ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Οι επιλογές μας κρίνουν και το μέλλον μας και όχι μόνο σε συλλογικό αλλά και σε ατομικό επίπεδο

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Οι επιλογές μας κρίνουν και το μέλλον μας και όχι μόνο σε συλλογικό αλλά και σε ατομικό επίπεδο

Προεκλογικά είχαμε τονίσει πως με την ψήφο σας καθορίζεται το μέλλον της πόλης. Μιλάμε βέβαια για τις δημοτικές εκλογές αφού με την ψήφο σας στις Εθνικές καθορίσατε το πως τα που θα πάει η χώρα. Οι επιλογές σας έγιναν τώρα και δεν αλλάζουν , τα αποτελέσματα αυτών θα φανούν σύντομα.


Προτιμήσατε Μητσοτάκη αντί για Τσίπρα και Χατζηδάκη αντί για Βαλασόπουλο. Αυτή ήταν η ετυμηγορία των περισσότερων και με αυτούς θα πορευθούμε την επόμενη μέρα. 

Το να κάνουμε πως δεν ξέραμε τι ψηφίζαμε είναι ανόητο και στοιχίζει σε όλους. Άλλωστε η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ βασίζεται σε πλειοψηφίες και παρόλο που αρκετοί τις αμφισβητούν δεν προτείνουν κάτι καλύτερο αλλά κάτι χειρότερο. 

Νοσταλγοί δικτατόρων υπάρχουν και στην πόλη μας όπως υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα. Σεβαστές οι απόψεις τους αλλά μη αποδεκτές από όσους θεωρούν όπως εγώ πως παρά τις πολλές ελλείψεις της η Αστική μας Δημοκρατία πλεονεκτεί έναντι όλων των πιθανών εναλλακτικών που διαβάζω και εγώ γεμάτος κατανόηση από διαδικτυακούς φίλους και διαδικτυακές φίλες στο facebook. 

Τα τελευταία χρόνια έχω διαβάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πάρα πολλά που επιτείνουν την άποψή μου πως δεν υπάρχει καμία αλλαγή στον τρόπο σκέψης των περισσότερων παρά τα τόσα μνημόνια. 

Αντιμνημονιακές δυνάμεις μπήκαν στο Κοινοβούλιο ανάμεσα σε αυτές το ΚΚΕ , η ΜέΡΑ25 και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου. 

Σύνολο μαζί πάνω από 10% και σχεδόν άλλοι τόσοι σε κόμματα που έμειναν εκτός Βουλής αλλά και σε συνδυασμούς που είναι υπέρ των Μνημονίων αλλά ψηφίστηκαν για να επαναφέρουν ΠΡΟΝΟΜΙΑ και ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ που μας οδήγησαν σε αυτά. 

Ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης ασφαλώς και δεν με ενθουσίασε. Όπως δεν ενθουσίασε κανέναν λογικό άνθρωπο αφού είναι μια μεγάλη κυβέρνηση και όχι ένα μικρό ευέλικτο σχήμα όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Πρόσωπα που σε πέντε - έξι μήνες θα κριθούν από τους πολίτες για όσα θα επιδείξουν. Από κάποιους περιμένουμε πολλά θετικά αλλά από άλλους περιμένουμε τα χειρότερα!

Τα κριτήρια επιλογής ασφαλώς ανήκουν και στον αρχηγό της ΝΔ αλλά λογική δεν βγάζουν εάν ψάξεις έναν- έναν τους υπουργούς και τους υφυπουργούς που ορκίστηκαν. 

Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να αναφερθούμε αναλυτικά κάτι που θα γίνει βέβαια αναγκαστικά αφού οι ίδιοι οι νέοι υπουργοί θα βρεθούν υπόλογοι για επιλογές τους αλλά κάποιοι και για τις ικανότητές τους στη διοίκηση. 

Όλοι θα κριθούν από τα αποτελέσματα και η συνολική εικόνα της κυβέρνησης θα έχει θετικό ή αρνητικό πρόσημο. 

Όμως οι μεγάλες μάχες χάνονται στις λεπτομέρειες και με αυτό το σχήμα θα χαθούν πολλές μάχες ελπίζω όχι και ο "πόλεμος" γιατί αυτή η κυβέρνηση είναι η τελευταία μας ελπίδα. 

Εάν και αυτή αποτύχει τότε θα δούμε πολλούς Βαρουφάκηδες να μας μιλάνε για ΡΗΞΕΙΣ και ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ που θα φέρουν και την πλήρη απαξίωση της χώρας στο διεθνές στερέωμα. 

Για όσους ακόμα δεν το έχουν αντιληφθεί η Ελλάδα είναι ένα κράτος παρίας που αναπνέει ακόμα χάριν των συμμάχων της. Η μη δυνατότητα της χώρας να επιβιώσει "αυτόνομα" όπως την ονειρεύονται κάποιοι ψεκασμένοι συνέλληνες θα φανεί όταν βρεθεί εκτός Ε.Ε και ΝΑΤΟ και καταρρεύσει. Και όσοι πιστεύουν πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί ας κρατάνε μικρό καλάθι. Γιατί σε αυτό τον κόσμο δεδομένο είναι μόνο ο φυσικός μας θάνατος και τίποτα παραπάνω. 

Ο "θάνατος" της χώρας δουλεύεται συστηματικά από την ΑΡΙΣΤΕΡΑ εδώ και δεκαετίες και κάποια στιγμή θα τους κάτσει.

Για να μην τους "κάτσει" σε προηγούμενες απόπειρες έδωσαν το αίμα τους χιλιάδες συνέλληνες που δυστυχώς η Πολιτεία δεν τους τιμά όπως πρέπει και αυτό είναι και ευθύνη της δεξιάς που πούλησε την λαμπρή Ιστορία της για να τα έχει καλά με αυτούς που μας έκαναν Σοβιετία!!!

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: