ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Αναρτούμε στο facebook μόνο τις αναρτήσεις για τις οποίες θέλουμε να ξέρουμε τις απόψεις των συνδημοτών μας

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Αναρτούμε στο facebook μόνο τις αναρτήσεις για τις οποίες θέλουμε να ξέρουμε τις απόψεις των συνδημοτών μας


Πάγια θέση αυτού του ιστολογίου ήταν και είναι πως οι επισκέπτες μας πρέπει να μας έχουν στους αγαπημένους τους σελιδοδείκτες στον περιηγητή τους στο διαδίκτυο.



Για τον λόγο αυτό και αναρτούμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ΜΟΝΟ όσες αναρτήσεις θεωρούμε όχι σημαντικές αλλά αυτές για τις οποίες θέλουμε να πάρουμε "γεύση" για το τι πιστεύουν οι "ενεργοί" διαδικτυακά συνδημότες μας.

Έτσι ανάρτηση η οποία ήταν πολύ σοβαρή για εμάς δεν αναρτήθηκε για να δούμε πόσοι είναι τελικά όσοι μας παρακολουθούν μπαίνοντας καθημερινά στο ιστολόγιο αυτό.

Με λύπη είδαμε πως αυτοί μειώνονται σταδιακά αφού βλέποντας πολλές αναρτήσεις μας σε ομάδες της πόλης σταμάτησαν να μπαίνουν κατευθείαν στο ιστολόγιό μας.

Ήδη η απευθείας επίσκεψη σε αυτό έχει πέσει κάτω από 50% ( στο 42% κατρακύλησε τον μήνα που τρέχει) και αυτό προφανώς έχει επιπτώσεις για την θέση μας στην alexa.com αφού όσοι μας έχουν στους σελιδοδείκτες τους έχουν παράλληλα εγκαταστήσει και την toolbar της alexa για να μετριέται η επίσκεψή τους και να βλέπουμε και εμείς που βρισκόμαστε.

Επειδή οι τίτλοι τέλους αυτού του ιστολογίου είναι σε περίπου δύο μήνες, δεν μας ενοχλεί ιδιαίτερα το γεγονός αλλά προφανώς είναι κάτι που μας προβληματίζει γιατί προφανώς και την δική μας άποψη θα την έχετε από εδώ και από αλλού και προφανέστατα και το 2023 ( εάν είμαστε εν ζωή) θα σας ενημερώνουμε συνεχίζοντας στην ίδια ρότα όπως ξεκινήσαμε το 2013.

Και μιλάμε για το 2013 γιατί αυτό αφορά την Ηλιούπολη ενώ παράλληλα δεν ξεχνάμε πως ξεκινήσαμε το 2007 με το ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ που πλέον είναι δύο χρόνια πλήρως ανενεργό για λόγους που έχουμε κατά επανάληψη εξηγήσει στους αναγνώστες μας.

Με την ευχή πως δεν θα αναγκαζόμαστε να αναρτούμε τα πάντα στο facebook για να έχουμε τους αναγνώστες που εμείς επιθυμούμε, και θεωρώντας πως εδώ διαβάζετε μια άλλη άποψη από την επικρατούσα σας καλούμε και πάλι να μας εντάξετε στους αγαπημένους σας σελιδοδείκτες αφού προφανώς  και από εκεί έχει αξία για εμάς να μπαίνετε εδώ και όχι ευκαιριακά από τον τοίχο σας στο facebook.

Ρωτάμε και άλλους με ΜΜΕ και μας λένε πως δυστυχώς πλέον η απευθείας επίσκεψη και στους δικούς τους ιστότοπους είναι πολύ μικρή. Μάλιστα αυτή θεωρούν το 42% που έχουμε εμείς υπερβολικά υψηλό και θεωρούν πως άδικα παραπονούμαστε αφού οι συνήθειες έχουν αλλάξει και το facebook τείνει να γίνει η βασική πηγή ενημέρωσης των πολλών.

Εάν και δεν συμφωνούμε με την λογική αυτή προσπαθούμε να συμβαδίσουμε με την νέα πραγματικότητα και προφανώς θα ενισχύσουμε την παρουσία μας εκεί με συνεργασίες με ομάδες από γειτονικούς μας δήμους και αλλάζοντας πλήρως την μορφή και τους αναγνώστες μας με μέσο που θα απευθύνεται σε αναγνώστες και άλλων δήμων της Αττικής ή θα δημιουργήσουμε ένα ΜΜΕ άποψης για όλες και όλους που συμμερίζονται τις βασικές μας θέσεις με ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και την ομογένεια εάν και εφόσον μας το επιτρέψει ο χρόνος μας και κυρίως με συνέργειες γιατί ένα τέτοιο εγχείρημα δεν το τρέχεις ποτέ μόνος σου εάν θες να έχεις κάποια απήχηση και να μην είσαι απλά "κρεμασμένος" στο διαδίκτυο.

Σας αφήνουμε να διαβάσετε μέσω facebook τις αναρτήσεις άλλων ΜΜΕ , εμείς έως και το τέλος του μήνα θα μας διαβάζετε μόνο από εδώ αφού προφανώς και ευελπιστούμε πως θα μας αναζητήσετε όταν δεν θα βλέπετε αναρτήσεις μας στο facebook και δεν θα μας ξεχάσετε τελείως.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: