ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ο Αγιομαρινιώτης που "άλωσε" την παράταξη του Βασίλη Βαλασόπουλου

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Ο Αγιομαρινιώτης που "άλωσε" την παράταξη του Βασίλη Βαλασόπουλου


Μια ακόμα αποκάλυψη θα σας κάνει σήμερα το ιστολόγιό μας αφού προφανώς και η αποχώρηση του Κώστα Καλούδη από την παράταξη "Πρώτα η Ηλιούπολη" δεν θα είναι η τελευταία που θα δούμε. 



Οι καλές σχέσεις του Αγιομαρινιώτη Αντιδημάρχου Γιάννη Αντζινά με πολλούς πρώην συνυποψηφίους του οδηγεί μετά από συντονισμένες προσπάθειες σε νέες προσθήκες στην παράταξη "ΗλιουΌλοι Μαζί-ΕΝΑΚ" και σε αποδυνάμωση της παράταξης του τέως δημάρχου Βασίλη Βαλασόπουλου. 

Οι επαφές έχουν αρχίσει εδώ και μήνες και ο Γιάννης Αντζινάς μεθοδικά κινείται και προσεγγίζει όσους θεωρεί πως μπορούν να βοηθήσουν την πόλη και τα προβλήματά της ενώ διατηρεί άριστες επαφές και με δημότες από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου της πόλης μας Γιάννης Αντζινάς έχει να αντιμετωπίσει ένα από τα σημαντικά προβλήματα της πόλης μας αυτό της καθαριότητας και φυσικά για αυτό χρειάζεται συναίνεση σε αυτονόητα πράγματα και φυσικά σε αυτό θα πρέπει να βοηθηθεί από όλες τις δημοτικές παρατάξεις. 

Μέχρι τώρα βέβαια το μόνο που βλέπουμε είναι κριτική για την κριτική αφού ΟΥΔΕΙΣ άλλος πλην αυτού του ιστολογίου δεν έχει τοποθετηθεί ΔΗΜΟΣΙΑ υπέρ της ιδιωτικοποίησης της δομής της καθαριότητας κάτι που θα έλυνε άμεσα το πρόβλημα που παρατηρείται.

Οι εργαζόμενοι καθαριότητας ισχυρίζονται πως δεν επαρκούν και μέχρι να γίνουν νέες προσλήψεις μόνιμου ή εποχικού προσωπικού θα ζούμε μια δραματική κατάσταση.

Πάντως η "αποψίλωση" της παράταξης "Πρώτα η Ηλιούπολη" φανερώνει πως όσοι έφυγαν ανάμεσά τους και ο Γιάννης Αντζινάς είχαν ισχυρά ερείσματα στην τοπική κοινωνία και έτσι εύκολα προσεγγίζουν και πείθουν πρώην συντρόφους τους να γίνουν και πάλι νυν δημιουργώντας μια νέα μεγάλη δημοτική παράταξη που θα μπει σε θέση οδηγού στην "μάχη" του 2023.

Μέχρι τότε ευελπιστούμε πως η περιοχή μας με δύο Αντιδημάρχους θα δει καλύτερες μέρες γιατί όπως και να το κάνουμε εμείς βγάζουμε δήμαρχο πάντα σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις από την μεταπολίτευση και μετά.

Θεωρώ πως όποιος επιθυμεί άλλη διοίκηση θα πρέπει από τώρα να αρχίσει να κινείται στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας αφού ακόμα και ο ιερέας της περιοχής έχει συνδράμει τα μέγιστα στην επικράτηση της νέας διοίκησης.

Έρχονται και άλλες αποχωρήσεις από την παράταξη "Πρώτα η Ηλιούπολη" από τους 62 υποψηφίους που κατέβηκαν με αυτήν στις τελευταίες εκλογές και προφανώς δεν είναι όλοι καιροσκόποι όσοι φεύγουν για να πάνε με τον Γιώργο Χατζηδάκη.

Υπάρχει σοβαρό θέμα για να πειστούν όσοι μέχρι χθες ήταν φίλοι με όσους έφυγαν πως αυτοί πρόδωσαν την παράταξη. Προφανώς για να προδώσεις και κάτι πρέπει να υπάρχει και όπως δείχνουν τα πράγματα οι πέντε πρώτοι μήνες της νέας διοίκησης έχουν δείξει πως οι περισσότεροι κεντροαριστεροί ψηφοφόροι οδεύουν πλέον μαζικά προς την δημοτική παράταξη "ΗλιουΌλοι Μαζί - ΕΝΑΚ". 

Η νέα μεγάλη συμμαχία ΚΙΝΑΛ -ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη δημιουργηθεί στην κοινωνία και η μόνη ελπίδα της ΝΔ είναι στα ΔΕΞΙΑ της. Όσα στελέχη της πόλης μας δεν το αντιλαμβάνονται θα το μάθουν στις κάλπες του 2023. Τότε που η δική τους λάθος πολιτική θα έχει οδηγήσει σε ακόμα μια ήττα της κεντροδεξιάς στην πόλη μας που προφανώς θέλει νέα πρόσωπα και συνένωση δυνάμεων και όχι καιροσκόπους που απηχούν θέσεις της αριστεράς και ζητάνε και την ψήφο μας κάθε τέσσερα χρόνια.

Η ανοχή μας σε όσους δεν βλέπουν την διαμορφωθείσα κατάσταση και θεωρούν πως η νέα διοίκηση δεν έχει μέλλον προφανώς αγνοεί την πραγματικότητα.

Και αυτή λέει πως οι περισσότεροι είναι ευχαριστημένοι με την νέα διοίκηση αφού στην ουσία δεν βλέπουν ενναλακτική πρόταση στα βασικά προβλήματα της πόλης.

Όσοι θεωρούν πως ο Γιώργος Χατζηδάκης θα πέσει το 2023 αγνοούν προφανώς πως με ευχολόγια δεν γίνεται να αλλάξει μια πραγματικότητα που λέει πως σε πέντε μήνες η δική του παράταξη έχει αλώσει όλες τις άλλες παρατάξεις της πόλης ακόμα και αυτές που κινούνται στα όρια της άκρας αριστεράς!

Γιατί μπορεί και εκεί να δει κανείς τις διασπάσεις και το αντίο όσων θεωρούν πως μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη όσα ανεφάρμοστα ισχυρίζονται.

Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού και σε εποχές κρίσης προφανώς και θα περιθωριοποιηθούν όσοι χωρίς πρόγραμμα και κυρίως μη υπηρετώντας Ιδέες ξιφουλκούν για θέματα στα οποία δεν έχουν διαφορετική πρόταση από αυτή που ήδη εφαρμόζεται.

Εμείς τα γράφουμε τώρα είχαμε προειδοποιήσει και από το 2014 για την επιστροφή Θεόδωρου Γεωργάκη αλλά ουδείς μας άκουσε τότε όπως μάλλον θα μας θυμηθούν και πάλι όταν κλείσουν οι κάλπες του 2023 και δείξουν πως πλέον πρώτη δημοτική παράταξη στην πόλη είναι το "ΗλιουΌλοι Μαζί-ΕΝΑΚ".

Για τον δικό μας ρόλο ας μην ανησυχούν εμείς κεντροαριστερό για δήμαρχο δεν έχουμε ψηφίσει ποτέ στον πρώτο γύρο των εκλογών , παρά μόνο στον δεύτερο για να κόψουμε τον δρόμο στον πιο αριστερό που πήγε να πάρει την καρέκλα!

Άλλωστε μέχρι το 2023 και με δεδομένο πως η δική μας πρόταση για ενιαία κάθοδο των κεντροδεξιών της πόλης δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή αφού στις υπάρχουσες κεντροδεξιές παρατάξεις έχουμε δημοτικούς συμβούλους που ουδεμία σχέση έχουν με την ΔΕΞΙΑ βλέπουμε και άλλη πιο δεξιά υποψηφιότητα αφού προφανώς και η δεξιά δικαιείται να έχει τον δικό της εκπρόσωπο σε ένα συμβούλιο 41 δημοτικών συμβούλων που πρωτοστατεί σε ενέργειες που κάθε άλλο παρά δεξιά θυμίζουν στους πολλούς.

Με την ανοχή λοιπόν και της από εδώ πλευράς που έσπευσε να βοηθήσει στο να διατηρηθούν οι αριστεροί ΜΥΘΟΙ της πόλης ζούμε μετά την μεταπολίτευση την επικράτηση δημάρχων που όχι μόνο δεν διαλύουν την Σοβιετία όπως είναι το πρέπον αλλά την ενισχύουν εις βάρος όλων μας.

Πάντως για να το ξέρουν όλοι οι δήμαρχοι έχασαν τις εκλογές εξαιτίας της ανικανότητας των υπαλλήλων της Σοβιετίας που κάνουν ό,τι μπορούν για να εκθέτουν διοικήσεις και κυρίως για να εξασφαλίσουν την αργομισθία τους!  

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: