ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Σε τρεις μέρες οι μάσκες όσων πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες θα πέσουν- Σε φιάσκο οδηγείται η πανελλαδική απεργία που έχουν εξαγγείλει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Σε τρεις μέρες οι μάσκες όσων πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες θα πέσουν- Σε φιάσκο οδηγείται η πανελλαδική απεργία που έχουν εξαγγείλει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ

 


Την αντίθεσή τους στο νέο νομοσχέδιο που ρυθμίζει τα εργασιακά δείχνουν οι συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ αφού μέσα σε αυτό εμπεριέχεται και διάταξη με την οποία ορίζεται πως θα πραγματοποιούνται οι απεργίες στο μέλλον. 

Έτσι οι μειοψηφίες που βλέπουν πως δεν θα μπορούν να νεκρώνουν την οικονομική ζωή της χώρας για ίδιον όφελος προκήρυξαν 24ωρη πανελλαδική απεργία στην οποία ατυχώς συμμετέχει και η ΕΣΗΕΑ αποδεικνύοντας στην πράξη πως υπηρετεί Σοβιετίες! 

Και βέβαια τα προνόμια στα μέλη της ξεκινούν από το λαχείο των συντακτών και συνεχίζονται έως και σήμερα με το αγγελιόσημο. Και βέβαια οι εισφορές αφορούν μόλις 6000 δημοσιογράφους οι οποίοι είναι μέλη μιας κλειστής "σέχτας" και που αφήνει απέξω τους χιλιάδες άλλους που είναι μέλη άλλων ενώσεων και δεν έχουν προνόμια αντίθετα σε κάθε λογική και που οδηγούν σε απαξίωση του λειτουργήματος κάτι που έχουν αντιληφθεί οι περισσότεροι δημοσιογράφοι που δεν επέλεξαν την δημοσιογραφία ως ένα ακόμα επάγγελμα. 

Στο κείμενο του capital.gr μπορείτε να διαβάσετε εδώ  πως περιγράφετε το διαχρονικό "πάρτι" για ολίγους από τον Θάνο Τζήμερο χωρίς να μπορεί κάποιος με βάση την λογική να του εξηγήσει γιατί θα πρέπει να ισχύουν αυτά τα προνόμια για τους μόλις 6.000 μέλη της Ένωσης και τους συνταξιούχους που έχει και που ανάμεσά τους βρίσκαμε παλιότερα και πολλούς εκδότες όπως ο μακαρίτης ο Γιώργος Κουρής! 

Σε μια Ελλάδα βέβαια που πολλά λειτουργούν ΛΑΘΟΣ αυτό είναι μια κανονικότητα που συμβαίνει από τον δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά έως τον φιλελεύθερο Κυριάκο Μητσοτάκη! 

Επειδή το νομοσχέδιο για το εργασιακό είναι μια αρχή για να γίνουμε κανονικό δυτικό κράτος όχι όμως άμεσα αλλά σε βάθος χρόνου ! εμείς το στηρίζουμε αφού τομές όπως η κάρτα εργαζόμενου έπρεπε να είχαν γίνει πριν χρεοκοπήσει η χώρα και προφανώς είναι αστείο εν έτει 2021 να αναζητάμε  ΣΣΕ από ένα κράτος - "πατερούλη" που επιβάλλει στον χρεοκοπημένο ιδιώτη το ύψος του μεροκάματου ή του μηνιάτικου! 

Η ελεύθερη αγορά επιτάσσει οι συμφωνίες να γίνονται με τους νόμους της και όχι φυσικά με παρεμβάσεις που αντί να οδηγούν σε αυξήσεις των μισθών οδηγούν σε χρεοκοπίες και αναγκαστικές μειώσεις και των μισθών αλλά και των συντάξεων. 

Η κυβέρνηση και σε αυτό το νομοσχέδιο εμφανίζεται να ακολουθεί την λάθος συνταγή της Ε.Ε που θέλει να ζήσει τον καπιταλισμό αλλά νοσταλγεί και την Σοβιετία! 

Το νομοσχέδιο αυτό θα μειώσει σε βάθος διετίας 5-10 μονάδες την ανεργία αφού θα επιβιώσουν οι οικονομικά υγιείς επιχειρήσεις και όχι αυτές που προσπαθούν να βγάλουν δουλειά 30 ατόμων με 4-5 φορτώνοντας υπερωρίες που στην ουσία και σήμερα δεν πληρώνονται αλλά αύριο δεν θα μπορούν και να υπάρχουν εφόσον ο εργαζόμενος με την κάρτα του θα ρυθμίζει ο ίδιος την αγορά εργασίας και θα οδηγεί σε κλείσιμο όσους επιχειρηματίες δεν θα έπρεπε να είχαν καν δική τους επιχείρηση αφού νομίζουν εσφαλμένα πως η εκμετάλλευση των εργαζομένων τους θα τους πάει μακριά! 

Για τα ΜΜΕ ασφαλώς και είναι ένα νομοσχέδιο που θα έπρεπε να αγκαλιάσει η ΕΣΗΕΑ εάν δεν ήταν αποδεδειγμένα εδώ και χρόνια κρατικοδίαιτη! 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: