ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Οι "Συνεργοί με την Ηλιούπολη" μου απάντησαν - Οι άλλες δημοτικές παρατάξεις δεν είδα να πάρουν θέση εάν είναι υπέρ ή κατά του σημερινού μοντέλου στην καθαριότητα

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Οι "Συνεργοί με την Ηλιούπολη" μου απάντησαν - Οι άλλες δημοτικές παρατάξεις δεν είδα να πάρουν θέση εάν είναι υπέρ ή κατά του σημερινού μοντέλου στην καθαριότητα



Μια οφειλόμενη απάντηση στον κ. Μαρίνη.

Πρόσφατα δημοσιεύσαμε δελτίο τύπου για την καθαριότητα στην πόλη συνοδευόμενη από φωτογραφικό υλικό. Δεν είναι η πρώτη φορά και σίγουρα ούτε η τελευταία, που ασχολούμαστε με το θέμα αυτό.



Στην ανακοίνωση μας κάνουμε λόγο για τις υπηρεσίες του Δήμου και έκκληση για κινητοποίηση τους. Αυτές υπάρχουν και ασχολούνται με την καθαριότητα, αυτές είναι για την ώρα αρμόδιες ώστε να αλλάξει έστω και επιφανειακά η εικόνα της πόλης. Το ζήτημα της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών των δήμων είναι ένα άλλο θέμα που απαιτεί μια πολύ προσεκτική συζήτηση.


Η ιδιωτικοποίηση έστω μέρους της καθαριότητας είναι κάτι στο οποίο είμαστε ανοιχτοί. Ποτέ δεν είπαμε ότι μια αθρόα πρόσληψη δημοτικών υπαλλήλων θα έλυνε το θέμα. Εδώ ζούμε όλοι και γνωρίζουμε τις παθογένειες των δήμων αλλά και του ελληνικού δημοσίου.

Φυσικά η οποία σύμβαση δήμων με ιδιώτη στον τομέα της καθαριότητας πρέπει να εξεταστεί σοβαρά από τους εμπλεκόμενους φορείς, να δίνει βάρος στα οφέλη που θα αποκομίζουν οι πολίτες, να μην καταπατούνται τα δικαιώματα των εργαζομένων καθώς και να θέτει όρους και προϋποθέσεις που δεν θα επιβαρύνουν αλλά θα ωφελούν τον δήμο και την δημόσια διοίκηση.

Δεν είναι όμως μια κουβέντα που μπορεί να γίνει μέσα από ένα δελτίο τύπου ή δύο επιστολές. Είναι έως και επικίνδυνο να συζητάμε χωρίς οικονομικά στοιχεία, χωρίς μια οργανωμένη μελέτη. Συνεχίζουμε να εμμένουμε στην αρχική έκκληση, οι υπηρεσίες του Δήμου να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ο Δήμος να κινητοποιηθεί. Αυτό υπάρχει τώρα, αυτή την κατάσταση έχουμε για την οποία πρέπει κάτι να γίνει άμεσα.

Πολύ πρόσφατα γίναμε αυτόπτες μάρτυρες μιας τραγικής κατάστασης στον Υμηττό που εν μέσω καλοκαιριού θύμιζε βραδυφλεγή βόμβα. Δεν μπορούμε να αγνοούμε την επικινδυνότητα αυτής της πραγματικότητας.

Η νέα διοίκηση θα κληθεί σύντομα να αντιμετωπίσει τα ίδια προβλήματα. Έχει ορίζοντα τετραετίας να βρει λύσεις, να θέσει στόχους και προτεραιότητες και να κάνει τις απαραίτητες μελέτες απαλλαγμένη από το δίπολο δημόσιο και ιδιωτικό. Εκεί και θα κριθεί. Η προηγούμενη δημοτική αρχή κρίθηκε.

Συνεργοί με την Ηλιούπολη



"Οι Συνεργοί με την Ηλιούπολη" άμα διαβάσετε την ανακοίνωσή τους θα καταλάβετε πως τουλάχιστον δεν κρύβονται και δεν τους νοιάζει το πολιτικό κόστος. Θα τους την πέσουν πάλι οι σταλινικοί της Λαϊκής Συσπείρωσης επειδή δεν είναι  ΚΑΘΕΤΑ αντίθετοι σε ιδιωτικοποίηση έστω μέρους του τομέα καθαριότητας. 

Η δική μου άποψη είναι να δοθεί πλήρως αφού δεν μπορεί να αξιολογηθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι και να πάνε σπίτια τους όσοι δεν θέλουν ή δεν μπορούν να κάνουν την δουλειά τους. 

Μια χαρά μπορούν πάντως να ξέρετε. Όσα ζητήματα θέτουν είναι σωστά και όντως εάν πιάσει φωτιά κανείς δεν θα μας σώσει. Και δεν θα μας σώσει ούτε η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη γιατί με το υπάρχον προσωπικό θα κινηθεί. Και με το υπάρχον δυναμικό και εξοπλισμό μόνο ο Θεός μπορεί να μας σώσει. 

Το κακό είναι πως ενώ όλοι οι δημοσιογράφοι ιδίως αυτή που καλύπτουν το αστυνομικό ρεπορτάζ γνωρίζουν τα προβλήματα και την ελλειπή εκπαίδευση τελικά μόνο ο "Ρουβίκωνας" αποκαλύπτει την "γύμνια" Και για τον λόγο αυτό θεωρώ πως ενώ μας είναι ΑΧΡΗΣΤΟΣ για να υπερασπίσει τα "δίκαιά" μας είναι απόλυτα χρήσιμος για να δείξει σε όλους πως ο "Βασιλιάς είναι γυμνός". 

Και μπορεί κάποιοι να νομίζουν πως τα πράγματα θα αλλάξουν με την νέα κυβέρνηση στα θέματα της ασφάλειας αλλά θα διαψευστούν οικτρά. Και αυτό γιατί έχουν αφήσει τους ενστόλους ανεκπαίδευτους για δεκαετίες και δυστυχώς όχι μόνο τους αστυνομικούς, τους πυροσβέστες και τους λιμενικούς αλλά και τον στρατό. 

Όποιος θεωρεί πως ο στρατός μας μπορεί να αποτρέψει αποτελεσματικά την όποια απειλή μάλλον είναι βαθιά νυχτωμένος. Τα "χαστούκια" από το 1974 και μετά αλλεπάλληλα αλλά ουδείς πρωθυπουργός πλην του Κώστα Σημίτη που ευχαρίστησε τους Αμερικανούς για την κρίση στα Ίμια τολμάει να πει την αλήθεια στους Έλληνες και τις Ελληνίδες. 

Πως η εδαφική μας ακεραιότητα δεν επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων ( και αυτός πεσμένος είναι) αλλά στη θέληση των ΗΠΑ να κρατήσουν ισορροπίες στην περιοχή. 

Χωρίς την βοήθεια τους δεν ξέρουμε ούτε ποιοι έχουν μπει στο Ελληνικό έδαφος , από αυτούς μάθαμε για την απόβαση Τούρκων κομάντων στα Ίμια και όχι από τους καραβανάδες μας που δεν είχαν τον απαραίτητο εξοπλισμό , ούτε καν την εκπαίδευση να εξακριβώσουν τι ακριβώς είχε γίνει. 

Αλλά μην τα μπλέκω μπράβο στους "συνεργούς" που ένιωσαν την ανάγκη να απαντήσουν (τις φωτογραφίες τις δανείστηκα από το προφίλ τους στο facebook με τα σκουπίδια και το είχα γράψει) , λυπάμαι για τις κεντροδεξιές τάχα δημοτικές παρατάξεις που καμία δεν λέει πως συμφωνεί με την ιδιωτικοποίηση της δομής της καθαριότητας, 

Με τον Μητσοτάκη και τις επιχορηγήσεις, οι δήμοι θα έχουν πρόβλημα αφού για να διατηρήσουν τις δομές τους θα πρέπει να εισπράττουν τον ΕΝΦΙΑ από τους δημότες. Τα 27.000.000 ευρώ το χρόνο το ελάχιστο που παίρνει ο δήμος μας θα τεθούν το 2020 υπό αμφισβήτηση και εκεί θα πρέπει και η νέα διοίκηση να δει τι θα κάνει. 

Άλλωστε ο κρατισμός και αυτής της κυβέρνησης βγάζει μάτι και επενδύσεις αλά Λάτση με χρήματα δανεικά από τις Τράπεζες δεν νοείται να στηρίζονται από κανένα φιλελεύθερο. 

Άμα οι αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ αποδειχθούν πιο φιλελεύθεροι από εμάς τότε είναι να πάμε να αυτοκτονήσουμε ομαδικώς. 

1.500 νέους αστυνομικούς θα προσλάβει η νέα κυβέρνηση προφανώς θεωρεί πως οι 55.000 που έχουμε είναι λίγοι! Πάντως και 100.000 να φτάσουν οι "ακτιβιστές" του "Ρουβίκωνα" θα τους κάνουν πλάκα. Γιατί οι Ιδέες δεν φυλακίζονται εάν δεν το έχουν καταλάβει οι νεοφιλελεύθεροι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Το παραμύθι με τους "μπαχαλάκηδες" και τα Εξάρχεια το είχα ζήσει από κοντά στην κυβέρνηση Σαμαρά. Όταν ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ φαρδιά - πλατιά μίλησε για εκατοντάδες θύματα και για αδυναμία της αστυνομίας να σπάσει το "άβατο"

Τα Εξάρχεια έχουν να κάνουν πρωτίστως με οικονομικά συμφέροντα που λυμαίνονται την περιοχή και στα κυκλώματα αυτά η αστυνομία δεν είναι αμέτοχη. Με το που τελειώνει νομοθετικά  το άσυλο να δω τι θα λένε οι αστυνομικοί όταν και πάλι θα κυκλοφορούν λαθραία τσιγάρα και πολλά ναρκωτικά πέριξ του Πολυτεχνείου.

Και κάτι τελευταίο μιας και ήμουν το μοναδικό ιστολόγιο που τα έβαλα με φιλοχουντικούς υποψηφίους δημοτικών παρατάξεων. 

Τέτοια ξεφτίλα στο υπουργείο Τουρισμού ειλικρινά δεν την περίμενα και ο τύπος είναι ακόμα στην θέση του! 

Για τον Γενικό Γραμματέα κ. Λούλη λέω που παραμένει στην θέση του εάν και αποδεδειγμένα υμνητής της επτάχρονης δικτατορίας. Λίγη ΤΣΙΠΑ χρειάζεται και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει να αγνοεί καν την λέξη.

Εγώ φιλελεύθερους υμνητές χούντας δεν γνώριζα πως θα συναντούσα πόσο μάλλον στελέχη σε υπουργεία. Βρίζουν την Αστική μας Δημοκρατία και τους πληρώνουμε και από πάνω. Έλεος τέτοια υποκρισία πια ....... Μετά πως τολμάνε και λένε στη ΝΔ για τη Βενεζουέλα αφού και αυτοί έχουν στελέχη οπαδούς δικτατόρων.

Ντροπή .... 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: