττει ο δήμος μας από τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας! Το να βγαίνει η Μαχόμενη Ηλιούπολη τάχα να προασπίσει τα συμφέροντα των εργαζομένων με τέτοιες προτάσεις μάλλον ζημιά τους κάνει και πιο κοντά στην ΑΝΕΡΓΙΑ τους οδηγεί. Εάν χρειαζόμαστε 500 υπαλλήλους καθαριότητας για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε την κατάσταση είναι σίγουρο πως η δομή θα καταλήξει σε ιδιώτη όπου με 100 συμβασιούχους υπαλλήλους θα κρατάει την πόλη καθαρή. Άλλωστε όπως ισχυρίζονται σήμερα οι εργαζόμενοι καθαριότητας καμία 50αρια δουλεύουν καθημερινά και βέβαια ουδείς εξηγεί γιατί από τους 300 φτάσαμε να δουλεύουν τόσο λίγοι! Υπαλλήλους καθαριότητας συναντάς σε ένα σωρό άλλες δομές της πόλης μας και αυτό μας εξήγησαν πως γίνεται επειδή δεν μπορούν να λειτουργήσουν αυτές! Όμως η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ είναι η ΕΙΚΟΝΑ της πόλης στους επισκέπτες της και είμαστε ΟΥΡΑΓΟΙ με μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων από ό,τι π.χ ο δήμος Αλίμου και αυτό η διοίκηση Ψυρρόπουλου οφείλει να το αλλάξει για να διατηρήσει καρέκλες και μετά το 2028! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: