ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Τροχαίο χωρίς τραυματισμό χθες έξω από την παιδική χαρά στην οδό Λαγκαδίων

Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

Τροχαίο χωρίς τραυματισμό χθες έξω από την παιδική χαρά στην οδό Λαγκαδίων

 


Η εικόνα μιλάει από μόνη της και φυσικά δείχνει όσα ο καθένας θέλει να δει και να καταλάβει.

Τα διαλυμένα κολονάκια προστάτευσαν από το όχημα να καρφωθεί στην περίφραξη της παιδικής χαράς για την οποία ο οδηγός δεν ενημερώνεται πως υπάρχει και έξω από αυτή δεν υπάρχει ειδική σήμανση για να ελαττώσει ταχύτητα και να είναι προσεκτικός. 

Και βέβαια το γράφουμε μπας και φιλοτιμηθεί κανείς και δει το θέμα με τις παιδικές χαρές ( τρόπος του λέγειν) του δήμου μας που δεν έχουν κανένα πιστοποιητικό ασφάλειας και απορούμε γιατί η Περιφέρεια δεν τις κλείνει αφού δεν θα αποκτήσουν και ΠΟΤΕ έγιναν στο πόδι και στερούνται ένα σωρό εγγράφων ακόμα και τίτλων ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ σε αρκετές περιπτώσεις. 

Χθες δεν θρηνήσαμε κάποιο θύμα και έτσι η Σοβιετία θα συνεχίσει κανονικά και μονίμως ανεύθυνα να ποντάρει στον "πατριωτισμό" των δημοτών μας , στην καλή τους οδηγική συμπεριφορά και κυρίως στις διαχρονικές επιλογές των πολλών για όσους καλούνται να λύσουν ανάλογα προβλήματα. 

Αφού ευχαριστήσουμε για τον αναγνώστη μας για την φωτογραφία που μας έστειλε άμεσα παρά την δική μας ολιγωρία και καθυστέρηση για την ανάρτηση που διαβάζετε να σχολιάσουμε και το πλακάκι οδηγό όδευσης τυφλών με τα γνωστά ζικ-ζακ που στην ουσία εκθέτουν όσους δεν ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ για τα ΑμεΑ αλλά επειδή η Ε.Ε έχει θέσει συγκεκριμένους όρους βάζουν το εν λόγω πλακάκι όδευσης τυφλών ως απλή υποχρέωση. 

Άλλωστε μια βόλτα στην πλατεία Σικελιανού θα πείσει και τον πλέον δύσπιστο πως το πλακάκι όδευσης τυφλών μπήκε απλώς για να μπει και ουδείς μπορεί να το χρησιμοποιήσει εκτός και του αρέσει ο λαβύρινθος και η "περιπέτεια". 

Πεταμένα λεφτά για κατασκευές που δεν είναι χρηστικές για τους τυφλούς και που εναπόκεινται στην ευαισθησία του οιοδήποτε επιχειρηματία για να μην καλυφθούν από τραπεζοκαθίσματα. 

Και μπορεί οι επιχειρηματίες να δείχνουν την ευαισθησία τους αλλά οι κακοτεχνίες παραμένουν ακόμα και στο πεζοδρόμιο στα πλάγια του δημαρχείου που αποδεικνύει πως τα σηκωμένα πλακάκια επειδή κάποιοι δεν θέλουν να κόψουν 2-3 δένδρα δεν σου δίνουν καμία άλλη λύση από το να περπατάς στο δρόμο αφού κινδυνεύει από τα κλαδιά εκτός και είσαι νάνος! 

Αυτά και ας κάνουν όλοι οι Αντιδήμαρχοι μια βόλτα στον γειτονικό Άλιμο και ας δουν φωτισμό, καθαριότητα και πράσινο μπας και πάρουν καμία ιδέα. Και να πάρουν βέβαια για εμάς είναι απόλυτα σαφές πλέον πως με το υπάρχουν προσωπικό "θαύματα" δεν γίνονται ιδίως όταν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι εντοπίζουν αλλού το πρόβλημα και όχι όπου υπάρχει. 

Βαριόμαστε να πάμε και να σας δείξουμε πως είναι η "ζούγκλα" της Πικροδάφνης όσοι άτυχοι μένετε δίπλα αναζητείστε οικία αλλού αφού η εικόνα αυτή δεν πρόκειται να αλλάξει όσο κάποιοι σας καταδικάζουν να ζείτε δίπλα σε αυτό το χάλι. 

Και μάλιστα το καθάρισαν κιόλας οι εθελοντές δεν θέλουμε καν να φανταστούμε πως ήταν πριν εκτός και πήγαν μόνο για να βγάλουν φωτογραφίες με σακούλες απορριμμάτων κάτι που δεν το πιστεύουμε . Απλώς η ανοιχτή χωματερή συνεχίζει και γίνεται πόλος έλξης για χιλιάδες ασυνείδητους αφού προφανέστατα εάν δεν σέβεσαι τους περιφραγμένους και δημόσιους κεντρικούς χώρους σιγά μη σεβαστείς μια "ζούγκλα". 


Δεν υπάρχουν σχόλια: