ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Άμα υπάρχει πολιτική βούληση και ο δήμαρχος έχει σκοπό το καλό της πόλης ο τομέας της καθαριότητας γίνεται απευθείας ΣΔΙΤ

Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Άμα υπάρχει πολιτική βούληση και ο δήμαρχος έχει σκοπό το καλό της πόλης ο τομέας της καθαριότητας γίνεται απευθείας ΣΔΙΤ


Οι συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα είναι κάτι που ισχύει και έχει ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή. Η αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν προχώρησε στην κατάργησή τους (δεν έφερε δηλαδή κάποιον άλλο νόμο να τις απαγορεύει) επομένως ήδη ακόμα και στον δήμο μας πολλές εργασίες εκτελούνται από ιδιώτες.



Είναι κυρίως μελέτες που οι ανίκανες υπηρεσίες του δήμου μας δεν μπορούν να υλοποιήσουν σε εύγλωττο χρόνο καθώς και αποψιλώσεις οικοπέδων ή δασικών εκτάσεων για να μην έχουμε πρόβλημα με τις πυρκαγιές το καλοκαίρι.

Όλοι γνωρίζουν πως συμβαίνει αυτό αλλά ουδείς διαμαρτύρεται πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης που φοβάται πως στο τέλος θα ιδιωτικοποιηθούν πλήρως δομές στις οποίες έχει "βολέψει/΄τους ψηφοφόρους της.


Με την έννοια αυτή δεν χρειάζεται παρά να αποφασίσει η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου για να δοθεί όλος ο τομέας της καθαριότητας σε ιδιώτη και το υπάρχον προσωπικό να απορροφηθεί σε άλλες δραστηριότητες του δήμου (για τους μόνιμους λέμε) ενώ και οι συμβασιούχοι θα μπορούσαν να συνεχίσουν να εργάζονται στον ιδιώτη που θα πάρει το έργο εάν γίνει η κατάλληλη συμφωνία.



Αυτά για όσους αναρωτιούνται εάν μπορεί συνταγματικά και ΝΟΜΙΜΑ να δοθεί ΑΜΕΣΑ η αποκομιδή των σκουπιδιών ή όλη η διαχείρισή τους σε ιδιώτη.

Μα ήδη γίνεται απλώς οι υπάλληλοι καθαριότητας έχουν πιστέψει πως θα κοροϊδεύουν για πάντα όλες τις διοικήσεις και θα σπάνε τα δικά μας νεύρα λέγοντας μας συνεχώς πως δεν επαρκεί το υπάρχον προσωπικό. 

Λες και ένα χρεοκοπημένο κράτος έχει την δυνατότητα να το αυξήσει. Λες και κάθε ιδιωτική επιχείρηση που δεν έχει χρήματα ή δεν είναι κερδοφόρα δεν αναγκάζεται να μειώσει το προσωπικό της.

Εδώ και χρόνια ουδείς μας έχει ενημερώσει πόσους υπαλλήλους διαθέτει ο τομέας καθαριότητας της πόλης μας , λες και είναι επτασφράγιστο μυστικό.

Όμοροι δήμοι μας λένε πως έχουν καλύτερο αποτέλεσμα με λιγότερους υπαλλήλους αλλά εδώ είναι Σοβιετία και δεν έχουμε καμία ενημέρωση.

Στο νέο δημοτικό συμβούλιο υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι που θα φέρνουν τέτοια ερωτήματα ενώ υπάρχουν και δημοτικοί σύμβουλοι που πιστεύουν αρχικώς στις ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα) και αυτό θα φέρει σε δύσκολη θέση κάτι υπαλλήλους του ΟΑΕΔ που μας κάνουν και κριτική όντας αποσπασμένοι στο δήμο μας και χωρίς αντικείμενο εργασίας.

Τους είχε και ο Βαλασόπουλος και τους τάϊζε , τώρα που πάει σπίτι του αφού εσείς δεν τον θέλατε είναι καλό για την πόλη να σταματήσουν και αυτοί να είναι φόρτωμα για τον νέο δήμαρχο.

Ο κ. Χατζηδάκης ως πρώην Αντιδήμαρχος Οικονομικών τους γνωρίζει και καλό θα είναι να μην τους διατηρήσει. Ας φέρει δικούς του , αυτούς βαρεθήκαμε να τους βλέπουμε.

Να κάνει και αυτός το δικό του "πελατολόγιο" ώστε στις επόμενες εκλογές να πάρει αντί για 16% κάνα 25% για να έχει και αυτός χρόνο να υλοποιήσει το όραμά του!

Από εμάς θα έχει την "καλύτερη" αντιμετώπιση αρκεί να ξηλώσει τα σαπρόφυτα που υπηρετούν τον δήμο μας και παράλληλα είναι δημόσιοι υπάλληλοι σε άλλους φορείς του Δημοσίου.

Τι τους θέλουμε τους αποσπασμένους; Έχουν καμία ιδιαίτερη γνώση ; Πατάνε στον δήμο ; Δουλεύουν έστω 8 ώρες την ημέρα ; Για όσους γνωρίζουν είναι απλά μόνιμοι τουρίστες.

Και βρίσκονται εκεί για να εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες , και νομίζουν πως ενοχλούν εμάς με την κριτική τους.

Καμία ενόχληση δεν έχουμε , άλλωστε η πόλη είναι μικρή και όλοι γνωριζόμαστε.

ΥΓ: Η φωτογραφία είναι από το facebook της δημοτικής παράταξης " Συνεργοί με την Ηλιούπολη"

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: