ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Η πόλη γέμισε σκουπίδια και οι πολίτες τα ανεβάζουν απεγνωσμένοι στο διαδίκτυο

Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Η πόλη γέμισε σκουπίδια και οι πολίτες τα ανεβάζουν απεγνωσμένοι στο διαδίκτυο


Ελπίζω ο υπεύθυνος καθαριότητας του δήμου να έχει διαδίκτυο και να μπαίνει στα social media για να βλέπει τι ανεβάζουν οι δημότες μας.



Να βλέπει φεύγοντας πως όταν εμείς φωνάζαμε να δοθεί η δομή σε ιδιώτη είχαμε δίκιο. Κάθε μέρα που περνάει οι ελλείψεις (και τριπλάσιο προσωπικό να αποκτήσει η καθαριότητα ίδιες εικόνες θα βλέπουμε) στον τομέα της καθαριότητας "βρωμάνε" ακόμα και σε αυτούς που μέχρι πρότινος δεν ασχολούνταν με το "άθλημα".

Βλέπετε είναι καλοκαίρι και η μπόχα πιάνει όσους έχουν "ευαίσθητη" μύτη και όσους αναμένουν από την επόμενη διοίκηση να φέρει κάτι το διαφορετικό. 

Ο καθένας πετάει όπου βρει μπάζα και ότι έχει και ευτυχώς που στην γειτονιά που μένω στην Αγία Μαρίνα δεν με έχουν βάλει στο "στόχαστρο" οι ασυνείδητοι συνδημότες μας , αφού οι υπάλληλοι της καθαριότητας δουλεύουν και εδώ όπως σε όλη την άλλη πόλη. 

Ακόμα και σε εμάς που έχουμε ξεκαθαρίσει πως με δημοτικούς υπαλλήλους "καθαρή" Ηλιούπολη δεν θα δούμε, στέλνουν δεκάδες φωτογραφίες παρακαλώντας μας να δημοσιοποιήσουμε το θέμα μπας και ενδιαφερθούν οι αρμόδιοι.

Η δική μας απάντηση ξεκάθαρη πως αφού καμία δημοτική παράταξη δεν έχει στο πρόγραμμά της την ιδιωτικοποίηση του τομέα της καθαριότητας , οι ίδιοι οι δημότες θα έπρεπε να το απαιτήσουν.

Το να "κλαίνε" σαν τις πουτ@νες και να διαμαρτύρονται εκ των υστέρων σε εμάς δεν έχει καμία αξία.

Αξία θα είχε εάν οι ίδιοι αποφάσιζαν πως με 100 υπαλλήλους που κοιτάνε τι ώρα θα σχολάσουν και με μισθούς των 800 και 1000 ευρώ σε ανθρώπους που απλά κατέχουν μία θέση χωρίς να δουλεύουν προκοπή δεν θα δούμε.

Ότι η πόλη μας δεν είναι Βιέννη ή Παρίσι το ξέρουμε εδώ και χρόνια σε θέματα καθαριότητας δεν είμαστε καν Βουκουρέστι αφού και ο δήμος Αθηναίων για να συγκρίνουμε πρωτεύουσα με πρωτεύουσα βρωμάει σε σχέση με τους "υπανάπτυκτους" Ρουμάνους που έχουν πιο καθαρές πόλεις όμως!

Φωτογραφίες από κεντρικά σημεία των δύο πόλεων αλλά και μαρτυρίες όσων πρόσφατα έχουν επισκεφθεί και τις δύο πόλεις δείχνουν το μέγεθος της διαφοράς κατά μας!

Τραγικό και να το λες αλλά πέρα για πέρα αληθινό. Η πόλη λοιπόν του Βουκουρεστίου με τους υπαλλήλους της καθαριότητας να είναι ιδιωτικό συνεργείο που συνεργάζεται και συνεπικουρεί τους υπαλλήλους του δήμου φέρνει καλύτερο αποτέλεσμα. 

Βαλκάνιοι είναι και αυτοί , όπου βρουν τα πετάνε άρα γίνεται καλύτερη δουλειά στο γειτονικό μας κράτος.

Λείπει και το ιστολόγιο του Άγγελου Κάνδηλα να μας δώσει εικόνα από όλη την πόλη με τους κάδους γεμάτους και σκόρπια γύρω τα σκουπίδια και τα μπάζα.

Αλλά θα επανέλθει και αυτός από Σεπτέμβριο γιατί το μεράκι για αυτή την πόλη δεν του έλειψε ποτέ παρόλο που το διοχετεύεσαι στηρίζοντας λάθος ανθρώπους. 

Άμα ήταν Αθήνα θα τον έπαιρνα ένα τηλέφωνο να μου στείλει κάνα δύο - τρεις φωτογραφίες να βάλω για να μην ψάχνω τα απορριμματοφόρα του δήμου μας και τους πάντα χαμογελαστούς υπαλλήλους της καθαριότητας που έκαναν και φέτος ρεκόρ υπερωριών.

Θα μου πείτε γιατί δεν βάζεις αυτές που σου στέλνουν; Μα απλούστατα γιατί δεν μπορώ να ελέγχω πότε τις τράβηξαν και σε τι αποσκοπούν οι ανώνυμοι αποστολείς τους.

Στις διάφορες ομάδες της πόλης στο facebook μπορείτε να δείτε αλλά όχι να μυρίσετε την μπόχα του κρατισμού στον τομέα της καθαριότητας. Το πόσο μας στοιχίζουν θα το μάθετε όταν υπογράψουμε και το επόμενο μνημόνιο γιατί με τόσους δημοσίους υπαλλήλους ο λογαριασμός δεν βγαίνει.

Έμαθα  πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε χθες στη Βουλή πως θα διορίσει και 1500 νέους αστυνομικούς! Τι να τους κάνουμε άραγε; Να τον φυλάνε; Γιατί με τέτοιους αστυνομικούς μείωση της εγκληματικότητας δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί βρε Κυριάκο μου, είναι τελείως ανεκπαίδευτοι!

Ούτε σκοποβολή δεν ξέρουν μου λέει φίλος που έχει σκοπευτήριο και τους εκπαιδεύει να κρατάνε σωστά το όπλο τους μην αυτοτραυματιστούν!

Μου γράφουν μερικοί πως γεμίσαμε ποντίκια από τα σκουπίδια! Για τους "αρουραίους" που ψήφισαν όμως πριν δύο μήνες δεν μου λένε κουβέντα.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: