ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Για "σταματημένοι" καλά πάμε όχι όμως όπως εμείς θα θέλαμε

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Για "σταματημένοι" καλά πάμε όχι όμως όπως εμείς θα θέλαμε

Προφανώς και ήδη έχουμε ξεπεράσει το όριο των 250  αναρτήσεων που είχαμε βάλει για όλο το 2020 και είμαστε ήδη στον τρίτο μήνα του έτους!



Δεν αλλάξαμε γνώμη απλώς δώσαμε παράταση στην καθημερινή μας διαδικτυακή παρουσία έως και τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ εκεί γύρω στο Πάσχα. Οι λόγοι δεν είναι προφανώς οικονομικοί αφού ΠΟΤΕ το ιστολόγιο άποψης που διατηρούμε δεν αποτελούσε για εμάς την κύρια μας απασχόληση και προφανώς το μεγαλύτερο διάστημα λειτουργίας του με το ζόρι καλυπτόταν τα έξοδα συντήρησής του που δεν ήταν βέβαια και υψηλά αφού μια σύνδεση ίντερνετ χρειάζονταν ή ακόμα (όπως συμβαίνει αυτό το διάστημα) η λειτουργία του μέσω hot spot σύνδεσης κινητού τηλεφώνου που μας κάνει να έχουμε αυτονομία κινήσεων και να μπορούμε να ανεβάζουμε ειδήσεις από όπου και εάν βρισκόμαστε από το λάπτοπ μας. 

Ο μόνος τρόπος στήριξης του ιστολογίου μας είναι προφανώς να πατάτε στις διαφημίσεις google ή να πιστώνετε τον τραπεζικό μας λογαριασμό!

Το πρώτο δεν το κάνετε σίγουρα , το δεύτερο όσοι το κάνετε ακόμα προφανώς και πρέπει να ξέρετε πως τα χρήματά σας έπιασαν τόπο και πολλοί ανταγωνιστές του ιστολογίου μας αναζητούν φανατικούς αναγνώστες αφήνοντας στην άκρη τάχα επιχειρηματίες που τους "παιδεύουν" ακόμα και για ένα 10ευρω τον μήνα. 

Έτσι στην ουσία αυτά που κινούνται καλύτερα στην πόλη είναι τα "ερασιτεχνικά" ΜΜΕ αφού προφανώς και ο "επαγγελματισμός" πληρώνεται και δεν μπορεί να κρατήσει σκληρή στάση σε όσους χρηματοδοτούν τις επιχειρήσεις τους. 

Γιατί προφανώς και για να μείνει για χρόνια ένα διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης χρειάζεται προσωπικός χρόνος και όποιος τον δαπανά τον χάνει από την κύρια ασχολία η οποία είναι και αυτή που τον συντηρεί οικονομικά.

Έτσι έχουμε περάσει διάφορα στάδια εδώ μέσα και κυρίως έχουμε αφιερώσει ατελείωτες ώρες μέσα στην οικονομική κρίση αφού όταν οι δουλειές μας είναι λίγες εκτός αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο και εδώ.

Μιλώντας και με τους άλλους ιδιοκτήτες ΜΜΕ , διαφαίνεται πως η αγορά ανοίγει για νέα site και ήδη έχω δει να δημιουργούνται αρκετά διαδικτυακά. Κάποια από αυτά έχουν τζίρους που περνάνε τα 200.000 ευρώ τον χρόνο και τα περισσότερα ίσα-ίσα βγάζουν 500 έως 1000 ευρώ τον μήνα που εάν αφαιρέσεις την εφορία μιλάμε για "επιχειρήσεις" που οδεύουν προς λουκέτο!

Και στον χώρο των ΜΜΕ αυτά που τελικά επιβιώνουν είναι όσα έχουν εξασφαλίσει κρατική διαφήμιση ή μεγάλων εταιριών και προφανώς τα ΜΜΕ αυτά είναι και τα ελάχιστα.

Παρατηρώντας το τελευταίο διάστημα βλέπω πως άρχισε και πάλι ο χώρος της υγείας να δαπανά εκατομμύρια ευρώ σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και στα social media που πλέον παίζουν καθοριστικό ρόλο στην προβολή των πάντων. 

Ακόμα και εμείς αναγκαζόμαστε να ανεβάζουμε αναρτήσεις μας σε αυτά αφού από εκεί αναζητούμε περισσότερους αναγνώστες μέχρι να μας μάθουν και να γίνουμε η καθημερινή τους συνήθεια.

Άλλωστε εμείς δεν έχουμε να ανταγωνιστούμε και κανέναν αφού για εμάς το χόμπι μας είναι και φυσικά θα παραμείνει ακόμα και εάν απωλέσουμε την πρωτοκαθεδρία μας στα τοπικά ΜΜΕ.

Οι αθλιότητες που κατά καιρούς διαδίδονται για εμάς προφανώς φτάνουν και στα αυτιά μας αλλά δεν "ακούμε" πλέον παρά μόνο όσα μας αγγίζουν!

Και προφανώς δεν μας αγγίζει η μιζέρια όσων προσπαθούν να βρουν σε εμάς όπως το γνωστό τρολ Παύλος "τρωτά" σημεία για να μας απαξιώσουν στα μάτια σας.

Μέρα με την μέρα κερδίσαμε την Αγάπη σας , πολεμήσαμε όσο μπορούσαμε τους ΜΥΘΟΥΣ της πόλης και το 2023 θα είμαστε πάλι στις επάλξεις του αγώνα για να αλλάξει η κατάσταση σε μια πόλη που έχει καταντήσει ένας απέραντος σκουπιδότοπος επειδή δεν βρίσκεται ένας υποψήφιος δήμαρχος να πει πως θα δώσει την δομή της καθαριότητας σε ιδιώτη. 

Αυτό που θα γίνει με βεβαιότητα σε 10 χρόνια σας το γράφουμε εμείς από σήμερα και προφανώς ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταγράψει πως 20 χρόνια πριν υπήρχαν κάποιοι που ήθελαν να εφαρμόσουν μια επιτυχημένη συνταγή αλλά η κοινωνία δεν τους ακολουθούσε!

Κάποιοι περιφερόμενοι δήθεν πατριώτες , θυμήθηκαν ξαφνικά πως η Ελλάδα βουλιάζει και πνίγεται από τους μετανάστες! Όταν εμείς από το 2013 εδώ και από το 2007 από αλλού μιλάγαμε για το θέμα ήμασταν ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ και ΦΑΣΙΣΤΕΣ!

Οι καιροί άλλαξαν τόσο που ακόμα και οι διεθνιστές της αριστεράς έβγαλαν τα μοχθηρά τους ένστικτα εναντίον όσων αταλάντευτα υπερασπίζονται Αρχές και Αξίες του Ελληνισμού.

Και προφανώς ο Ξένιος Ζευς θα ντρέπεται που επικράτησαν και σε αυτό τον Άγιο Τόπο μιάσματα της κοινωνίας που θεωρούν πατριωτισμό την γραφικότητά τους!

Όχι "σύντροφοι" ο εχθρός μας δεν είναι προφανώς οι πρόσφυγες και οι μετανάστες αλλά όλοι εσείς που προσπαθείτε ακόμα και τώρα να υπονομεύσετε τις διαχρονικές συμμαχίες της χώρας με το επιχείρημα πως πάντα μόνοι μας είμαστε!  

Προφανώς αυτό δεν ισχύει γιατί εάν ήμασταν μόνοι μας από το 2008 θα ήμασταν Βενεζουέλα αφού οι πολλοί φρόντισαν να χρεοκοπήσει ένα Κράτος που για δεκαετίες ζούσε πάνω από τις δυνάμεις του.

Το δυστύχημα είναι πως μαζί του χρεοκοπήσαμε και όλοι εμείς που φωνάζαμε και το λέγαμε αλλά ουδείς μας άκουγε τότε.

Σε 2-3 μήνες θα αντιληφθείτε όσα σας έχουμε ήδη γράψει για παντελή απουσία συγκροτημένης αντιπολίτευσης μέσα στο δημοτικό μας συμβούλιο.

Προτάσεις δεν ακούμε από κανέναν για Αστική Σήραγγα Ηλιούπολης, Δημόσια Περιουσία και κυρίως αξιοποίησή της, ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και άλλων δομών, ηλεκτροφωτισμό της πόλης και κυρίως για πραγματική ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που προϋποθέτει σεβασμό στους θεσμούς. 

Γιατί φυσικά και δεν είναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ οι αήθεις επιθέσεις από πολιτικά μιάσματα του παρελθόντος σε εκπροσώπους του τύπου που κάνουν το επιβεβλημένο χρέος τους να ενημερώνουν όλους εσάς για τους ΨΕΥΤΕΣ και ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ που θεωρούν πως μπορούν να ξεγελάσουν για πολύ καιρό τους πολλούς.

Τα ψέματα τελείωσαν για αυτούς και τις παρατάξεις τους και είναι πλέον ο καιρός να αντιληφθούν οι πολλοί πως χωρίς ΡΗΞΕΙΣ ο δήμος μας θα παραμείνει ο φτωχός συγγενής που θα παρακολουθεί τους όμορους δήμους να προοδεύουν την ώρα που εμείς βυθιζόμαστε.

Γιατί προφανώς και με Αντιδήμαρχο κάποιον κ. Στασινόπουλο το μόνο που πετυχαίνουμε είναι να μιλάμε μετά από χρόνια για ακόμα μια χαμένη ευκαιρία για την πόλη.

Συνεντεύξεις από δημάρχους ετοιμάζουν οι συναγωνιστές μας που προτίμησαν την "σιγουριά" της Εξουσίας από την περιπέτεια να μπλέξουν σε καταστάσεις συνένωσης της κεντροδεξιάς στην πόλη μας. Άλλωστε με μια πρόχειρη ματιά που έριξαν άλλοι για εμάς στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ η εταιρία τους φιγουράρει με δουλειές σε 12 δήμους της Αττικής! Και όπως ήδη έχετε καταλάβει ούτε η μισή από αυτούς δεν είχαν στήριξη ή χρίσμα από τη ΝΔ. Σιγά μην κάθονταν να περιμένουν πότε θα γίνει γαλάζιος ο δήμος μας , είδαν "φως" αλλού και μας παράτησαν ως είθισται!

Μικρό το κακό άλλωστε ανάγκες και οικογένειες έχουν να μεγαλώσουν δεν είναι εποχές για "ηρωϊσμούς" , ούτε φυσικά για χάσιμο χρόνου σε ατέρμονες συζητήσεις με ανθρώπους που δεν καταλαβαίνουν τα αυτονόητα!


Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: