Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

Δεινός σκακιστής ο δήμαρχος Ηλιούπολης ετοιμάζει "ρουά ματ" σε όσους αμφισβητούν τις ικανότητές του


“Όταν ξεκινάς ένα παιχνίδι σκάκι, είναι σαν να μπαίνεις στο άγνωστο, να προβλέπεις ασαφείς δυνατότητες, να συναντάς συνθέσεις γνωστές αλλά και απροσδόκητες” – Robert Desjarlais

Η ζωή, σαν ένα παιχνίδι σκάκι είναι. Σκέψου το. Κινήσεις μαθαίνεις να κάνεις σύμφωνα με τις εμπειρίες σου και στη συνέχεια προχωράς. Μερικές φορές, οι επιλογές που κάνεις είναι λογικές. Μερικές φορές παράλογες. Και κάποιες άλλες φορές, οι επιλογές σου όλες, μοιάζουν ένα μεγάλο στοίχημα.

Η παραπάνω φωτογραφία είναι ανεβασμένη από τον Λουκά Ζαχείλα στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook και συνοδεύεται από το παρακάτω κείμενο. 

"Ο Δήμαρχος δεν ξέχασε το σκάκι! Στο περιθώριο του 19ου πρωταθλήματος επίλυσης προβλημάτων είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω ότι ο Γιώργος Χατζηδάκης εξακολουθεί να παίζει πολύ καλό σκάκι κι ίσως πρέπει να αρχίσουμε να τον υπολογίζουμε και πάλι στην ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Ηλιούπολης!" 

Εμείς βέβαια που είμαστε αδαείς στο σκάκι δεν τον πήραμε τον "αντάρτη" στα σοβαρά όταν στις εκλογές του 2019 κατάφερε έναν Θρίαμβο στο δεύτερο γύρο. Μου να ξέραμε εμείς οι δεξιοί πως όλο το "πατριωτικό" και "ορθόδοξο" ΠΑ.ΣΟ.Κ είχε βαλθεί για την αλλαγή στην πόλη μας; 

Από τις δεξιές ψήφους οι περισσότερες πήγαν στον τέως δήμαρχο Βασίλη Βαλασόπουλο αλλά στον δεύτερο γύρο έχασε ακόμα και τους "δικούς" του που στο δεύτερο προτίμησαν ή να μην πάνε στις κάλπες ή να στηρίξουν τον μέχρι τότε ονειροπόλο πρώην Αντιδήμαρχο Οικονομικών που φάνταζε και ήταν το απόλυτο αουτσάιντερ.

 Στην ουσία έπαιζε πιο σίγουρα από όσο πιστεύαμε επειδή δύο πρώην δήμαρχοι τάχθηκαν στο πλευρό του με ό,τι αυτό σημαίνει για όσους αυτοί είχαν βολέψει στο δήμο τα 20 χρόνια συνολικά της θητείας τους. 

Και βέβαια πολλές από τις επιλογές του ψηφοδελτίου ήταν σχεδόν αυτοκτονικές για τον τέως δήμαρχο αφού έδιωξαν περισσότερους από όσους έφεραν στην κεντροαριστερή παράταξη. 

Ακούμε πολλά , βλέπουμε άλλα τόσα κατανοούμε πολλά περισσότερα από αυτά που μπορούμε να σας γράψουμε μιας και όλη η πλέμπα ασχολείται με εμάς και την δική μας ΦΩΝΗ που απειλεί τα προνόμιά της. 

Δύο χρόνια μετά εμείς δεν έχουμε καμία ΕΝΟΧΗ για όσα γράφαμε με την διαφορά πως δεν αλλάζεις τον καλύτερο με τον χειρότερο και στο παιχνίδι αυτό δεν θα παίξουμε ως μέσο και στις κάλπες του 2023. 

Γιατί εμείς δεν βουβαθήκαμε στον δεύτερο γύρο , ούτε βέβαια πέφτουμε από τα σύννεφα για ό,τι κατά καιρούς συμβαίνει στην πόλη. Ούτε βέβαια φανταζόμασταν το ΜΙΣΟΣ ανάμεσα σε συντρόφους που έπιναν νερό στο όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου αλλά που θεωρούν τον Τσίπρα λαϊκιστή λες και λέει τίποτα διαφορετικό από όσα έλεγε ο παπατζής Παπανδρέου από το μακρινό 1981. 

Και βέβαια και οι δύο κεντροδεξιές παρατάξεις επέλεξαν στο δεύτερο γύρο του 2019 την ψήφο κατά συνείδηση! Λες και δεν ήξεραν πως τα μαζέματα που μας παρουσίασαν στα ψηφοδέλτια τους ως δεξιούς δεν είχαν καμία συνείδηση και εύκολα θα μπορούσαν να βρεθούν και το ψηφοδέλτιο της κα. Τσατσούλη εάν η τελευταία τους κατέβαζε υποψηφίους. 

Έτσι αισθανόμαστε πιο ευτυχείς που η "απόλυτη διαφθορά" δεν φάνηκε στην πόλη και ευελπιστούμε πως με βάση την λογική και χαλώντας ισορροπίες τρόπου ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Χατζηδάκης θα αφήσει κάτι φεύγοντας. 

Εάν και δεν είμαστε ούτε στο περιβάλλον του αλλά φυσικά ούτε μέσα στο μυαλό του δεν θεωρούμε πιθανό να πάει για πιο ψηλά παρά μόνο εάν έχει πειστεί πως οι ελπίδες του είναι μηδαμινές! 

Και πως μπορεί να πειστεί για αυτό ένας που έκανε το 15.91 %  στο δεύτερο γύρο 50,88% και πέτυχε την μεγάλη ανατροπή; 

Τώρα για όσους αναμένουν να φύγουν 5-6 "αγανακτισμένοι" και να είμαστε στο ίδιο έργο θεατές μάλλον δεν έχουν καταλάβει πως εκτός από το ρίσκο χρειάζεται και η ικανότητα και δεν βλέπουμε κανέναν να κερδίσει στο σκάκι της πολιτικής των νυν δήμαρχο από τα ονόματα των τάχα "φιλάνθρωπων" που ακούγονται . 

Μάλιστα δύο χρόνια μετά είμαστε πεπεισμένοι πως εάν δεν έπρεπε να κρατήσει ισορροπίες "τρόμου" ο νυν δήμαρχος σίγουρα η θητεία του θα ήταν καλύτερη αφού ακόμα και για εμάς τους δήθεν ακραίους πιο λογικά μιλάει από αυτούς που τάχα θεωρούν πως πιστεύουμε οτιδήποτε από τις ασυναρτησίες που βαπτίζουν ΔΕΞΙΑ πολιτική μέσα στα δημοτικά συμβούλια. 

Γιατί προφανώς και ουδείς ΔΕΞΙΟΣ τους ψήφισε για να φύγει το ΚΥΤ από τον Υμηττό άμα θέλαμε να φύγει αυτό και να έχουμε και ρεύμα με το δελτίο θα ψηφίζαμε και με τα δύο χέρια την Λαϊκή Συσπείρωση αλλά εμείς με φονιάδες δεν συγχρωτιζόμαστε και το αυτό ελπίζαμε πως θα συμβεί και από όσους αναπολούν την Πόλη και την μπερδεύουν με την Σοβιετία που θα καταρρεύσει όχι από την δική μας θέληση αλλά από την χρεοκοπία και με την βοήθεια των συμμάχων μας και δανειστών μας. 

Ευχαριστούμε τον κ. Ζαχείλα για την φωτογραφία που ανέβασε γιατί μας έδωσε έναυσμα για κάτι που θέλαμε να γράψουμε από καιρό γιατί πραγματικά δεν θα αντέχαμε άλλον έναν χειρότερο δήμαρχο έτσι για την αλλαγή! 

Να δούμε πιο ικανό και να τον στηρίξουμε και στους δύο γύρους αλλά από αυτούς που είναι τώρα επικεφαλής παρατάξεων δυστυχώς ο νυν δήμαρχος υπερτερεί και αυτό το έχουν καταλάβει όλες και όλοι! Και επειδή δεν μας ακούει ( ελπίζουμε να μας διαβάζει) δύο Αντιδήμαρχοι δεν έχουν αντιληφθεί πως αυτοί είναι στη διοίκηση άρα αυτοί πρέπει να αποφασίζουν ό,τι τέλοσπάντων θεωρούν καλύτερο. 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Δημοσιεύουμε τους αριθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων - μηχανημάτων που αγοράστηκαν για την Υπηρεσία Καθαριότητας επί Δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου

Συγκεκριμένα, ο στόλος των μηχανημάτων για την Υπηρεσία Καθαριότητας που προμηθεύτηκε η δημοτική αρχή επί δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου είναι ...