ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Ειδήσεις σε ένα λεπτό.......

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Ειδήσεις σε ένα λεπτό.......



  • Η διοίκηση Χατζηδάκη δεν πέτυχε ΤΙΠΟΤΑ στον τομέα της καθαριότητας αφού δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το προσωπικό καθαριότητας του δήμου μας χαϊδεύοντας αυτιά για τέσσερα χρόνια. Έτσι φεύγοντας σε λίγες μέρες αφήνει μια πόλη ΒΡΩΜΙΚΗ γεμάτη ογκώδη και κλαδέματα που μένουν στα πεζοδρόμια επί μήνες! Ευχόμαστε οι υπάλληλοι καθαριότητας του δήμου μας να πειστούν πως πρέπει η εικόνα να αλλάξει και σε διάλογο με την νέα διοίκηση να βρουν λύσεις στο πρόβλημα που απασχολεί την πλειοψηφία των συνδημοτών μας. Το να ρίχνουμε ευθύνες στους ασυνείδητους δημότες μας είναι κάτι που όσες διοικήσεις το έκαναν βρέθηκαν εκτός θέσεων ευθύνης. Εμείς έχουμε χρόνια εντοπίσει πως το πρόβλημα αφορά την σύνθεση των υπαλλήλων του τομέα καθαριότητας και έτσι κρατάμε μικρό καλάθι στο τι μπορεί να πετύχει στο κομμάτι αυτό η νέα διοίκηση Ψυρρόπουλου. Θεωρούμε μάλιστα βέβαιο πως εάν δεν κάνει ΡΗΞΕΙΣ με όσα συμβαίνουν δεκαετίες στο τομέα καθαριότητας του δήμου μας θα ΑΠΟΤΥΧΕΙ. Δεν φταίει η απερχόμενη διοίκηση για την οικτρή εικόνα της καθαριότητας στην πόλη μας αλλά οι εργαζόμενοι που αγγίζουν τους 300 αλλά καθημερινά δεν ενεργούν πάνω από 60! Εάν αυτό δεν αλλάξει η πόλη μας θα παραμένει βρώμικη και θα γκρινιάζουν και οι δημότες αλλά και οι ευσυνείδητοι υπάλληλοι του τομέα της καθαριότητας που καθένας από αυτούς κάνει δουλειά για τρεις επειδή κάποιοι συστηματικά λουφάρουν! 

  • Η ανακοίνωση των νέων Αντιδημάρχων θα έχει και ευχάριστες εκπλήξεις για εμάς τουλάχιστον που αναγνωρίζουμε την ικανότητα σε κάποιους που θα αναλάβουν σημαντικά πόστα. Θα είναι μια διαφορετική διοίκηση από αυτή της περιόδου 2011-2019 και σίγουρα καλύτερη από την απερχόμενη που δεν μπορούσε να βάλει σε τάξη ούτε τους υπαλλήλους της και δη αυτούς με τις μεγαλύτερες ετήσιες αμοιβές! 


    • Επειδή η πόλη αναγκαστικά θα αλλάξει τα επόμενα χρόνια όλες και όλοι πρέπει να συνεισφέρουμε ώστε αυτό να γίνει προς το καλύτερο. Ηθελημένα δεν ανεβάζουμε φωτογραφίες της βρώμικης πόλης μας δίνοντας στη διοίκηση που αναλαμβάνει από τις 2 Ιανουαρίου τον χρόνο να πείσει τους εργαζομένους του τομέα Καθαριότητας και Πρασίνου πως εάν δεν μπορούν αυτοί σίγουρα θα χρειαστούν περισσότερες συνέργειες από ΙΔΙΩΤΕΣ το να παραμείνει η πόλη έτσι ας το ξεχάσουν. Αφήνουμε 2-3 μήνες να "χορεύουν" ακόμα στους παλιούς τους ρυθμούς και από Μάρτιο επειδή κάποιοι μας κατηγορούν πως δεν γυρίζουμε την πόλη τους αφήνουμε να χαρούν για την παντελή τους ανυπαρξία στο θέμα της υπόδειξης λύσεων γιατί το να δείχνεις σακούλες πεταμένες έξω από κάδους δεν λύνει το πρόβλημα που ΜΟΝΟ εμείς έχουμε εδώ και 10 χρόνια πει ευθαρσώς πως θα λυθεί ΜΟΝΟ με ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ αφού οι υπάλληλοι δεν πείθονται να αλλάξουν ρότα!  "Σχίζονται" στη δουλειά μόνο οι ευσυνείδητοι και καλύπτουν δεκάδες άλλους που έχουν ιατρικά προβλήματα και απουσιάζουν δικαιολογημένα και με έγγραφα από την εργασία τους πολύ συχνά.  Σε ένα χρόνο από σήμερα η υπηρεσία καθαριότητας θα έχει τους μισούς εργαζομένους της ( αφού θα έχουν απολυθεί οι συμβασιούχοι του covid-19)  αλλά αυτό δεν δείχνει να απασχολεί πλέον ούτε το ΣΕΔΗ! Την κυβέρνηση που την απασχολεί έχει νομοθετήσει ήδη εδώ και χρόνια την ιδιωτικοποίηση δομών που ηθελημένα απαξιώνονται για να δοθούν. Και ενώ θα έπρεπε όλοι μαζί να κάτσουν και να σκεφτούν λύσεις που δεν θα τους οδηγήσουν στην ανεργία δέχονται απανωτά "χτυπήματα" από φωτογραφίες που δεν απαξιώνουν τον εκάστοτε δήμαρχο αλλά μια υπηρεσία που οδηγείται προς ιδιωτικοποίηση! Κάποιοι θα απολαμβάνουν τις συντάξεις τους και θα βρίζουν εμάς τους "κακούς" αλλά εμείς 10 χρόνια τώρα φωνάζουμε για μια κατάσταση που έχει οδηγήσει την τοπική κοινωνία που δεν θέλει να ακούει για ιδιωτικοποιήσεις να τις βλέπει πλέον ΘΕΤΙΚΑ . 

  • Έτσι αντί για σκουπίδια εμείς σας δείχνουμε Μουσεία όχι σαν το δικό μας που στερείται εκθεμάτων με τον κ. Παναγιώτη Πάσχο να ετοιμάζει ήδη το φωτορεπορτάζ του για την Εθνική Πινακοθήκη έκθεση της οποίας σας είχαμε παρουσιάσει και παλιότερα. 




Δεν υπάρχουν σχόλια: