ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Περίμενε να κονομήσουν περισσότερα εκμεταλλευόμενοι την ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ σου!

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

Περίμενε να κονομήσουν περισσότερα εκμεταλλευόμενοι την ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ σου!

 


Κάπως έτσι είμαστε αρκετοί ακόμα σε αυτή την πόλη , αφού μάλλον δεν εμπιστευόμαστε τα δικά μας μάτια και αναμένουμε από "πατερούληδες" την "σωτηρία". Δανειζόμαστε λοιπόν από τον ΚΑΙΡΟ του site  ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ την φωτογραφία για να γράψουμε δύο πραγματάκια!

Το αποτέλεσμα το ζούμε στα σημαντικότερα προβλήματα της πόλης που είναι το κυκλοφοριακό, ο ελλιπής σύγχρονος οδοφωτισμός , η ανύπαρκτη καθαριότητα και μια τοπική αγορά που φαντάζεται πως θα επιβιώσει παραμένοντας μικρή και χωρίς συγχωνεύσεις που θα οδηγούσαν σε πιο υγιείς οικονομικά επιχειρήσεις. 

Οι πολλές επιλογές στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ αλλά και στην τοπική αγορά θα ήταν "Θεού" έργο εάν συνοδεύονταν από μια μίνιμουμ αποδοχή των αυτονόητων. Αυτή την έχουν επιτύχει εν πολλοίς τα τοπικά ΜΜΕ που και να ήθελαν δεν θα μπορούσαν να γράψουν πως όλα πάνε ρολόι με κάποια να έχουν κουραστεί να μάχονται για να αλλάξουν παγιωμένες καταστάσεις και κάποια άλλα να μην θέλουν έτσι και αλλιώς να δυσαρεστήσουν ΚΑΝΕΝΑΝ! 

Στις επιχειρήσεις της πόλης μόνο πρόσφατα είδαμε δύο επιχειρηματίες να ενώνουν δυνάμεις στην εστίαση δημιουργώντας από κοινού ένα μαγαζί αλλά γενικά η εικόνα παραμένει ο ΘΑΝΑΤΟΣ σου η ΖΩΗ μου!

Την κακή νοοτροπία αυτή θεωρούν κάποιοι επιχειρηματίες πως μπορούν να την "επιβάλλουν" και σε τοπικά ΜΜΕ αλλά σύντομα θα διαπιστώσουν πως παρά τις διαφορές μας κοινός στόχος όλων μας είναι να υπάρχει περισσότερη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ στη διαχείριση των χρημάτων του δήμου μας και φυσικά αντιπολίτευση που δεν θα αναμένει την κακιά στιγμή ή το ΛΑΘΟΣ για να βρεθεί σε θέση ευθύνης αλλά θα χαράξει έναν διαφορετικό δρόμο αναγκάζοντας να την ακολουθήσουν όχι επειδή είναι "καλά" παιδιά αλλά επειδή έχουν κάτι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ να πουν και κυρίως να εφαρμόσουν όταν βρεθούν να διαχειρίζονται τα περίπου 40.000.000 ευρώ του δήμου μας που είναι η ΕΤΗΣΙΑ και φανερή ΚΡΑΤΙΚΗ του χρηματοδότηση. 

Γιατί ένας δήμος θα μπορούσε να έχει και 4.000.000-9.000.0000 εκατομμύρια έσοδα χωρίς ιδιαίτερο κόπο , αρκεί να έβαζε σκοπό να λειτουργήσει ως εμπορική επιχείρηση και όχι ως απλώς διαχειριστής χρημάτων που του δίδονται κάθε χρόνο. 

Θα μπορούσαν να γίνουν πολλά , αλλά αυτά θέλουν ΡΗΞΕΙΣ και θα φέρουν "μπελάδες" και έτσι μένουμε στα τετριμμένα οι  αυτοδιοικητικοί μας ρίχνουν το ανάθεμα στην κεντρική εξουσία θεωρώντας πως μετά από 10 χρόνια μνημόνια και με Περιφερειάρχες όπως ο κος Πατούλης πείθουν και κανέναν πως θα μπορούσαν να διαχειριστούν καλύτερα τις τύχες του Τόπου μας! 

Αυτοί που δεν μπορούν να μαζέψουν διαχρονικά τα σκουπίδια μιας πόλης , θεωρούν πως μπορούν να σταθούν και να συνομιλήσουν με αιρετούς του δυτικού κόσμου που βγάζουν εκατομμύρια ευρώ έσοδα διαχειριζόμενοι μέσω ιδιωτικών εταιριών τα ΠΑΝΤΑ; 

Για πηγαίνετε στις ΗΠΑ να τους πείτε πως ΠΡΕΠΕΙ τα απορρίμματα να τα μαζεύει ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ και θα αντιληφθείτε πως σε εκείνες τις κοινωνίες ο καπιταλισμός είναι πράξεις και όχι κούφια λόγια όπως συμβαίνει στην πατρίδα μας που αναμένουν τις επενδύσεις και παιδεύουν τον οιοδήποτε επενδυτή με μια γραφειοκρατία που γεννάει την ΔΙΑΦΘΟΡΑ! 

Όσοι περιμένετε πως θα αλλάξουν "ΜΑΓΙΚΑ"  οι νοοτροπίες , ας περιμένετε. Εμείς μισό αιώνα μετά σε αυτή την πόλη δεν έχουμε καμία ΑΥΤΑΠΑΤΗ πως λειτουργώντας με λογική ΣΟΒΙΕΤΙΑΣ θα δούμε οτιδήποτε καλύτερο. 

Καζίνο, πεντάστερα ξενοδοχεία  , και οσονούπω και νέο εκπτωτικό χωριό  δίπλα μας , και εμείς εδώ με τα σουβλατζίδικα και τις καφετέριες να στοιχηματίζουμε πόσα θα κλείσουν και πόσα θα αντέξουν την επόμενη πενταετία! 

Περιμέναμε ή μάλλον περιμένατε 40 χρόνια για να εξασφαλίσετε μια ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ που κατέληξε στην ΕΤΑΔ. Ζήσαμε ΚΑΙ ζούμε  τις εποχές του ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ όπου υποθηκεύτηκε το ΜΕΛΛΟΝ της χώρας , και ακόμα θυμόμαστε πόσο αργά ο Κώστας Καραμανλής κατάλαβε  πως λεφτά δεν υπάρχουν προκηρύσσοντας πρόωρες εκλογές αλλά και τότε σαν ζώα ψηφίσατε αυτόν που σας είπε πως ΥΠΑΡΧΟΥΝ, και τα αναζητούν οι "σύντροφοι" όπως η κα Καϊλή στο Κατάρ! 

Η κατάρα όμως δεν είναι πως κάποιοι σας λένε κάτι,  αλλά πως μετά από όσα περάσαμε οι περισσότεροι θεωρείτε πως μπορούμε να επιστρέψουμε στις παλιές κακές συνήθειες που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία! 

Γιατί όσοι είχαν πολλά και πριν την οικονομική κρίση άντεξαν εμείς καταστραφήκαμε οι μικροί και μεσαίοι και βλέπουμε την ποιότητα της ζωής μας να έχει αλλάξει δραματικά και τους ΕΝΟΧΟΥΣ ακόμα να σας τάζουν λαγούς με πετραχήλια! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: