ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Προβληματιζόμαστε για την νοητική ικανότητα όσων παραβρέθηκαν στην χθεσινή παρουσίαση της πρότασης Αραμπατζή όσων φυσικά δεν αντέδρασαν στο σανό που πωλήθηκε σε τιμές κόστους!

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Προβληματιζόμαστε για την νοητική ικανότητα όσων παραβρέθηκαν στην χθεσινή παρουσίαση της πρότασης Αραμπατζή όσων φυσικά δεν αντέδρασαν στο σανό που πωλήθηκε σε τιμές κόστους!

Εάν και οφείλουμε να ομολογήσουμε πως το ilioupolinews.gr τουλάχιστον προβληματίστηκε η χθεσινή πρόταση  του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Η πόλη που θέλω" κ. Αραμπατζή μας θύμισε αυτή του ΣΕΔΗ αφού δεν στηρίζεται σε υλοποιήσιμα πράγματα αλλά σε φαντασίες! 

Τα led δεν είναι φθηνές λάμπες και κάθε φορά που κάποια θα χρειαστεί να αντικατασταθεί εκτός από την υπάρχουσα νωχελικότητα των υπαλλήλων θα έχουμε και θέμα κόστους κάτι το οποίο η πρόταση Αραμπατζή δείχνει να αγνοεί,  όπως και το κυριότερο πως καμία εταιρία δεν αναλαμβάνει συντηρήσεις σε τιμές ακριβότερες από αυτές που δίνουμε για να  περιμένουμε έναν μήνα από τον δήμο να μας αλλάξει μία λάμπα!  

Έτσι ακόμα και εάν τα led μας τα έδιναν οι κινέζοι τζάμπα ( γιατί δεν βλέπουμε να βάζουμε δυτικά) οι υπάλληλοι θα εκτόξευαν το κόστος στα ύψη και όπως και σήμερα θα περιμέναμε μέχρι να αγοραστεί το led γιατί και αποθηκευμένα να τα είχαν θα τα κατέστρεφαν αφού λειτουργούν με τα πράγματα του δήμου ως να μην είναι δικά μας! 

Η ιδιωτικοποίηση του ηλεκτροφωτισμού ( γιατί για αυτό πρόκειται , μετά από 12 χρόνια δεν θα αναλάβει ουδείς δημοτικός υπάλληλος να συντηρήσει το δίκτυο αφού θα είναι παράλογο να προσλαμβάνουμε ειδικότητες που για 12 χρόνια δεν θα χρειαζόμαστε εάν και αυτό θα γίνει!) που επιχειρείται προφανέστατα και δεν πρέπει να αποκρύπτεται από μια διοίκηση που δίνει την διαχείριση του ηλεκτροφωτισμού σε ιδιώτη αλλά κρατάει την δομή της καθαριότητας που μας στοιχίζει 10 εκ. ευρώ τον χρόνο πουλώντας σανό σε όσους δεν βλέπουν πως επιτέλους ο ηλεκτροφωτισμός φεύγει από τα χέρια όσων των κατάντησαν έτσι. 

Βέβαια ο κος δήμαρχος θεωρεί τους πολίτες ιθαγενείς λέγοντας στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο για ποια ιδιωτικοποίηση μιλάτε θέλοντας να πείσει τους Πασόκους πως ιδιωτικοποίηση είναι εάν κάτι το χάνεις για πάντα και όχι π.χ όλα τα ακίνητα για 99 χρόνια που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ μη έχοντας άλλη επιλογή αφού οι φαντασίες του εάν υλοποιούνταν θα μας έκαναν Κούβα ή Βενεζουέλα! 

Όσο για το ύψος του δανείου που θα ζητήσει από το Παρακαταθηκών και Δανείων ας ρωτήσει τον τέως δήμαρχο Βασίλη Βαλασόπουλο εάν αυτό είναι εφικτό , συν του γεγονότος πως πρέπει να είσαι αφελής για να πιστεύεις πως ο δήμος θα αποπληρώσει αυτό σε 10 χρόνια! Ούτε σε 11 αλλά ούτε σε 12 θα καταφέρει να το αποπληρώσει αφού ανάλογες οφειλές του παρελθόντος ρυθμίστηκαν και δεν εξοφλήθηκαν πλήρως όπως είμαστε ΠΛΕΟΝ σε θέση να γνωρίζουμε. Βέβαια αυτό ελάχιστη σημασία έχει αφού είναι βέβαιο πως τίποτα δεν θα αποπληρωθεί και ποτέ από ένα κράτος που χρωστάει πολύ περισσότερα σε σχέση  με το παραγόμενο ΑΕΠ του από όταν μπήκε στα μνημόνια. Άρα συνεχίζουμε κανονικά τον δανεισμό έως την επόμενη χρεοκοπία! 

Έτσι ο δήμος μας έχει πλεόνασμα στα χαρτιά , και ενώ δεν έχει προβλέψει ούτε μισό ευρώ για αποζημιώσεις που θα κληθεί με βεβαιότητα να καταβάλει σε όσους στέρησε την περιουσία τους για δεκαετίες και κάποιοι εξ΄αυτών δικαιώθηκαν πρόσφατα πρωτόδικα! 

Επίσης εάν και πουλάει αριστερό σανό δεν έχει κάνει ΤΙΠΟΤΑ για όσους πληρώνονται μέσω ΕΣΠΑ από χρήματα της "κακής" Ε.Ε που όσο κορόϊδο και να είναι θα σταματήσει να στέλνει αφού η θέση της στην παγκόσμια οικονομία ως κοινή αγορά 27 πλέον κρατών είναι πλασματική! 

Τέλος όσον αφορά για τις προσφυγές στην Αποκεντρωμένη είναι ανοησία να επικαλείσαι όχι την ουσία αλλά το λάθος μιας μη εκπρόθεσμης αντικατάστασης μέλους ( που δείχνει βέβαια την προχειρότητα)  για να δικαιολογήσεις το ο σκοπός αγιάζει τα μέσα! 

Και ο σκοπός της παράταξης "Η πόλη που θέλω" είναι να μην γίνει τίποτα θετικό σε αυτή την πόλη και σε αυτό συνεργούν και οι τέσσερις εκλεγμένοι δημοτικοί της σύμβουλοι εφόσον δέχονται το είδος αυτό της αντιπολίτευσης που θυμίζει Αλέξη Τσίπρα ή για να μην παρεξηγηθεί και ο δεξιός Αραμπατζής κάτι σε "δεξιό" και ρωσόφιλο! 

Ευτυχώς που δεν χάσαμε το χρόνο μας για να παρακολουθήσουμε δια ζώσης  τις φαντασίες που "βαπτίστηκαν" άλλη πρόταση , άλλωστε έχουμε διαβάσει αναλυτικά όλες τις προτάσεις και αυτές που ιδιωτικοποιούν τον ηλεκτροφωτισμό , και όσες ισχυρίζονται πως ο κρατισμός θα μας σώσει και ως δεξιό μέσο δεν έχουμε καμία αυταπάτη πως η ιδιωτικοποίηση είναι πιο κοντά σε όσα εμείς πρεσβεύουμε. 


Πρέπει να "ενθουσιάστηκε"  η κα Καραγιαννίδου (φωτογραφία πάνω)  με την πρόταση Αραμπατζή αφού θεωρεί πως οι υπάλληλοι του δήμου μας έχουν την ικανότητα να συντηρήσουν ό,τι δεν έχουν συντηρήσει για δεκαετίες. Και μάλλον θα βγει να μιλήσει και πάλι για "Γκαίμπελς του διαδικτύου" σύντομα αφού άλλωστε υπηρετεί πιστά τις θέσεις του ΚΚΕ που βλέπει παντού ταξικούς εχθρούς και συστημικά τάχα ΜΜΕ που υπηρετούν τον "άδικο" καπιταλισμό,  και όχι την βαρβαρότητα και την ανελευθερία που πρεσβεύουν κόμματα όπως το ΚΚΕ! 

Με το ζόρι σήμερα είδαμε Ιούλιο μήνα να κόβουν χορτάρια σε νησίδα που οδηγεί στην Αγία Μαύρα (Αλέξανδρου Παναγούλη)  και είπαμε μπράβο κ. Καλούδη αφού θεωρούσαμε βέβαιο πως θα φτάναμε Σεπτέμβριο και θα συνεχίζαμε να βλέπουμε αυτό το χάλι.. 

Δεν υπάρχει σωτηρία και ούτε είμαστε από αυτούς που περιμένουμε θαύματα από αυτούς που με την λάθος συνταγή κρατισμού κατάντησαν την πόλη μας έτσι. 

Το μόνο δικό μας θέμα είναι το πως θα αποκλειστούν εταιρίες με κινεζικά led από τον διαγωνισμό εάν και δεν βλέπουμε και καμία πρεμούρα από μια διοίκηση που και ιδεολογικά δεν κατανοεί πως σε τίποτα δεν πλεονεκτεί η βάρβαρη Ανατολή έναντι της πολιτισμένης Δύσης. 

Ας πάνε μια βόλτα στην Αργυρούπολη να δουν τα κινέζικα led του κ. Κωνσταντάτου οι δημότες μας για να μην έχουν αυταπάτες πως θα μας κάνουν αυτοί που ψήφισαν σύγχρονη δυτική πόλη. 

Ειλικρινά ευχόμαστε να τρενάρουν οι ενστάσεις τον ηλεκτροφωτισμό και να μην δούμε κινέζικα led στον δήμο μας εάν και ως πλειοψηφία πάντα μιλάω δεν μας αξίζει και τίποτα καλύτερο. 

Σε κάθε περίπτωση έως τις εκλογές του 2023 νέο οδοφωτισμό οι πολίτες θα δουν και έτσι αφελείς και επιρρεπείς στα λάθη όπως είναι θα το πιστώσουν στα "επιτεύγματα" μιας διοίκησης αφού 9 χρόνια ο τέως δήμαρχος δεν κατάφερε παρά να δημιουργήσει πιο αυθάδεις δημοτικούς υπαλλήλους που τελικά τον έστειλαν σπίτι του. 

Δεν θεωρούμε πως η παράταξή του με άλλον επικεφαλής θα πάει καλύτερα και βλέποντας πως ο χρόνος περνά και ο ίδιος δεν επιστρέφει οι αποχωρήσεις θα συνεχιστούν αφού έτσι τους έμαθε ο ίδιος στήνοντας μια παράταξη που δεν υπηρετούσε και κάτι συγκεκριμένο ιδεολογικά και όπου όλοι οι "καλοί" χώραγαν. 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: