ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Ειδήσεις σε ένα λεπτό........

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

Ειδήσεις σε ένα λεπτό........



  •  Ευελπιστούμε ο νέος δήμαρχος Ηλιούπολης κος Στάθης Ψυρρόπουλος να κάνει τις υπηρεσίες του δήμου μας περισσότερο λειτουργικές , έτσι ώστε να πάψουν να πληρώνουν οι συνδημότες μας το "ξεχαρβάλωμα". Μας  έχουν στοιχίσει πολύ ακριβά οι παραλείψεις και κυρίως η εμμονή τους σε ιδεοληψίες ξεπερασμένες από την ίδια την ζωή! 

  • Ο συνεργάτης μας κος Παναγιώτης Πάσχος έχει ετοιμάσει την παρουσίαση μία σειρά Μουσείων της Αττικής εκεί όπου υπάρχουν εκθέματα για να δει ο επισκέπτης και που οι δήμοι που τα φιλοξενούν φρόντισαν να κάνουν όλες τις τυπικές αλλά και ουσιαστικές διαδικασίες για να αναγνωριστούν οι χώροι αυτοί ως Μουσεία και να μπορούν να διεκδικούν χρήματα από Ευρωπαϊκά προγράμματα που δίνονται κάθε χρόνο σχεδόν για την ενίσχυση του έργου τους. 


  • Για ακόμα μια φορά το κεντροαριστερό site ilioupolinews προσπαθεί να βγάλει "λάδι" όσους επιθυμούσαν να συνεχιστεί η νοσηρή κατάσταση με την διατήρηση του "Μουσείου" Εθνικής Αντίστασης ως ΝΠΔΔ και ομιλεί για τεκμηριωμένη  μελέτη της νομικής υπηρεσίας του δήμου μας που τάχα απέρριψε ο "κακός" αρμόδιος υφυπουργός Εσωτερικών  κος Λιβάνιος! Από το 2011 υπάρχει σχετικός νόμος που ρυθμίζει τις προϋποθέσεις για να χαρακτηριστεί ένας χώρος ως Μουσείο και βέβαια η απόφαση της κυβέρνησης για ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ δεν πρόκειται να ακυρωθεί από "ρεπορτάζ" που στερούνται σοβαρότητας! Για να σπάνια εκθέματα και όλα τα συναφή που διαβάσαμε μια βόλτα στο "Μουσείο" της πόλης μας είναι αρκετή για να πείσει και τον πλέον δύσπιστο συνδημότη μας πως ουδείς θα πλήρωνε έστω και ένα ευρώ για να επισκεφτεί τον συγκεκριμένο χώρο! Επισυνάπτουμε και την σχετική νομοθεσία για όσους μάλλον την αγνοούν όπου ορίζονται στο άρθρο 45 οι προϋποθέσεις της ίδρυσης και λειτουργίας Μουσείων ( κάντε κλικ εδώ) . Τα αναγνωρισμένα ως Μουσεία τυγχάνουν οικονομικής ενίσχυσης Πολιτισμού και Αθλητισμού όσοι δημιουργούν χώρους φανταζόμαστε πως θα έπρεπε να δημιουργήσουν και την κατάλληλη υποδομή και κατοχύρωση και για να μην παρεξηγηθούμε και πάλι ρωτάμε ΕΥΘΕΩΣ τι ενέργειες έχουν κάνει οι διοικήσεις του δήμου μας από το 2011 έως και σήμερα για να αναγνωριστεί το ακίνητο της κεντρικής πλατείας ως Μουσείο γιατί βαρεθήκαμε να ακούμε και να διαβάζουμε ΑΝΟΗΣΙΕΣ και ΜΥΘΕΥΜΑΤΑ!  Εμείς δεν γνωρίζουμε να υπάρχει ΚΑΜΙΑ απόφαση του αρμοδίου οργάνου του Υπουργείου Αθλητισμού και Πολιτισμού που να αναγνωρίζει το ΑΚΙΝΗΤΟ που μας παραχωρήθηκε από την πρώην ΚΕΔ (σημερινή ΕΤΑΔ) ως Μουσείο και ΡΩΤΑΜΕ δημόσια ποιες ενέργειες έχουν γίνει προς αυτή την κατεύθυνση. Εάν θέλουμε Μουσείο θα έπρεπε τόσα χρόνια να έχουμε προσλάβει το κατάλληλο προσωπικό και να είχαμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την κατοχύρωση του χώρου ως Μουσείου. 

Ο μόνος που ενδιαφέρθηκε και έκανε λογικές και καίριες ερωτήσεις για όσα δεν έχουν γίνει στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο για το "Μουσείο",  ήταν ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Φωτεινή πόλη" κος Δημήτρης Ευαγγέλου και ελπίζουμε πως θα συνεχίσει έτσι και στα επόμενα συμβούλια για να καταδειχτεί το ΔΟΥΛΕΜΑ που μας κάνουν χρόνια όσοι τάχα ενδιαφέρονται για το "Μουσείο" αλλά δεν έπραξαν ΤΙΠΟΤΑ για να προσλάβουν το κατάλληλο προσωπικό ώστε αυτό να μπορεί να λειτουργεί! Για ασανσέρ που δεν λειτουργεί και οροφές που στάζουν νερό πάνω στα "εκθέματα" έχουν ειπωθεί γλαφυρά από τα μέλη των αντιστασιακών οργανώσεων που μετέχουν στο Δ.Σ του "Μουσείου" δεν νομίζω πως εμείς θα επανέλθουμε το ζητούμενο πλέον είναι να μπουν 20 χρόνια μετά οι "βάσεις" για να χαρακτηριστεί ο χώρος έτσι όπως το θέλει ένα μέρος της τοπικής κοινωνίας που δεν συμφωνεί μαζί μας πως ο χώρος αυτός θα έπρεπε να αξιοποιηθεί διαφορετικά! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: