ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Βύρωνας: Τον εκτέλεσαν με δύο σφαίρες – Ξεκαθάρισμα λογαριασμών βλέπει η ΕΛ.ΑΣ.

Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

Βύρωνας: Τον εκτέλεσαν με δύο σφαίρες – Ξεκαθάρισμα λογαριασμών βλέπει η ΕΛ.ΑΣ.


Τα κομμάτια του παζλ της μαφιόζικης εκτέλεσης του 32χρονου Αλβανού που έγινε το βράδυ της Πέμπτης (9/5) στον Βύρωνα προσπαθούν να ενώσουν οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να καταφέρουν να φθάσουν στα ίχνη των δραστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αλλά και από δημοσιεύματα του αλβανικού τύπου, ο άνδρας που δολοφονήθηκε φέρεται να εμπλέκεται σε απόπειρα δολοφονίας αλλά και σε κλοπές που έγιναν στη γειτονική χώρα χωρίς όμως να έχει απασχολήσει τις Αρχές της χώρας μας. Επίσης τα αλβανικά μέσα έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία καθώς και τη φωτογραφία του άνδρα.


Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση εκτιμούν πως πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ αντίπαλων «φατριών» και σαρώνουν τις κάμερες της περιοχής προκειμένου να διαπιστώσουν το δρομολόγιο των εκτελεστών. Η έρευνα τρέχει με γοργούς ρυθμούς καθώς υπάρχει ο φόβος οι δράστες να επιχειρήσουν να φύγουν στο εξωτερικό.

Στον τόπο του εγκλήματος οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο κάλυκες και διαπίστωσαν πως το θύμα έχει δεχθεί δύο σφαίρες, μία στο κεφάλι και μία λίγο πιο χαμηλά.


Η επίθεση έγινε λίγο μετά τις 21.30 το βράδυ στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τσαλδάρη τη στιγμή που το θύμα βρισκόταν μέσα σε ένα αυτοκίνητο μαζί με μία γυναίκα. Ξαφνικά πλεύρισε το αυτοκίνητο μία μηχανή και ένα άτομο έβγαλε ένα όπλο και άρχισε να πυροβολεί. Από τους πυροβολισμούς έχασε τη ζωή του ο άνδρας ενώ η γυναίκα λιποθύμησε και ακόμα βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

«Τον φάγανε» φώναζε η γυναίκα του θύματος

Την ίδια ώρα σοκ προκαλούν οι περιγραφές κατοίκων του Βύρωνα οι οποίοι χθες βράδυ είδαν νεκρό τον 32χρονο Αλβανό μετά τη μαφιόζικη εκτέλεση στην πλατεία Αγίου Λαζάρου.


Τις σκηνές πανικού που ακολούθησαν της άγριας δολοφονίας περιγράφει ένας επιχειρηματίας, του οποίου το κατάστημα βρίσκεται ελάχιστα μέτρα μακριά από το σημείο της εκτέλεσης.

Όπως λέει, αρχικά άκουσε τρεις πυροβολισμούς και μόλις βγήκε από το μαγαζί του για να δει τι συνέβη αντίκρυσε μια γυναίκα σε κατάσταση σοκ να φωνάζει «τον φάγανε».

«Άκουσα τρεις πυροβολισμούς. Εκείνη τη στιγμή άκουγα στο ραδιόφωνο ότι μπαίνουν οι παίκτες του Ολυμπιακού στο γήπεδο και αναρωτήθηκα 'από τώρα ξεκίνησαν οι κροτίδες;'

Βγαίνω στην είσοδο του μαγαζιού μου και βλέπω μία γυναίκα να ανοίγει την πόρτα του αυτοκινήτου και να ουρλιάζει 'τον φάγανε, τον φάγανε', κάτι τέτοιο.

Δεν πρόσεξα αν είχε αίματα. Πίσω από το αυτοκίνητο, στα δέκα μέτρα ήταν δύο ανήλικα παιδιά τα οποία τα απομάκρυναν. Δε γνωρίζω αν ήταν τα παιδιά του θύματος. Έμαθα, όμως, ότι ήταν στην πλατεία», εξηγεί ο επιχειρηματίας, ενώ αναφέρει πως την ώρα που οι εκτελεστές «γάζωναν» τον 32χρονο, στην πλατεία, βρίσκονταν δεκάδες παιδιά.

Ακουσα τους πυροβολισμούς από το σπίτι μου, λέει ηλικιωμένος αυτόπτης μάρτυρας

Ένας ηλικιωμένος άκουσε τους πυροβολισμούς και μόλις βγήκε αναστατωμένος από το σπίτι του είδε αιμόφυρτη την 37χρονη σύντροφο του θύματος δίπλα από το αυτοκίνητο τους να καλεί σε βοήθεια.

Ο ίδιος κάνει λόγο για τρία άτομα τα οποία βρίσκονταν στο σημείο εκείνη την ώρα και εξαφανίστηκαν μετά την εκτέλεση.

«Εγώ μένω στη γωνία και ακούω πυροβολισμούς. Και βγαίνω, και εδώ απ έξω κρυφά και είδα ότι βαρούσε σφαίρες και μπήκα μέσα και η γυναίκα φώναζε 'βοήθεια, βοήθεια'. Μια κοπέλα ήταν.

Μετά φώναξαν ασθενοφόρο. Αυτοί την κοπάνησαν στη ζούλα. Ήταν τρεις και έφυγαν στη ζούλα. Δύο είδα μετά να φεύγουν.

Ήρθε ασθενοφόρο, ήρθε Αστυνομία. Φώναζαν 'ασθενοφόρο, να πάρει την κοπέλα'. Ήρθε Αστυνομία εδώ, γινόταν χαμός.

'Βοήθεια', φώναζε η κοπέλα. Έζησε λέει, την τραυμάτισαν. Τους χάσαμε τους άλλους δύο», λέει ο αυτόπτης μάρτυρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: