ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Προφανώς και ο δικός μας ανθρωπισμός δεν δικαιολογεί απαράδεκτες συμπεριφορές όσων πριν λίγα χρόνια υποδέχονταν με ανοιχτές αγκαλιές τους πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά μας

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020

Προφανώς και ο δικός μας ανθρωπισμός δεν δικαιολογεί απαράδεκτες συμπεριφορές όσων πριν λίγα χρόνια υποδέχονταν με ανοιχτές αγκαλιές τους πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά μας


Ένα απαράδεκτο βίντεο με πολίτες της Λέσβου που εμποδίζουν μετανάστες να αποβιβαστούν από βάρκα έχει κάνει πάνω από 2 εκ. προβολές στο facebook.



Ατυχώς για όσους θέλουν τα  ΜΜΕ φιμωμένα και να μην προβάλουν απαράδεκτες συμπεριφορές η συνάδελφος ήταν εκεί παρούσα για να καταγράψει μια Ελλάδα που προσβάλει όλους μας αλλά υπάρχει.

Το λιμενικό έχει βοηθήσει βάρκα με μετανάστες να προσεγγίσει και να μπει σε λιμάνι της Λέσβου και "αγανακτισμένοι" κάτοικοι προφανώς και θεωρούν παιχνίδι και δική τους υπόθεση να μην επιτρέψουν σε αυτούς να κατέβουν από την βάρκα. 

Το μήνυμα τους προφανώς ακόμα και εάν απηχεί μερικές χιλιάδες Ελληνίδες και Έλληνες δεν βρίσκει απήχηση σε μια κυβέρνηση που εκλέχθηκε πριν μερικούς μήνες για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της στο μεταναστευτικό και το οποίο παρουσιάστηκε και μιλάει για κλειστές δομές στα νησιά και την ενδοχώρα για περισσότερο έλεγχο των ροών και κυρίως για σεβασμό όλων των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου. 

Προφανώς η μορφή λαοκρατίας που προσπάθησαν να επιβάλλουν κάτοικοι του νησιού προσβάλει κάθε δημοκρατικό πολίτη που προφανώς και δεν θεωρεί πως με τέτοιες συμπεριφορές μπορεί η χώρα να διεκδικήσει κάτι καλό στο παγκόσμιο γίγνεσθαι .

Γιατί φυσικά και η ασύμμετρη απειλή που δέχεται η χώρα δεν θα αντιμετωπιστεί από όσους πριν μερικά χρόνια υποδέχονταν τους μετανάστες με καλοσύνη και κυρίως με ανθρωπιά και τώρα αντιλήφθηκαν πως  δεν τους θέλουν!

Προφανώς και ως εθνικιστής νιώθω ΑΗΔΙΑ για τέτοιες Ελληνίδες και τέτοιους Έλληνες που προσβάλλουν την χώρα διεθνώς θεωρώντας μας πως είμαστε Συρία!

Γιατί μόνο εκεί πολίτες θα μπορούσαν να επιβάλλουν με τον τσαμπουκά όσα θεωρούν σωστά οι ίδιοι και οι οικογένειές τους και όχι η επίσημε Πολιτεία.

Ο ρατσισμός είναι διάχυτος σε ένα βίντεο ανθρώπων που προφανώς και θα συγκρουστούν με οποιαδήποτε κυβέρνηση κάνει το αυτονόητο και προφανώς η υποδοχή μεταναστών και προσφύγων γίνεται από την επίσημη Πολιτεία και τις αναγνωρισμένες και ελάχιστες ΜΚΟ που προσφέρουν έργο και όχι από όσους θεωρούν τσαμπουκά το να βασανίζουν ανήλικα παιδιά επειδή δεν είναι δικά τους.

Ο πατριωτισμός τους που είναι το τελευταίο καταφύγιο κάθε απατεώνα δεν έχει θέση σε κανένα κράτος του δυτικού κόσμου και προφανώς δεν θα γίνουμε Σερβία για να αντιληφθούν και αυτοί πως τέτοιες συμπεριφορές μπορούν να επιφέρουν σοβαρές κυρώσεις για την χώρα μας επειδή κάποιοι θέλουν να κάνουν τον χαβά τους ή νιώθουν "ανώτεροι" από όσους αναζητούν εδώ ένα καλύτερο μέλλον.

Προφανώς και δεν είμαι "αλληλέγγυος" επί χρήμασι αλλά ούτε και ρατσιστής για να μην αντιληφθώ την επικινδυνότητα τέτοιων συμπεριφορών που προφανώς και  εάν συνεχιστούν θα οδηγήσουν την κυβέρνηση σε λήψη σκληρών μέτρων κατά των κατοίκων των νησιών που θεωρούν πως μπορούν να αποφασίζουν για τον γεωστρατηγικό προσανατολισμό της χώρας έτσι επειδή τους κ@βλωσε και επειδή νιώθουν ισχυροί απέναντι των "αδυνάτων". 

Προφανώς και οι πρόσφυγες δεν είναι όσο αδύνατοι πιστεύουν και για τον λόγο αυτό ας μην δίνουν επιχειρήματα στη φασιστική κυβέρνηση της Τουρκίας που προφανώς και τρίβει τα χέρια της όταν προσπαθούμε να τους ξεπεράσουμε σε βαρβαρότητα με τέτοιες ενέργειες.

Με ενημέρωσαν πως έχει ήδη διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση για το πλήρωμα του σκάφους του λιμενικού που δεν επενέβη για να αποσοβήσει την άδικη ταλαιπωρία των μεταναστών που επέβαιναν στην βάρκα και προφανώς με 2-3 τέτοια βίντεο ακόμα πολλοί θα είναι αυτοί που την επόμενη φορά που θα τους επισκεφθούν τα ΜΑΤ θα τους γυρίσουν τα ΜΜΕ την πλάτη.

Γιατί προφανώς και στις Αστικές Δημοκρατίες υπάρχουν κανόνες και για τους γηγενείς που κάθε μέρα σχεδόν επισκέπτονται τα παράλια της Τουρκίας για τα ψώνια τους αλλά είναι παράλληλα και "εθνικιστές" , σοβινιστές και ρατσιστές όταν βλέπουν πως τελικά το οικονομικό όφελος από τους μετανάστες δεν είναι αρκετό για να καλύψει την "ανεκτικότητά" τους στο διαφορετικό!

Δεν θα ήθελα να δω ξανά τέτοιες άσχημες εικόνες και προφανώς θα πρέπει να γνωρίζουν πως ανάλογες συμπεριφορές δεν θα μείνουν ατιμώρητες αφού η Αστική μας Δημοκρατία έχει θεσμοθετημένα όργανα για να αποφασίζουν για τις τύχες όλων μας.

Εάν δεν τους αρέσει η κατάσταση ας ξαναψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ ή ακόμα και ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ εάν θεωρούν πως η βαρβαρότητά τους ευνοεί την πατρίδα για την οποία τάχα τους έπιασε ξαφνικά ο πόνος.

Ντροπή για όσους ήταν παρόντες και ανέχθηκαν αυτές τις συμπεριφορές και προφανώς καμία κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί κάτι αντίστοιχο να συμβαίνει στο μέλλον.

Για τα σχόλια στο facebook τα θετικά δεν έχω κάτι να πω απλώς να δηλώσω πως εάν δεν ήμασταν τέτοιοι προφανώς και η χώρα θα είχε καλύτερη τύχη στους διεθνείς οργανισμούς.. 

Σ.Μ  

Δεν υπάρχουν σχόλια: