ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ο Χατζηδάκης ετοιμάζει τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την νέα διοίκηση του δήμου

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Ο Χατζηδάκης ετοιμάζει τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την νέα διοίκηση του δήμου


Πρόσωπα με εμπειρία στη διοίκηση βρίσκονται στην ατζέντα του νέου δημάρχου Γιώργου Χατζηδάκη και οι εισηγήσεις που δέχεται για αξιοποίησή τους από στενούς του συνεργάτες είναι διαρκείς και πιεστικές. 



Ακούγοντας κάποια από αυτά θεωρώ σχεδόν απίθανο να πειστούν να ασχοληθούν ξανά με τα κοινά αφού έχουν απομακρυνθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα από τον χώρο της αυτοδιοίκησης.

Έστω και ένα άτομο από αυτά να πειστεί να συμμετάσχει στη νέα διοίκηση θα δημιουργήσει θετικές αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία και ιδίως στους ψηφοφόρους της κεντροαριστεράς. 

Βέβαια με δεδομένο πως ο κ. Χατζηδάκης θα αξιοποιήσει όλους τους δημοτικούς συμβούλους που εξέλεξε σε βάθος τετραετίας σίγουρα θα δούμε τους κυρίους Αντζινά, Πούλο και Σεφτελή σε θέση Αντιδημάρχου.

Και επειδή Αντζινάς και Σεφτελής το έχουν ξαναζήσει, ενδιαφέρον θα έχει μόνο το  πως θα τα πάει ο Γιάννης Πούλος σε θέση ευθύνης.

Μια χαρά θα πούμε αφού είναι ικανότερος από τους δύο άλλους και σίγουρα θα θέλει να δείξει έργο άρα θα είναι πιο εργατικός.

Στον τομέα της καθαριότητας και με δεδομένο πως δεν θα προχωρήσει και αυτή η διοίκηση στην ιδιωτικοποίησή της όσοι ασχολούνται με σκουπίδια, ποντίκια και μπάζα θα κάνουν ωραία πρωτοσέλιδα.

Θα κλικάρουν τρελά αφού δεν θεωρούμε πιθανό η κυβέρνηση Μητσοτάκη να μονιμοποιήσει κανέναν συμβασιούχο για τα προσεχή τρία χρόνια. Ούτε να δώσει το πράσινο φως για νέες προσλήψεις σε δήμους.

Ίσως πέσει στον πειρασμό τον τελευταίο χρόνο πριν τις εκλογές του 2023 που θα παραδίδει ή θα διεκδικεί εκ νέου μια καινούργια θητεία, να βάλει από το "παράθυρο' του ΑΣΕΠ καμία καθαρίστρια και κανέναν καθαριστή. 

Θέση Αντιδημάρχου ακούγεται πως θα εξασφαλίσει και ο πρώτος σε ψήφους της παράταξης "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά" κ. Παναγιώτης  Καρανδρέας.

Ο κ. Καρανδρέας είχε διατελέσει και επί δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού θέση που κατείχε από το 2008 έως και το 2010.

Βέβαια αυτό θα εξαρτηθεί πρωτίστως από την στάση που θα κρατήσει και η δημοτική παράταξη "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά" εάν και οι πληροφορίες μας λένε πως θα συμμετάσχει στη νέα διοίκηση έστω και εάν χρειαστεί να αποχωρήσουν όσοι θέλουν να αναλάβουν θέσεις στη νέα διοίκηση.

Πιο πιθανό λοιπόν ακούγεται να συμμετάσχει και ο επικεφαλής της παράταξης "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά" Τάσος Ευσταθίου στη νέα διοίκηση προκειμένου να κρατήσει ενωμένους όλους τους δημοτικούς συμβούλους που έχει εκλέξει.

Στην παράταξη του κ. Αραμπατζή ουδείς από τους τρεις δημοτικούς συμβούλους θέλει να συμμετάσχει στη νέα διοίκηση και έτσι το έργο του είναι πιο εύκολο εκτός και εάν ήθελε ο ίδιος να συμμετάσχει!

Ο Χρήστος Κοκοτίνης σίγουρα θα αξιοποιηθεί από την διοίκηση Γιώργου Χατζηδάκη αφού άλλωστε θα είναι και η τελευταία φορά που ο Κοκοτίνης θα είναι υποψήφιος δήμαρχος της πόλης μας.

Όσοι εκλέχτηκαν με την παράταξή του ήδη μιλάνε με αυτούς της παράταξης του Χατζηδάκη παρά τις προεκλογικές ύβρεις που δείχνουν να έχουν ξεπεραστεί. 

Άλλωστε η κεντροαριστερά σε αυτή την πόλη πάντα τα βρίσκει και αφήνει εκτός διοίκησης όλους τους δεξιούς και κυρίως όσους δεν βάζουν νερό στο κρασί τους!

Πάντως στο χώρο της κεντροδεξιάς είναι η πρώτη φορά που κάποιοι έχουν ξεκινήσει από τώρα να "ετοιμάζουν" το πρόσωπο που θα κατέβει σε τέσσερα χρόνια ως ανεξάρτητος υποψήφιος αλλά με στήριξη και της ΝΔ. 

Μάλιστα έχουν επιλέξει να είναι ευρείας αποδοχής και να συσπειρώνει ψηφοφόρους και από άλλους πολιτικούς χώρους κυρίως από το ΚΙΝΑΛ ,αλλά και όσους έχουν "επενδύσει" να εστιάσουν και να ασχοληθούν  με σύγχρονα θέματα που θα τα βρούμε στο μέλλον όλοι μπροστά μας.

Ο κ. Στασινόπουλος τέλος είναι κοντά στο να αναλάβει Πρόεδρος δομής αφού ως γνωστόν στηρίζει τη νέα διοίκηση με κάθε τρόπο.

Υποψήφιοι από όλες τις παρατάξεις που δεν κατάφεραν να εκλεγούν έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον συνεργατών του νέου δημάρχου και σύντομα κάποιοι θα ανακοινώσουν την προσχώρησή τους στην παράταξη "ΗλιουπΟλοι Μαζί - ΕΝΑΚ" . Αναμένεται να γίνει αυτό μέσα στον Αύγουστο και πριν την πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου.

Τον Σεπτέμβριο όλα θα είναι έτοιμα ώστε μέσα στον μήνα κιόλας να έχουν επανδρωθεί όλες οι δομές με νέους ανθρώπους που θα προσπαθήσουν να αλλάξουν τα λιμνάζοντα επί δεκαετίες νερά. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση ως γνωστόν παζαρεύει εν κρυπτό τις καλύτερες συνθήκες λούφας για τους συνδικαλιστές της δημοτικούς υπαλλήλους και δεν συμμετέχει σε διοίκηση για να το παίζει δήθεν αντιπολίτευση.

Όπως και το ΚΚΕ που "ροκάνισε" τον ΣΥΡΙΖΑ για να φέρει στην Εξουσία τον Κυριάκο Μητσοτάκη που σέβεται τους αγώνες της αριστεράς!

Σε αυτές τις εκλογές το ένα άκρο έμεινε εκτός Βουλής,  άντε στις άλλες να μείνει και  το ΚΚΕ γιατί βαρεθήκαμε να ακούμε τις ανοησίες του.

Η φωτογραφία είναι παλιά αλλά ανέφελη ακόμα είναι και η σχέση των υποψηφίων του Γαβριήλ Αραμπατζή αφού χάθηκαν μετά τις εκλογές και δεν βρίσκονται παρά μόνο στο facebook. Οι κακές γλώσσες λένε πως ούτε σε αυτό! Πάντως φαίνεται να παίρνουν κόσμο από την παράταξη του Τάσου Ευσταθίου αφού υποψήφιοι του μάλλον δεν θέλουν να συνεχίσουν να πορεύονται με τον ίδιο.

Και είναι και ο μόνος που έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για το 2023 από την επομένη κιόλας των χαμένων για τον ίδιο και την παράταξή του εκλογών.

Ίδωμεν πάντως σε κάθε περίπτωση το καλοκαίρι αυτό έχει ειδήσεις σε σχέσεις με το προηγούμενο.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: