ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Πολλές οι επιλογές στον Νότιο Τομέα της Β'Αθήνας

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Πολλές οι επιλογές στον Νότιο Τομέα της Β'Αθήνας


Τελικά μια καλή ανάγνωση του ψηφοδελτίου της ΝΔ του Νότιου Τομέα όπου ανήκει και η πόλη μας , βγάζει χρήσιμα συμπεράσματα.


Το βασικό είναι πως υπάρχει μεγάλη ανανέωση. Ελάχιστοι οι νυν βουλευτές που είναι μέσα και πολύ αμφίβολο εάν θα εκλεγούν και όλοι.

Μόλις 18 βουλευτές πλέον θα εκλεγούν αφού η Β' Αθήνας δυστυχώς έσπασε , τάχα για να καταπολεμηθεί η διαπλοκή. Στην ουσία έσπασε για να μην υπάρχουν ΔΥΝΑΤΕΣ φωνές βουλευτών που θα είχαν στο μέλλον αρχηγικές τάσεις.

Λυπηρό αυτό για την Αστική μας Δημοκρατία , και ΛΑΘΟΣ το σπάσιμο στο οποίο συμφώνησε ατυχώς και η ΝΔ. 

Βλέπετε και σε αυτήν υπάρχουν αρκετοί που δεν έχουν σαν πρότυπο τις ΗΠΑ και την Μεγάλη Βρετανία αλλά κράτη στα οποία η Αστική Δημοκρατία λειτουργεί έτσι που δίνει χώρο σε όσους την επιβουλεύονται.

Τέτοιοι υποψήφιοι βουλευτές φυσικά και κατά την ταπεινή μου ΑΠΟΨΗ δεν έχουν καμία θέση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και μόνο ζημιά κάνουν σε μια παράταξη που πιστεύει πως η χώρα μας ανήκει στην Δύση.

Το πιστεύει αλλά δεν το εφάρμοσε για δεκαετίες και έτσι χρεοκοπήσαμε. Η χώρα μας παρέμεινε η τελευταία Σοβιετία των Βαλκανίων.

Κάποιες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και υποψηφίων βουλευτών του δεν με κάνουν καθόλου αισιόδοξο πως αυτό θα αλλάξει και στο άμεσο μέλλον.

Όμως θα αλλάξει έτσι και αλλιώς όταν η χώρα μας χρεοκοπήσει και πάλι!

Ο μπλε κρατισμός που λέει πολύ εύστοχα και ο Τζήμερος ή θα ξεριζωθεί ή θα διαλύσει και τη ΝΔ όπως έγινε και με το ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Δεύτερο συμπέρασμα πως στον τομέα μας η ΝΔ δεν έχει επιδείξει ιδιαίτερη "προσοχή" στο ποιος τελικά θα εκλεγεί και ποιος όχι και θα έχουμε φαινόμενα που θα τα βρει η παράταξη μπροστά της.

Εάν όλοι π.χ που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ το 2015 προερχόμενοι από την ΝΔ του Καραμανλή πέσουν πάνω σε συγκεκριμένους υποψήφιους θα γεμίσει σαβούρα και η επόμενη Βουλή και στα δικά μας έδρανα!

Το σενάριο πως ο Κώστας Καραμανλής πάει για πρόεδρος της Δημοκρατίας εάν τελικά βγει αληθινό θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην διάσπαση του κόμματος. Ιδίως τώρα που οι τελευταίες δημοσκοπήσεις μας απομακρύνουν από το 40% που είναι απαραίτητο και για την ΝΔ αλλά κυρίως για την χώρα μας εάν θέλει να αλλάξει πραγματικά πορεία.

Θα μπορούσα άνετα να σας δώσω  μια τετράδα επιλογών και θα το κάνω μέχρι την Παρασκευή , αλλά η πρώτη μου αίσθηση είναι πως μπορούσαμε και καλύτερα εδώ στο Νότο.

Η ΝΔ λογικά θα εκλέξει 9 από τους 18 βουλευτές στο Νότιο Τομέα επομένως εάν θέλετε φαβορί να σας πούμε πως Νίκος Δένδιας και Κωνσταντίνος Κυρανάκης δεν μένουν με ΤΙΠΟΤΑ εκτός.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: