ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ»

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

«ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ»


Ο «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης-Γρηγόρης Γρηγορίου» σας προσκαλεί την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023, στις 6.30 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Μίκης Θεοδωράκης» (Σοφοκλή Βενιζέλου & Κουντουριώτη), να παρακολουθήσετε την εκδήλωση «Τα παιδιά επί σκηνής», από τα Τμήματα της Μουσικής Προπαιδείας, την Παιδική Χορωδία και το Παιδικό Τμήμα του Θεατρικού Εργαστηρίου.
Τα τμήματα της Μουσικής Προπαιδείας και η Παιδική Χορωδία του Δήμου Ηλιούπολης, θα «καλωσορίσουν» το Πνεύμα των Χριστουγέννων, με εορταστικές μελωδίες και τραγούδια, υπό τη διδασκαλία και διεύθυνση της κ. Βαρβάρας Κουτίβα.

Μουσική Προπαιδεία: Αλεξανδρής Ίωνας, Πέτρος Αραβαντινός-Μαλιώρης, Ιάκωβος Γκουσμάν-Καμινέρο, Παρασκευή Δρακοπούλου, Ήλια Δροσοπούλου, Θανάσης Ζάννος, Τζωρτζίνα Κακούνη, Διονύσης Κακούνης, Μιχάλης Κιάμος, Ίριδα Κιούση, Μελίνα Λαμπρινού, Λευτέρης Λαμπιδάκης, Φαίδων Μακρής, Μαρία Μαλεζίδου, Μάξιμος Μητρόπουλος, Φίλιππος Μπαρλής, Μαρία Μπορμπουδάκη, Δημήτρης Μπορμπουδάκης, Ιωσήφ Νικολαΐδης, Νίκος Νικολαΐδης, Γιάννης Νικολάου, Κωστής Παναγόπουλος, Έλλη Παναγοπούλου, Άρης-Κωνσταντίνος Πανουργιάς, Παναγιώτης Παπαϊωάννου, Κωνσταντίνα Πάτση, Μιχάλης Πατσούρας, Νάσια Πετροπούλου, Μαριάννα Πουλογιάννη, Μιχαέλα-Ίριδα Ραψομανίκη, Βιολέττα Ρούμελη, Φωτεινή Σίψα, Γιάννης Σταρίδας, Άρτεμις Τσούνη.





Παιδική Χορωδία: Νικόλας Αράχωβας, Μαρία Δημοπούλου, Νίκη Δημοπούλου, Δέσποινα Κλώνου, Άρης Μπράτσι, Μαρία Πατητή, Δημήτρης Παπαθανασίου, Μαρίζα Πετροπούλου, Βασίλης Τσιτσές, Αντωνέλα Χαριάτη

Στη συνέχεια, το παιδικό τμήμα του Θεατρικού Εργαστηρίου θα παρουσιάσει «Τα μαγικά μαξιλάρια» του Ευγένιου Τριβιζά σε διασκευή, διδασκαλία & σκηνοθεσία της θεατρολόγου κ. Μάρας Γαργαλάκου:

Ο Αρπατίλαος και η συμμορία του έχουν επιβάλει καθεστώς ανελευθερίας και καταπίεσης στην Ουρανούπολη. Μέσα από απανωτούς νόμους, απαγορεύσεις και περιορισμούς, αλλά και με τη βοήθεια των μαγικών εφιαλτικών μαξιλαριών, έχουν καταφέρει να μετατρέψουν το λαό σε μία άβουλη μάζα, χωρίς ελπίδα και όνειρα, ανίκανη να αντιδράσει.

 Όμως όταν η αδικία γίνεται νόμος, η εξέγερση γίνεται καθήκον. Αυτό κατάλαβαν οι Ουρανοπολίτες και αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να διεκδικήσουν πίσω τα όνειρά τους και μία ζωή ανθρώπινη. Μια ζωή γεμάτη χρώματα και αρώματα, με κατακόκκινα λιβάδια από παπαρούνες που στροβιλίζονται και σκορπούν γύρω τους χαρά και ελπίδα! 

Γιατί, όπως είπε και ο Λουντέμης, χρειάστηκαν εκατομμύρια χρόνια για να γίνουν τα τέσσερα πόδια δύο. Και οι κάτοικοι της Ουρανούπολης αρνούνται να τα ξανακάνουν τέσσερα. Αρνούνται να χάσουν την αξιοπρέπειά τους, να ζουν μέσα στο φόβο και την υποταγή. Τα υπόλοιπα στη σκηνή από έναν υπέροχο θίασο που κράτησε ένα χρόνο τη φλόγα αναμμένη. Τη φλόγα της αγάπης, της ελπίδας, της ομορφιάς, τη φλόγα που έχουν οι άνθρωποι που ξέρουν να γελάνε.

Παίζουν: Καϊνάρη Ζωή, Λαμπρόπουλος Παναγιώτης, Μαρατσώλα Μυρτώ, Μιχαλοπούλου Άννα, Μπράτσι Άρης, Ούτου Φανή, Παπαδόπουλος Παναγιώτης, Παπαδοπούλου Ηλιάνα, Παπασταύρου Μαρία, Πισιμίση Κατερίνα, Στεφάνου Δημήτριος, Στεφάνου Μαργαρίτα, Φιολάκη-Μωραΐτη Μαργαρίτα, Χρυσικάκου Μαρκέλλα-Ευφραιμία, Jaubashi Marios

Ευχαριστούμε θερμά το Τμήμα Αισθητικής του ΕΠΑΛ Ηλιούπολης- 3ο Ε.Κ. Αθηνών, που ανέλαβε το μακιγιάζ της θεατρικής παράστασης και ιδιαίτερα την καθηγήτρια τους κ. Τζούλια Χονδρορίζου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 210 9940699

Δεν υπάρχουν σχόλια: