ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Δεν λειτουργεί ομαλά το κοινωνικό φαρμακείο της πόλης και προφανέστατα για την κακή εικόνα φταίει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

Δεν λειτουργεί ομαλά το κοινωνικό φαρμακείο της πόλης και προφανέστατα για την κακή εικόνα φταίει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος

Σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο τέθηκε θέμα για την μη ύπαρξη φαρμακοποιού στο Κοινωνικό Φαρμακείο της πόλης μας μετά από καταγγελίες δικαιούχων της δομής. 

Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Πούλος ήταν καθησυχαστικός λέγοντας πως οι όποιες δυσλειτουργίες οι οποίες οφείλονται στο γεγονός πως είναι έγκυος η μοναδική φαρμακοποιός του κοινωνικού φαρμακείου αντιμετωπίζονται από την διοίκηση. 

Όμως μόλις σήμερα είχαμε νέα καταγγελία πως η φαρμακοποιός που δεν έχει κάνει χρήση ακόμα της άδειας εγκυμοσύνης που δικαιείται δεν βρέθηκε σε αυτό σε ώρες που είναι ανοιχτό. 

Και βέβαια το θέμα είναι τι θα κάνει η διοίκηση όταν η υπάλληλος πάρει την άδεια εγκυμοσύνης που δικαιούται και που βέβαια είναι κάποιων μηνών όπως η σχετική νομοθεσία προβλέπει. 

Στον ιδιώτη προφανέστατα και λείπεις όταν έχεις κάνει χρήση της νόμιμης άδειάς σου,  και όχι νωρίτερα όπως γνωρίζει κάθε φαρμακοποιός που εργάζεται παράλληλα στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. 

Δεν αναμένουμε καν απάντηση από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Πούλο αφού το θέμα το ξέρει, και ήταν από αυτούς που δεν ήθελαν ως Πασόκοι την Ε.Ε,  η οποία είναι και υπεύθυνη για την λειτουργία αυτής της δομής αφού από τα ΕΣΠΑ θα πληρώνονται για μερικά χρόνια ακόμα οι υπάλληλοι της δομής. 

Βέβαια εμείς το αναφέρουμε τώρα που είναι νωρίς πριν η εργαζόμενη πάρει την άδεια που δικαιείται και μετά δεν θα εξυπηρετεί κανέναν αφού δεν θα μπορεί άλλωστε να το πράξει για κάποιο διάστημα. 

Καλή λευτεριά στην εργαζόμενη φαρμακοποιό και φυσικά είμαστε σίγουροι πως οι ευθύνες θα μετατεθούν στην κεντρική κυβέρνηση που δεν δίνει 100 εκ. ευρώ τον χρόνο επιχορήγηση για να μπορούμε να προσλάβουμε άλλους 700 εργαζόμενους στο δήμο. 

Για εμάς ή με 700 ή με 2000 εργαζόμενους ο δήμος,  το μόνο που θα αλλάξει είναι το κόστος που θα πληρώνουμε αφού όπως όλες και όλοι είδαν ούτε απλή συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού δεν μπορούν να κάνουν και η διοίκηση για 12 χρόνια παραχωρεί τον ηλεκτροφωτισμό σε ιδιώτη! 

Εμείς θεωρούμε πως ο ηλεκτροφωτισμός θα έπρεπε να είναι εδώ και δεκαετίες σε ιδιώτη μπας και γλιτώναμε και την χρεοκοπία της χώρας. 

Το επιτελικό κράτος των 95 δισ. ευρώ είναι για εμάς το πρόβλημα και η λύση είναι η ιδιωτικοποίηση δομών αφού ως χρεοκοπημένος προφανέστατα και δεν μπορείς να συντηρείς στρατιές υπαλλήλων. 

ΥΓ: Αυτά προς το παρόν θα επανέλθουμε εάν το θέμα δεν λυθεί . 

Δεν υπάρχουν σχόλια: