ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Πόσους υποψηφίους κεντροδεξιούς δημάρχους "αντέχει" η πόλη;

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Πόσους υποψηφίους κεντροδεξιούς δημάρχους "αντέχει" η πόλη;

 

Το ερώτημα προφανέστατα και είναι ρητορικό και συνάμα παραπλανητικό.  Η πόλη , ο δήμος μας, ακόμα και η ηθική μας ,  μπορεί να αντέχουν δεκάδες κεντροδεξιούς υποψήφιους δημάρχους  άρα η ερώτηση δεν θα έπρεπε να είναι το πόσους κεντροδεξιούς υποψηφίους αντέχουμε ,  αλλά ποιες οι πιθανότητες ΕΚΛΟΓΗΣ κεντροδεξιού δήμαρχου εάν οι επιλογές είναι πολλές. 

Προσωπικά δεν έχουμε κανένα πρόβλημα ο καθένας να κυνηγάει το όνειρό του ,άλλωστε όπως επιλέγετε από ποιο ή από ποια τοπικά ΜΜΕ θα ενημερωθείτε έτσι και κάθε τέσσερα χρόνια ( τώρα πάμε για πέντε!) οι δημότες έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν ποιος θα  βρεθεί στο τιμόνι της πόλης,  για να την οδηγήσει σε καλύτερες μέρες

Εάν τα κριτήρια με τα οποία επιλέγετε από που θα ενημερωθείτε είναι αντίστοιχα με αυτά με τα οποία ψηφίζετε τα πράγματα θα ήταν ξεκάθαρα , όμως στις αυτοδιοικητικές εκλογές και δη στην πόλη μας οι διαχρονικές σας επιλογές ως πλειοψηφία πάντα μιλάμε , δεν μας αφήνουν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας.

Σε έναν δήμο που κάποιος βγήκε 12 χρόνια δήμαρχος διεκδικώντας ό,τι και σήμερα δεν μας ανήκει ουσιαστικά ( δημόσια περιουσία δεσμευμένη για 99 έτη!) και παρόλα αυτά έχει ακόμα οπαδούς αντιλαμβάνεστε όπως έχουμε γράψει πάρα πολλές φορές και εάν χρειαστεί και άλλες τόσες έως τις κάλπες η νυν ΚΑΚΗ διοίκηση δεν είναι  η καταστροφή που μας βρήκε αφού την "καταστροφή" την σέρνουμε για δεκαετίες ως πλειοψηφία ΜΕΣΑ μας. 

Στην πόλη του "Ήλιου" πάντα άνθισαν τα πιο σκοτεινά συνθήματα , επιβίωσαν και πλούτισαν κατά βάση άνθρωποι με παραβατικές συμπεριφορές και τιμήθηκαν και τιμώνται όσοι συνεισέφεραν αρνητικά στη δημιουργία αυτού που τώρα ζούμε. Για αυτούς είναι θετικό που γίναμε έτσι που λέμε δηλαδή τον ποινικό ευυπόληπτο πολίτη και την πουτ@ν@ κυρία με Κ κεφαλαίο μάλιστα! 

Η γλώσσα μας ίσως φανεί σε κάποιους σκληρή και ισοπεδωτική ,αλλά εμείς σας το γράφουμε από τώρα πως δεν περιμένουμε από αυτούς τους δημότες να εκλέξουν κάποιον ικανό και έντιμο. 

Άλλωστε ουδείς θέλει κάποιον τέτοιο γιατί δεν θα μπορεί να τον ελέγχει και να κάνει όσα επί δεκαετίες συμβαίνουν και κάποιοι είτε εθελοτυφλούν με συμφέρον είτε δεν αντιλαμβάνονται λόγο χαμηλής νοημοσύνης. 

Δημότες που φοβούνται να πουν τα πράγματα με το όνομά τους,  και που θέλουν να τα έχουν καλά με το σκοτάδι προφανώς δεν θα φέρουν ποτέ το ΦΩΣ. 

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ήταν αδύνατον η κεντροδεξιά της πόλης να μην έχει μπλέξει σε περιπέτειες. Χάθηκαν χρόνια ολόκληρα ακολουθώντας τον δοτό δήμαρχο της χούντας  και όταν μετά βασάνων και κόπων η ΝΔ κατανόησε πως η ανοχή σε δοτούς ήταν μεγάλο βάρος , προσπάθησε άγαρμπα να τον βάλει στη γωνία. 

Δεν τα κατάφερε ούτε τότε και μάλλον δεν θα καταφέρει και πάλι να στηρίξει μια επιλογή που θα μπορέσει να φέρει άμεση ΝΙΚΗ και όχι μετά από 5 ή 10 χρόνια! 

Γιατί η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού και η συγκυρία που επιχείρησε να βάλει τάξη στην τοπική αταξία της κεντροδεξιάς ευνοεί ΜΟΝΟ την νυν διοίκηση που βλέπει τρίβοντας τα χέρια της πως αυτοί εκεί "σφάζονται" και θα μας χαρίσουν με τα καμώματά τους ακόμα μια πενταετία! 

Η συνάντηση της προηγούμενης Δευτέρας αντί να οδηγήσει σε μία ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ πάει να μας οδηγήσει σε τρίτη! Εάν αυτό δεν είναι αποτυχία τότε τι είναι; Και γιατί πανηγυρίζουν όσοι δεν ήρθαν ωθώντας τα πράγματα στα άκρα ; 

Εάν μείνουμε στα: η Πίκουλα το 2010 έκοψε την δημαρχία στον κ. Γιάννη Αναγνώστου, ο Τάσος Ευσταθίου το 2014 έκοψε την δημαρχία πάλι στον κ. Γιάννη Αναγνώστου , και ο Γαβριήλ Αραμπατζής έκοψε την δημαρχία στον Τάσο Ευσταθίου θα δούμε και στις κάλπες του 2023 κάποιον κεντροαριστερό δήμαρχο. 

Εάν αυτός είναι ο ΣΤΟΧΟΣ ας μας το πουν να τελειώνουμε.  Άλλωστε είναι παραλογισμός να πιστεύουμε πως σε μια πόλη που το μοναδικό ΔΕΞΙΟ τοπικό ΜΜΕ έχει "χτυπηθεί" ( τα εισαγωγικά γιατί εμείς θεωρούμε χάδια τις πισώπλατες μαχαιριές) περισσότερο από τα μεγάλα μας  κεντροδεξιά στελέχη , ε τότε θα παραμείνουμε εμείς οι "τρελοί" του "χωριού" και αυτοί οι δημοτικοί σύμβουλοι χωρίς θέσεις ευθύνης. Κάποιοι "πονηροί" τις πήραν,  μεταπηδώντας σε μια κεντροαριστερή διοίκηση και πείθοντας αρκετούς πως δεν μας χρειάζονται χρώματα και κόμματα αλλά μόνο "εθελοντισμός" , "αλληλεγγύη" και κυρίως ΚΑΡΕΚΛΕΣ! 

Το παραμύθι με όσους άφηναν την κάπα τους εκτός δημαρχιακού μεγάρου ενώ είχαν εισβάλλει με τις ερπύστριες σε αυτό είναι ένα ακόμη από τις "διασκεδαστικές" ιστορίες του δοτού δημάρχου της χούντας Κωνσταντίνου Δελλαπόρτα που το μεταλαμπάδευσε και στους "μαθητές" του. Ξέχασε να τους πει πως αφήνεις κομματική κάπα εάν έχεις και όχι εάν φοράς αυτή του "πατριώτη" που κυνηγάει τα μιάσματα! Γιατί καμία ΔΕΞΙΑ πολιτική δεν υλοποίησε εκτός και εάν δεξιά πολιτική είναι η πίστη στον κρατισμό! 

Το πως είναι η πόλη δεν χρειάζεται καν να σας το περιγράψουμε εμείς αφήνουμε όσους αντέχουν τα ποδάρια τους να λαϊκίζουν δείχνοντας σε εσάς σκουπίδια και όσα δεν μάζεψαν ΑΝΙΚΑΚΟΙ υπάλληλοι που έτσι και αλλιώς διοικούν τον δήμο και έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο ΕΥΘΥΝΗΣ για την οικτρή εικόνα της πόλης . 

Είναι λίγοι θα λένε και θα ξαναλένε έως ότου μηδενιστούν ΤΕΛΕΙΩΣ γιατί αργά αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ οι περισσότερες δομές των δήμων θα δοθούν σε ΙΔΙΩΤΗ. 

Έως τότε "θαρραλέοι" αυτοδιοικητικοί θα καμώνονται πως θα τους "σώσουν" με χρήματα που παίρνουν από μια κεντρική διοίκηση που τα παίρνει μέσω φορολογίας από όλους εσάς και που θα συνεχίσετε να πληρώνετε την ΑΧΡΗΣΤΙΑ τους αφού άλλωστε και εσείς οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι είσαστε ή "επιχειρηματίες" με ΜΟΝΑΔΙΚΟ πελάτη το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ! 

Όχι αυτό δεν είναι καπιταλισμός αλλά η τελευταία ΣΟΒΙΕΤΙΑ της Ε.Ε που διοργανώνει "πάρτι" με δανεικά και επιτίθεται και σε όσους έχουν το "θράσος" να τα θέλουν κάποια στιγμή πίσω! 

Όταν ακούς από πρώην πρωθυπουργό πως την ενεργειακή φτώχεια της Ε.Ε θα την λύσει η Ελλάδα που δεν είναι ικανή να μαζέψει ούτε τα σκουπίδια της προβληματίζεσαι για πόσο ακόμα αυτός ο λαός θα "παραμυθιάζεται" για την σπουδαιότητα του νιώθοντας "αυτοκράτορες" σε ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ που δεν υπάρχει! 

Για εμάς ούτε οι δύο κεντροδεξιές υποψηφιότητες δημάρχων μπορούν να φέρουν ΝΙΚΗ για τις τρεις δεν το συζητάμε καν χάσιμο χρόνο , σπάσιμο νεύρων και αλληλοκατηγορίες που θα είχαν αποφευχθεί εάν χρόνια πριν υπήρχαν δεξιά τοπικά ΜΜΕ που θα έστελναν πιο γρήγορα σπίτι του τον δοτό δήμαρχο της χούντας. 

Γιατί όσο καλός και αγαθός εάν νιώθεις ή ακόμα και εάν είσαι πρέπει να αντιλαμβάνεσαι πως δεν μπορείς να καθυστερείς μια ολόκληρη παράταξη με προσωπικές φιλοδοξίες. Και βέβαια και η ΝΔ θα πρέπει να αποφασίσει επιτέλους εάν μέσα στις τάξεις της θα εξακολουθούν να "χορεύουν" νοσταλγοί του Ιωάννη Μεταξά και του Γεωργίου Παπαδοπούλου γιατί δεν θα στέκεται πάντα τυχεροί θα βρεθεί και η Ελληνίδα Μελόνι και θα αναγκαστούν εάν κουβαλάνε τα ίδια μυαλά να συνεργαστούν μαζί της! 

Οι "Καμπόσοι" της ΝΔ της έχουν στερήσει ήδη την αυτοδυναμία αλλά οι κοιμώμενοι της Πειραιώς κάνουν "δουλειές" αναγκάζοντας ακόμα και εμάς να βλέπουμε κάτι που βλέπει ΟΛΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ τις γαλάζιες ακρίδες που στα 30 τους ήρθαν να λεηλατήσουν μια χρεοκοπημένη χώρα! 

ΥΓ: Να δούμε την αντίδραση της ΝΔ στο αυριανό πρωτοσέλιδο των "Νέων" για να σας πούμε εάν υπάρχει ελπίδα σωτηρίας για αυτόν τον Τόπο ή όλα οδηγούν σε αναζήτηση επιλογών από το κάτω ράφι της πολιτικής! Σίγουρα η μηδενική ανοχή στη ΔΙΑΦΘΟΡΑ θα κρίνει τις προσεχείς εκλογές αφού το "καλάθι της νοικοκυράς" δεν γεμίζει με ταξίδια στη Λάρισα! 

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: