ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Με το «αριστερό» μπήκε η νέα κυβέρνηση – Προβληματισμός στους πολίτες για την επιλογή του Κ. Τσουβάλα

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Με το «αριστερό» μπήκε η νέα κυβέρνηση – Προβληματισμός στους πολίτες για την επιλογή του Κ. Τσουβάλα



Οι επιλογές είναι πολύ σημαντικές για μια κυβέρνηση. Μέσα σε λίγες μόνο μέρες η νέα κυβέρνηση με κάποιες από αυτές έδωσε και το στίγμα της για όσα θα ακολουθήσουν.

Ακόμα φωνάζουν οι περισσότεροι οπαδοί της ΝΔ για την επιλογή του νέου Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης κ. Κωνσταντίνου Τσουβάλα. Ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ που καρατομήθηκε μετά την τραγωδία στο Μάτι φυσικά και δεν ήταν λογικό να «επιβραβευθεί» από όσους τότε μιλούσαν για τις τραγικές παραλείψεις.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναρωτηθεί με δημόσια τοποθέτησή του τότε: «Πώς ασκούν τα καθήκοντά τους και σήμερα αυτοί οι άνθρωποι; Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ; Αυτοί μπορεί να κληθούν να διαχειριστούν και άλλη πυρκαγιά. Ποιος έχει εμπιστοσύνη σε αυτούς να διαχειριστούν μια ακόμα καταστροφή;».

Εκτός και εάν η νέα κυβέρνηση έστω και ετεροχρονισμένα έχει αντιληφθεί για το αξιόμαχο των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ και θεωρεί πως ανεξάρτητα με τον εκάστοτε επικεφαλή είναι περιορισμένων δυνατοτήτων.

Εάν λοιπόν είναι κοντά στην αλήθεια θα πρέπει να βρει και λύσεις. Γιατί με την ίδια αστυνομία θα προσπαθήσει να «καθαρίσει» τα Εξάρχεια, με αυτούς θα πολεμήσει την καθημερινή εγκληματικότητα , αυτοί θα χειριστούν τραγελαφικές καταστάσεις όπως στο Μάτι όπου η Τροχαία έστελνε τα αυτοκίνητα και τους οδηγούς να εγκλωβιστούν στη φωτιά!

Τα ηχητικά ντοκουμέντα που έχουν διαρρεύσει στον Τύπο από τις τραγικές εκείνες στιγμές δεν τιμούν τους ενστόλους. Και είναι σίγουρο πως για την δική τους απαράδεκτη συμπεριφορά την πλήρωσαν πολιτικά πρόσωπα και ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Την ανικανότητα τους την έχουν πληρώσει στο παρελθόν και άλλες κυβερνήσεις. Και μετά είχαμε τις δηλώσεις των πολιτικών προϊσταμένων τους για τον «στρατηγό άνεμο» ,και για να μην ξεχνιόμαστε να θυμηθούμε και τους νεκρούς στη Marfin, όπου αυτή η αστυνομία δεν κατάφερε να συλλάβει ούτε έναν από τους δράστες όσων με πρόθεση αφαίρεσαν τη ζωή ανθρώπων που δούλευαν για να ζήσουν τις οικογένειές τους.

Πολιτικός τους προϊστάμενος τότε ήταν ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Πριν λοιπόν αρχίσουμε τα βαρύγδουπα για αποκατάσταση της «τάξεως» και επιστροφή στην κανονικότητα θα πρέπει πρωτίστως να έχουμε απαντήσει στο ερώτημα με ποιους θα γίνει.

Γιατί η επιλογή Τσουβάλα δείχνει υποκρισία από τους σημερινούς κυβερνώντες που φώναζαν πριν ένα χρόνο εναντίον του τότε αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ που στην ουσία πλήρωσε το «μάρμαρο» ως επικεφαλής μιας αστυνομίας που δεν έχει μόνο θέματα στην αποτελεσματικότητα.

Δεκάδες οι ειδήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας και μιλάνε για διαφθορά αστυνομικών , ελάχιστες οι ποινές και μηδαμινές οι απομακρύνσεις των διεφθαρμένων.

Σε έναν τέτοιο οργανισμό και με δεδομένο πως στην Ελλάδα δεν γίνεται κάτι χωρίς πολιτικό κόστος, δεν νιώθω ιδιαίτερα αισιόδοξος πως η νέα κυβέρνηση θα προχωρήσει σε όλες εκείνες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για να νιώσουμε περισσότερο ασφαλείς.


Άλλωστε αυτό είναι ένα από τα «φάουλ» της κυβέρνησης Μητσοτάκη (δεν είναι το μόνο δυστυχώς) που εάν και έτοιμη από καιρό να κυβερνήσει μπήκε με το «αριστερό» δημιουργώντας αρνητική εικόνα σε όσους πιστέψαμε πως αυτή η ΝΔ δεν θα έχει καμία σχέση με την διακυβέρνηση της περιόδου 2004-2009. 

Σ.Μ

Πηγή: notianea.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: