ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Κάποιοι δεν έφτιαξαν πολιτικές καριέρες από τους αγώνες για την δημόσια περιουσία αλλά έχασαν ίσως και τις καρέκλες τους!

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Κάποιοι δεν έφτιαξαν πολιτικές καριέρες από τους αγώνες για την δημόσια περιουσία αλλά έχασαν ίσως και τις καρέκλες τους!

 


Κάποιοι τολμούσαν να ονοματίσουν καταστάσεις δυσάρεστες που τις βρίσκουμε ακόμα και σήμερα μπροστά μας. Συμφέροντα εκατομμυρίων που σίγουρα δεν επιθυμούσαν τη συνέχιση της θητείας του κ. Γιάννη Αναγνώστου αφού ουδέποτε υπήρξε "βολικός" , στις επιδιώξεις τους.

Συγκρούστηκε ακόμα και με το ίδιο του το κόμμα για την υπόθεση της δημόσιας περιουσίας με αποτέλεσμα ο τότε υπουργός Οικονομικών κ. Αλογοσκούφης να ακούει Αναγνώστου και Ηλιούπολη και να κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι του ( και δυστυχώς περνούσαν πολλά) για να μην υπάρξει ροή χρημάτων προς τον δήμο μας , που θα μεταφράζονταν σε μεγάλα έργα για την πόλη μας. Αιτία η κα Πάολα  Μάλοβιτς νομική σύμβουλος του Υπουργείο τότε και με πολλές έμμισθες θέσεις επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή που είχε ταυτόσημη με εμάς θέση για την "δημόσια" περιουσία που έπειτα από δικαστικές αντιδικίες δεκαετιών ανάμεσα σε δήμους και στους κληρονόμους Νάστου κατέληξε στην ΕΤΑΔ! 

Θα παρουσιάσουμε σε επόμενη ανάρτηση κάποια σημεία της συνέντευξης που έδωσε ο πρώην δήμαρχος κος Γιάννης Αναγνώστου στον δημοσιογράφο κ. Γιάννη Ντάσκα γιατί μας έκαναν εντύπωση κάποιες από τις τότε επισημάνσεις του. 

Όποιος επισκεφτεί τον Υμηττό εύκολα διαπιστώνει πως τα εκατομμύρια που έχουν διατεθεί για αυτόν την τελευταία δεκαετία ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ πουθενά. Υπάρχουν αρκετά δημοσιεύματα χωρίς απάντηση από τον πρόεδρο του ΣΠΑΥ κ. Κωνσταντάτο,  και ευελπιστούμε πως η επόμενη κυβέρνηση θα διερευνήσει καταγγελίες που έχουν γίνει και από μέχρι πρότινος κεντροδεξιά στελέχη δήμων. 

Εμείς δεν είμαστε από αυτούς που δεν θέλουν τσιμέντα στον Υμηττό , αλλά προφανέστατα και δεν θέλουμε να φεσωθούμε ως κράτος με υπέρογκες δαπάνες για έργα που έχουν κοστολογηθεί δύο και τρεις φορές πάνω! Ελπίζουμε να μην φτάσουν στο σημείο να βάλουν και led σε δεκαπλάσια τιμή σαν αυτά που τοποθέτησε πρόσφατα ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης σε κεντρικούς δρόμους της Περιφέρειας. Κινέζικα LED από μία από τις δύο εταιρίες που έχουν πάρει τα πάντα αλλά σε τιμή δεκαπλάσια από αυτή που η ίδια εταιρία τοποθέτησε σε δήμο της Αττικής! 

Θα ήταν ενδιαφέρουσες οι απόψεις όσων συμμετέχουν στο ΣΠΑΥ για τις δαπάνες αυτές και φυσικά εμείς ως τοπικό ΜΜΕ χαιρετίζουμε την απόφαση του δημάρχου Γλυφάδας κ. Γιώργου Παπανικολάου να προστατεύει το τμήμα του Υμηττού πάνω από τον δήμο του ΧΩΡΙΣ να συμμετέχει σε ένα κοινό ταμείο που διαχειρίζονται με αδιαφάνεια οι κατά καιρούς πρόεδροι του ΣΠΑΥ. 

Πιστεύουμε πως σύντομα και άλλος δήμαρχος θα αποχωρήσει από την κοινή αυτή προσπάθεια αφού τα παράπονα είναι πολλά με αποτέλεσμα να υπάρχει παγωμάρα σε όλους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: