ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Η μεταΒαλασόπουλου εποχή στην πόλη μας θα έχει αναταράξεις!

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

Η μεταΒαλασόπουλου εποχή στην πόλη μας θα έχει αναταράξεις!


Ο νέος δήμαρχος ορκίζεται και οι πρώην χειροκροτούν. Ο Γιώργος Χατζηδάκης κατάφερε να "ενώσει" τους δύο πρώην δημάρχους μας Γιάννη Αναγνώστου και Θεόδωρο Γεωργάκη στον κοινό αγώνα τους να απαλλάξουν την πόλη από τον "αυταρχικό" πρώην δήμαρχο Βασίλη Βαλασόπουλο.



Ο στόχος επετεύχθη και σε κάθε περίπτωση συνέβαλαν τα μέγιστα για την επικράτηση της παράταξης "ΗλιούπΌλοι Μαζί- ΕΝΑΚ" στις πρόσφατες εκλογές. Θεωρητικά ο νέος δήμαρχος θα έχει τις συμβουλές και την εμπειρία των 20 χρόνων που διοίκησαν την πόλη οι δύο τους. Όμως από τις επιλογές στελεχών που θα ανακοινωθούν σύντομα θα διαπιστώσουμε πως άξια στελέχη της παράταξης Αναγνώστου δεν προτιμούνται για να βοηθήσουν την διοίκηση. Κρούσεις γίνονται μόνο σε αυτούς που τότε συνέτειναν στο να μην τα πάει καλά ο Γιάννης Αναγνώστου την τετραετία του.

Ο Γιάννης Αναγνώστου δεν είναι Θεόδωρος Γεωργάκης γιατί βγήκε φτωχότερος από τον δήμο και χωρίς να έχει κανένα προσωπικό όφελος από την θητεία του. Οικονομική ζημιά είχε και το μόνο κέρδος του είναι η αποδοχή του στον κόσμο της κεντροδεξιάς. Στους απλούς δημότες μας που γνωρίζουν πως τον "έφαγαν" οι γύρω- γύρω τους οποίους ανέδειξε και που σήμερα ευελπιστούν να χριστούν κάποτε δήμαρχοι. Για να γίνει βέβαια αυτό θα χρειαστεί "νέο αίμα" κάτι που κατάλαβαν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι και κέρδισαν τις εκλογές.

Σε όσους θεωρούν πως η επόμενη μέρα στην πόλη μας χωρίς τον Βασίλη Βαλασόπουλο στο τιμόνι του δήμου θα είναι χωρίς αναταράξεις να τους θυμίσουμε πως είναι οι ίδιοι που έλεγαν για τον αποχωρήσαντα από δημοτικός σύμβουλος Βασίλη Βαλασόπουλο πως δεν θα γίνει δήμαρχος το 2010. Θα βαρεθούν να τον βλέπουν τον Γιώργο Χατζηδάκη που έχοντας τους περισσότερους κεντροαριστερούς και κεντροδεξιούς ψηφοφόρους μαζί του θα πάρει σαφέστατα μεγαλύτερο ποσοστό στον πρώτο γύρο των εκλογών του 2023. Το θέμα είναι πως θα κρατήσει ενωμένους κεντροαριστερούς και κεντροδεξιούς αλλά είναι ευκολάκι όπως αποδεικνύει η πραγματικότητα.

Στον γειτονικό μας δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης ο κολλητός του Γιάννης Κωνσταντάτος είναι ήδη εκλεγμένος δύο φορές. Την ίδια στρατηγική ακολουθεί και θα του πετύχει όσο έχει απέναντι του αντιπάλους διαχειρίσιμους και κυρίως στο πλευρό του τον πιο συμπαθή στους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους της πόλης.

Το απέδειξε ο Γιάννης Αναγνώστου και το 2014 κερδίζοντας Ευσταθίου και Πίκουλα το αποδεικνύει περίτρανα και η επικράτηση Γιώργου Χατζηδάκη στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Είναι ο μόνος που στήριξε επίσημα και ΦΑΝΕΡΑ τον νυν δήμαρχο όταν οι άλλοι δύο επικεφαλής προτίμησαν την ασφαλή επιλογή της ψήφου κατά συνείδηση. Εάν θεωρούν τους εαυτούς τους πιο ικανούς από τον Γιώργο Χατζηδάκη ας διδαχθούν πως όταν έχεις να επιλέξεις για το ποιος θα διοικήσει την πόλη σου για μια τετραετία παίρνεις θέση όπως έκανε ο Γιάννης Αναγνώστου δεν αφήνεις τους οπαδούς σου να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Γιατί αυτοί η κατά συνείδηση ψήφος τους σε οδηγεί στο να μην πας εσύ στο δεύτερο γύρο. Οι κεντροδεξιοί λοιπόν ψηφίσαμε κατά συνείδηση στον δεύτερο γύρο και βγάλαμε για δήμαρχο τον Γιώργο Χατζηδάκη αυτή ήταν η προτίμηση των περισσότερων. Η δική μου στάση ήταν επίσης καθαρή υπέρ του πρώην δημάρχου Βασίλη Βαλασόπουλου και ΗΤΤΗΘΗΚΕ στις εκλογές. Οι περισσότεροι έστω και σε μερικές εκατοντάδες ψήφους ήθελαν να στείλουν σπίτι του τον Βασίλη Βαλασόπουλο και το πέτυχαν.

Την δική τους λάθος επιλογή θα πληρώσουμε για τέσσερα χρόνια σίγουρα και την στάση των στελεχών της ΝΔ στην πόλη μας πληρώνουμε εδώ και δεκαετίες. Καθαρές κουβέντες λοιπόν και όχι άσε τα πρόβατα και όπου κάτσει η μπίλια. Xωρίς καλό "βοσκό" άλλωστε τα πρόβατα τα τρώει ο λύκος. Και αυτός με 16 χρόνια διοίκησης στην πλάτη ετοιμάζει την επόμενη μέρα όπου το ΕΠΏΝΥΜΟ Γεωργάκης θα είναι και πάλι το must σε αυτή την πόλη.

Να ευχηθώ καλή  επιτυχία λοιπόν και στον συνονόματο Σταύρο Γεωργάκη αφού μετά την Νέα Σμύρνη το όνομα Σταύρος θα έχει ενεργό ρόλο στα κοινά της πόλης. Ο νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σταύρος Γεωργάκης ήδη έχει αποκτήσει έρεισμα στους δημότες μας.

Σε αυτούς και δυστυχώς είναι αρκετοί που θεωρούν πως επί δημαρχίας Θεόδωρου Γεωργάκη έγιναν σημαντικά έργα στην πόλη. Το κόστος δεν τους απασχολεί αφού αφοπλιστικά σου λένε: "Το ότι όλα εμείς τα πληρώνουμε είναι δεδομένο, το θέμα είναι να βλέπουμε και κάτι".

 Λογική Νεοέλληνα , αυτού που λάτρεψε τον λαϊκιστή Ανδρέα Παπανδρέου, αυτού που έκανε πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, αυτού που αδιαφορώντας για τα περί διαφθοράς εξέλεξε αρχηγό της ΝΔ τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές του 2014 εγκλωβίζοντας όλους τους δεξιούς στο να τρέχουν για να βγει πρωθυπουργός ώστε να υπουργοποιηθούν εκτός από τα "δικά" μας παιδιά και όλα εκείνα που ανδρώθηκαν με το "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο" και που σήμερα φορώντας γραβάτες υπηρετούν μια λανθασμένη πολιτική που θυμίζει υπαρκτό σοσιαλισμό σε μια εποχή που παγκοσμίως είναι ανύπαρκτος.

"ΣΥΡΙΖΑ με γραβάτες" είναι πολλοί από τα στελέχη της νέας κυβέρνησης και ας αντιδρούν πολλοί συναγωνιστές μου.

Το Antinews σίγουρα είναι πιο δεξιό από τα ΜΜΕ του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη που το 2014 στήριξε στην Περιφέρεια την κ. Δούρου και που όπως ο ίδιος δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ψήφισε ΠΟΤΑΜΙ το 2015 για να πέσει η "κακή" για αυτόν κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου. Γιατί καμία φανερή επιλογή του εφοπλιστή δεν είναι δεξιά εκτός εάν κάποιος θεωρεί τον Μώραλη ως τέτοια. Τότε το αφήνω εδώ γιατί μάλλον κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας.

Καλή επιτυχία στη νέα διοίκηση και προσοχή στα οικονομικά γιατί δεν αντέχει η οικονομία της χώρας ελλείμματα και οι δημότες δεν αντέχουν να πληρώνουν άλλο.

ΥΓ: Η φωτογραφία είναι του συνδημότη μας Άγγελου Κάνδηλα...

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: