ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Την δική του πρόταση μας κάνει αναγνώστης μας για την αντιμετώπιση των ροών στο μεταναστευτικό

Κυριακή 1 Μαρτίου 2020

Την δική του πρόταση μας κάνει αναγνώστης μας για την αντιμετώπιση των ροών στο μεταναστευτικό


Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση κάνει ο αναγνώστης μας Pantelis Pirpiris  για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος στα νησιά μας .



Μας έστειλε λοιπόν το παρακάτω μήνυμα 

ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΝΑ ΦΥΛΑΧΤΟΥΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ. Η ΕΛΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΟΜΕΝΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΣΩΣΗ, ΑΝΤΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΞΗΡΑ ΝΑ ΑΡΑΔΙΑΣΕΙ ΠΕΝΤΕ ΔΕΚΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ-ΔΙΕΘΝΗ ΥΔΑΤΑ= ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΙ ΜΕΣΑ , ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΑΣ ΕΡΘΕΙ Ο ΟΗΕ , Η ΠΑΓΚΙΟΜΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΕΙ-ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ
ΕΤΣΙ ΘΑ ΦΟΒΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ;

Προφανώς και είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση αφού η Ελλάδα θα προσφέρει φαγητό και περίθαλψη στους πρόσφυγες- μετανάστες σε χώρο που δεν θα ενοχλείται ουδείς και η διεθνή κοινότητα άμα θέλει να προσφέρει κάτι καλύτερο θα πρέπει να αναλάβει αυτή τις πρωτοβουλίες εκείνες ώστε να μεταφερθούν κάπου καλύτερα οι πρόσφυγες και κυρίως μετανάστες από Αφρικανικά κράτη που πολιορκούν και απειλούν την κοινωνική συνοχή της χώρας μας. 

Η Ελλάδα μια χρεοκοπημένη χώρα προφανώς και δεν μπορεί να προσφέρει στις χιλιάδες που έρχονται τροφή και στέγη, ούτε να τους προσφέρει δουλειές αφού έχει διψήφια ποσοστά ανεργίας. 

Ας το δουν οι κυβερνώντες μήπως πιέσουν με αυτόν τον τρόπο και όσους τάχα ενδιαφέρονται για τους κατατρεγμένους από μακριά βέβαια αφού κανένα Ευρωπαϊκό Κράτος δεν δέχεται να αναλάβει την φιλοξενία τόσων πολλών μεταναστών και προσφύγων και φυσικά έχουν αποτύχει όλα τα σχέδια επί χάρτου για κατανομή αυτών στα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: