ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Μπενάς: "Καλοί οι χοροί και πανηγύρια αλλά να ενισχύονται οικονομικώς και τα μαγαζιά της πόλης μας"

Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

Μπενάς: "Καλοί οι χοροί και πανηγύρια αλλά να ενισχύονται οικονομικώς και τα μαγαζιά της πόλης μας"

ΣΤΑ "ΚΑΓΚΕΛΑ" Ο Γ. ΜΠΕΝΑΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ 
Σκληρή αλλά δίκαιη κριτική σε "πολιτιστικούς συλλόγους"  της πόλης ασκεί μέσω ανάρτησης στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook ο συνδημότης μας επιχειρηματίας Γιώργος Μπενάς.
Ο ενεργός συνδημότης μας ,και πρώην δημοτικός σύμβουλος που πριν μερικούς μήνες ίδρυσε μαζί με άλλους καταστηματάρχες της πόλης τον πρώτο Εμπορικό σύλλογο (κάτι που έλειπε από την πόλη  και ήταν αναγκαίο για να αντιμετωπιστούν καλύτερα τα προβλήματά τους από την διοίκηση του δήμου αλλά και από την κεντρική Εξουσία) αναφέρει: 


"Σκέψεις προσωπικές από έναν επαγγελματία, γέννημα θρέμμα στην Ηλιούπολη, που τα τελευταία 35 χρόνια διατηρεί μαγαζί (πρατήριο ποτών) στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας

Όχι ότι είμαι αντίθετος με τις εκδηλώσεις των πολιτιστικών συλλόγων μας και με την παράδοση αλλά δυστυχώς υπάρχουν σύλλογοι, μειοψηφία ευτυχώς, που δεν καταδέχονται κατά κοινή ομολογία αρκετών επαγγελματιών της πόλης όχι μόνο να αγοράσουν προϊόντα για τις εκδηλώσεις τους αλλά ούτε καν προσφορά δεν μπαίνουν στην διαδικασία να ζητήσουν.

Και εξηγούμε για να μην παρεξηγηθώ, Δεν νοείται να είσαι σύλλογος της Ηλιούπολης και να διοργανώνεις εκδηλώσεις σε κεντρικά σημεία (φιλέτα) χώρους που σου παρέχει ο Δήμος και συγχρόνως να σε ενισχύει με χρηματικά ποσά να θέλεις μόνο να εισπράττεις για το ταμείο του συλλόγου χωρίς να αφήνεις ούτε ένα ευρώ στην πόλη σου.

Δόξα το Θεό στην πόλη μας υπάρχουν αρκετά μαγαζιά χονδρικής (ποτά, αναψυκτικά, κρέατα – σουβλάκια κ.ά.) για να καλύψουν τις ανάγκες όλων των συλλόγων.

Εύχομαι και πιστεύω η νέα δημοτική αρχή να βάλει ένα φραγμό σε όλα αυτό το πανηγύρι που γίνεται (πανό, αφίσες και ηχορύπανση) ανεξέλεγκτα στην πόλη μας και να μην υπολογίσει αυτό το (πολιτικό ψηφοθηρικό κόστος )που επικρατεί τα τελευταία χρόνια.

Καλοί οι χοροί και πανηγύρια αλλά να ενισχύονται οικονομικώς και τα μαγαζιά της πόλης μας.

ΜΠΕΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ενεργός Πολίτης ...

Συμφωνούμε μέχρι κεραίας με τον φίλο Γιώργο και είχαμε άλλωστε πρώτοι  αντιδράσει όχι για το συγκεκριμένο θέμα αλλά για τις χωρίς ουσιαστικό αντίκρυσμα οικονομικές ενισχύσεις τέτοιων συλλόγων. 

Θεωρούσαμε τουλάχιστον πως η μηδαμινή σε πολλές περιπτώσεις δράση τους ωφελούσε την τοπική αγορά. Τελικά κάναμε λάθος και η ανάρτηση αυτή του Γιώργου Μπενά μας αναγκάζει όχι απλά να συμφωνήσουμε μαζί του αλλά να επανέλθουμε δημοσιοποιώντας οικονομικές ενισχύσεις σε συλλόγους που κάνουν το πολύ μία εκδήλωση τον χρόνο και έχουν κέρδος χωρίς να προσφέρουν καμία ουσιαστική υπηρεσία στους δημότες μας.

Ούτε το αυτονόητο δεν κάνουν αφού ενισχύονται να αφήνουν τουλάχιστον κάποια από  τα ευρώ της οικονομικής ενίσχυσης που παίρνουν από τον δήμο στην τοπική αγορά.

 Όλα λάθος λοιπόν και σε αυτό το κομμάτι σε μια εποχή που οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της πόλης ασφυκτιούν οικονομικά και προσπαθούν να κρατηθούν ανοιχτές. 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: