ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Υπευθυνότητα με πράξεις και όχι στα λόγια από τον Τάσο Ευσταθίου

Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Υπευθυνότητα με πράξεις και όχι στα λόγια από τον Τάσο Ευσταθίου


Ενώ οι περισσότεροι δημιουργούν κλίμα τρομοκρατίας συμμετέχοντας οι ίδιοι σε κλειστές δημόσιες συναθροίσεις , βγάζοντας δελτία τύπου κατά της διοίκησης για ελλειπή μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό ο επικεφαλής της παράταξης "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά" Τάσος Ευσταθίου κάνει την διαφορά και δίνει το δικό του στίγμα για το πως πρέπει κάποιος που σέβεται τους θεσμούς να κάνει αντιπολίτευση. 



Με αίσθημα ευθύνης για την ασφάλεια της υγείας των μελών και φίλων της παράταξής του προφανώς και θα ήταν μεγάλο λάθος του να κόψει την προγραμματισμένη για τον Μάρτιο κοπή της Βασιλόπιτας της δικής του παράταξης ,που άλλωστε κάθε χρόνο πραγματοποιεί αυτό το χρονικό διάστημα. 

Ο ίδιος προτρέπει (και το τηρεί) την μη συμμετοχή αυτή την επικίνδυνη περίοδο σε κλειστούς χώρους συναθροίσεων που η διάδοση του κορονοϊού μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα υγείας σε ευπαθείς ομάδες. 

Και βέβαια εκτός από τους ηλικιωμένους και τα παιδιά ανήκουν σε αυτές, και προφανώς κάποιος γονέας το πρώτο που θα κολλήσει είναι το παιδί του εάν γίνει φορέας του ιού.

Άλλωστε από την δική του παράταξη "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά"  και συγκεκριμένα από τον γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου κ. Παναγιώτη Κόκλα έγινε η πρόταση που υιοθετήθηκε εν μέρει από την νυν διοίκηση για κλείσιμο των ΚΑΠΗ της πόλης μας.

Θα μπορούσαν να τα κλείσουν και από Δευτέρα και όχι στις 13 του μήνα , όπως μας ενημέρωσε με δελτίο τύπου ο δήμος μας.

Ο Παναγιώτης Κόκλας δημοτικός σύμβουλος της δικής του παράταξης "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά" προφανώς και βρίσκει μέσα σε αυτή την παράταξη χώρο και χρόνο για να αναπτύξει τις προτάσεις του και βοηθάει αλλά και βοηθιέται για να παράγει ορθό πολιτικό λόγο χωρίς λαϊκισμούς και ανέξοδες κραυγές που φυσικά δεν βοηθούν τους δημότες της πόλης μας. 

Μαζί λοιπόν όλοι οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και τα ενεργά στελέχη της παράταξης "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά" θα πρέπει κάνοντας πράξη την υπεύθυνη στάση που τηρούν στο θέμα που έχει ανακύψει από την εξάπλωση του κορονοϊού να ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ  από κοινού πως δεν θα ήθελαν σε καμία περίπτωση να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των μελών τους και των οικογένειών τους κάνοντας μια εκδήλωση τώρα μέσα στην έξαρση του κορονοϊού και στην χώρα μας.

Είδαμε ανακοινώσεις διαφόρων παρατάξεων που προφανώς υποτιμούν την νοημοσύνη μας αφού αναγάγουν μια δημοτική αρχή ικανή να περιορίσει κάτι το οποίο προφανώς και επαφίεται στην αποκλειστική ευθύνη της κεντρικής διοίκησης. 

Αυτό που πρέπει να τηρήσουν όλοι οι δήμοι της χώρας είναι οι οδηγίες του αρμόδιου υπουργείου και προφανώς δεν υπάρχει χώρος για τσιτάτα και λαϊκισμούς σε αυτό το θέμα.

Η κεντρική διοίκηση είναι αυτή που  μπορεί να απαγορεύσει συναθροίσεις σε  δημόσιους χώρους  και προφανώς σε όλες τις ανακοινώσεις που έχουν εκδοθεί από δημοτικές παρατάξεις της πόλης μας  δεν είδαμε καμία αναφορά (τόσο υποκριτές είναι) κατά του κομμουνιστικού καθεστώτος της Κίνας που με μια σειρά παραλείψεων του δημιούργησε έναν ιό που τείνει να εξελιχθεί σε πανδημία. 

Ακόμα και σήμερα ένα από τα ελάχιστα κράτη που έκλεισε τα σύνορα του σε επισκέπτες από την Κίνα , οι ΗΠΑ και τα μεγάλα ΜΜΕ που διαθέτει αναφέρουν για το μάταιο των απολυμάνσεων σε χώρους όπου δεν έχει ήδη διαδοθεί ο ιός! 

Προφανώς και κάποιοι δεν έχουν την δυνατότητα να τα παρακολουθούν και πέφτουν θύματα όσων θεωρούν πως το κακό ξορκίζεται και δεν πολεμιέται στην ρίζα του.

Εμείς εδώ κάνουμε ( σε άλλους δήμους και όχι στον δικό μας ) κινήσεις εντυπωσιασμού και προφανώς δεν θα φέρουμε κανένα αποτέλεσμα εάν δεν κάνουμε πρώτα το αυτονόητο να περιορίσουμε στο ελάχιστο τις μετακινήσεις ευπαθών ομάδων σε χώρους όπου θα μπορούσαν να προσληφθούν από τον κορονοϊο. 

Κανένα δυτικό κράτος δεν θα άντεχε να έχει τόσους νεκρούς από κάτι που θα μπορούσε να αποφευχθεί και γίνεται πλέον φανερό σε όλο τον δυτικό δημοκρατικό κόσμο πως η συνύπαρξη με κράτη παρίες (Κίνα) είναι εκτός από προβληματική και προσβλητική για όσους σέβονται την Αστική μας Δημοκρατία και άκρως επικίνδυνη. 

Αλλά για να μην σας μπλέκουμε με τα δικά μας αλλά αυτονόητα  , ας πούμε ένα μπράβο για την υπευθυνότητα της παράταξης "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά" σε ένα θέμα που δεν χωράει λαϊκισμούς από την αντιπολίτευση, και να καταδικάσουμε παράλληλα δημοτικές  παρατάξεις που γελιοποιούνται εκδίδοντας αστείες ανακοινώσεις που ζητάνε να γίνουν  πράγματα χωρίς καμία πρακτική αξία για την υγεία των πολλών.

Το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δημιουργούν αλγεινές εντυπώσεις για την ικανότητα των στελεχών τους να αντιληφθούν απλά πράγματα ή ακόμα περισσότερο την παντελή άγνοια τους για την εξάπλωση ενός ιού και τις τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις που θα επιφέρει στην παγκόσμια οικονομία με κύριο και μοναδικό ένοχο την Κίνα που εκτός από τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών της προφανώς δεν σέβεται καθόλου και την υγεία τους. 

 Μπράβο λοιπόν για την συνετή έως τώρα στάση της παράταξης "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά" , χαιρόμαστε ιδιαίτερα που έστω η μία από τις δύο κεντροδεξιές παρατάξεις δεν υπέκυψε στις σειρήνες του φθηνού  λαϊκισμού , και την καλούμε να συνεχίσει να ακολουθεί αυτή την γραμμή στο σοβαρό αυτό θέμα αναβάλλοντας την κοπή της πίτας της αυτήν την περίοδο. 

Όσο για όσους θεωρούν πως αυτό μπορεί να υποκρύπτει κάτι άλλο , ας ανατρέξουν στο παρελθόν και ας δουν πως πάντα η συγκεκριμένη παράταξη έκοβε Μάρτιο την Βασιλόπιτά της. Αλλά προφανώς και δεν θα κόψει κάποιος Βασιλόπιτα αγνοώντας τον κίνδυνο για όσους παρευρίσκονται σε κλειστούς χώρους αυτή την περίοδο.

Και κάτι τελευταίο από μένα, και οι κρίνοντες προφανώς κρίνονται και ουδείς έχει το δικαίωμα να ειρωνεύεται όσους με νηφαλιότητα και σύνεση αντιμετωπίζουν τα θέματα και δεν ακολουθούν τον εύκολο δρόμο του λαϊκισμού και της μικροπολιτικής. 

Θέλω να πιστεύω πως ο επικεφαλής της παράταξης "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά" Τάσος Ευσταθίου και τα στελέχη της αυτή την φορά θα ακούσουν την φωνή της ΚΟΙΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ που φωνάζει πως αυτή την περίοδο Βασιλόπιτες δεν κόβονται και ούτε κατηγορείς μια διοίκηση που καλείται να εφαρμόσει όσα της υποδεικνύει το Υπουργείο Υγείας και οι αρμόδιοι φορείς , ακούει του ειδικούς και προφανώς βάζει στην άκρη τους τάχα "συμπαραστάτες" του δημότη που κάνουν μικροπολιτική σε μια απέλπιδα προσπάθειά τους να επιβιώσουν πολιτικά αφού άλλωστε κάτι ουσιαστικό και ωφέλιμο για τους πολλούς  να πουν δεν έχουν!

Προφανώς και όλοι οι σύλλογοι της πόλης αυτό το διάστημα θα πρέπει να αναβάλλουν τις εκδηλώσεις τους αφού προφανώς και δεν θα χαθεί ο κόσμος εάν αυτές γίνουν όταν το φαινόμενο έχει καταλαγιάσει. 


Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: