ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Παρατηρητικός ο κος Καραβαγγέλης αναδεικνύει κάτι που σίγουρα έχουν δει οι αρμόδιοι

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Παρατηρητικός ο κος Καραβαγγέλης αναδεικνύει κάτι που σίγουρα έχουν δει οι αρμόδιοι




Του Νίκου Καραβαγγέλη 
Μέλος Δ.Σ Κ.Α.Φ.Α.ΔΗΛ 

Αυτός ο τηλεφωνικός θάλαμος είναι σε αυτή την κατάσταση εδώ και πολύ καιρό. Με σπασμένη την πτυσσόμενη πόρτα και κάποια από τα τζάμια, γεμάτος διαφημιστικά αυτοκόλλητα και περιέχοντας και ένα ανοικτό μεταλλικό κουτί με μετρητή της ΔΕΗ, ασφάλειες , διακόπτη , χρονοδιακόπτη και πρίζα στα οποία έχει πρόσβαση ο καθένας. Πρόσφατα διαπίστωσα ότι αποτελεί και εστία μόλυνσης, αφού ενίοτε χρησιμοποιείται ακόμα και ως WC αργά την νύκτα όταν δεν υπάρχει πολύ κίνηση.
Βρίσκεται επί της Λεωφόρου Αλ. Παναγούλη ,απέναντι από την εκκλησία της Αγ.Μαρίνας , πάνω στο χώρο του πεζοδρομίου ανάμεσα στο Β΄ ΚΑΠΗ και σ'ένα από τα επτά super markets που πρόσφατα τοποθετήθηκαν και οι σχετικές πινακίδες που ρυθμίζουν την στάθμευση των οχημάτων στο σημείο.
Σ’ ένα από τα πλέον πολυσύχναστα και πολυδιάβατα σημεία της περιοχής της Αγ.Μαρίνας ,της γειτονιάς που βγάζει δημάρχους και που σ’ αυτήν κατοικούν τέσσερις αντιδήμαρχοι.




Και φυσικά δεν περιμένω να τον προσέξουν, αφού ως γνωστό τα μεγάλα προβλήματα της πόλης που τους απασχολούν είναι άλλα.

Αλήθεια, η ιδιωτική εταιρεία τηλεφωνίας που είναι υπεύθυνη για την εκμετάλλευσή τους καταβάλλει ετήσιο τέλος κατάληψης δημόσιου χώρου, σύμφωνα με τον κανονισμό κατάληψης κοινόχρηστων χώρων του  Δήμου Ηλιούπολης ;



Σε κάθε περίπτωση, επειδή η ευρεία εξάπλωση της κινητής τηλεφωνίας έχει καταστήσει ελάχιστη ή μηδενική την χρήση των καρτοτηλεφώνων, χρήσιμο θα ήταν να επανεξεταστεί η ανάγκη ύπαρξης του προκειμένου να απομακρυνθεί και εάν συνεχίζει να υφίσταται, να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να καταστεί λειτουργικός και ασφαλής.

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ : Δεν νομίζω πως χρειάζεται δικός μας σχολιασμός . Τα μέλη του Δ.Σ του ΚΑΦΑΔΗΛ είναι χωρίς μισθό τοποθετούνται μετά από εισήγηση των δημοτικών παρατάξεων αυτών που διοικούν και από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Σε όλα τα ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ του δήμου μας πληρώνονται μόνο ο πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος όχι με μεγάλα ποσά κάτι που για εμάς αποτελεί πρόβλημα. Προτιμήσαμε αυτόν τον τίτλο για τον συνδημότη μας κ. Καραβαγγέλη προφανέστατα και επειδή για εμάς κάθε παράταξη πρέπει να προτείνει σε άμισθες θέσεις ( για εμάς δεν θα έπρεπε να είναι αλλά άμα έχει και πολλά  νομικά πρόσωπα ποιος θα πληρώσει) πρόσωπα που σπαταλούν τον χρόνο τους και αναδεικνύουν θέματα προτείνοντας και λύσεις. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα καλό ρεπορτάζ που βέβαια θα σπεύσουν κάποιοι να διορθώσουν όχι πως δεν το ήξεραν αλλά για να δικαιολογήσουν τους μισθούς τους. Μετρητής της ΔΕΗ , σε τσιμεντένια κολώνα της ΔΕΗ υπάρχει και στην οδό Αρχιμήδους στο νούμερο 66 και δεν γνωρίζουμε τον λόγο , όχι πως μας ενδιαφέρει άλλωστε στην Ελλάδα ζούμε ο οιοσδήποτε κάνει το πιο εύκολο για αυτόν βλέποντας σε αρκετές περιπτώσεις το ίδιο το κράτος του να πράττει ανάλογα. Το κράτος επικαλείται το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ για τις παρανομίες του ελπίζουμε το ίδιο να επικαλεστεί και ο ιδιώτης που άλλωστε εάν ήταν διαφορετικός πολίτης δεν θα φτάναμε στα σημερινά μας χάλια. Ωραίος ο Νίκος το θέμα μπορείτε να διαβάσετε και αλλού το δημοσιεύουμε και εδώ γιατί μας έκανε εντύπωση επειδή γνωρίζουμε το σημείο δεν είχαμε προσέξει το ρολόϊ της ΔΕΗ μέσα στον κατεστραμμένο τηλεφωνικό θάλαμο απομεινάρι μιας άλλης εποχής που δεν υπήρχαν τόσα κινητά τηλέφωνα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: