ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Και ο Κούλογλου δικαιολογεί τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία: Ήθελαν να βάλουν στρατεύματα δίπλα στα σύνορά της - Άμεση αντίδραση του Τάσου Γαϊτάνη

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Και ο Κούλογλου δικαιολογεί τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία: Ήθελαν να βάλουν στρατεύματα δίπλα στα σύνορά της - Άμεση αντίδραση του Τάσου Γαϊτάνη


Μετά τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη που πήρε ίσες αποστάσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και δεν καταδίκασε τη ρωσική εισβολή, και ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου δικαιολόγησε την επίθεση της Ρωσίας.

Πράγματι, την ώρα που η διεθνής κοινότητα βρίσκεται σε σοκ, μετά την εισβολή της Ρωσίας σε ουκρανικό έδαφος, και οι διεθνείς θεσμοί επιβάλουν αυστηρότατες κυρώσεις στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης έκανε λόγο για «δύο ιμπεριαλισμούς».


«Το ΝΑΤΟ είχε συσταθεί για να αντιμετωπίσει την σοβιετική απειλή», είπε, από την πλευρά του, ο Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στην ΕΡΑ Κέρκυρας και συνέχισε: «Χωρίς αυτή, έπρεπε να διαλυθεί, αλλά υπήρχαν τεράστια οικονομικά συμφέροντα. Στην αρχή, μάλιστα, ο Πούτιν είχε ζητήσει ακόμη και την είσοδο της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ, κάτι που δεν έγινε. Η Ρωσία έγινε εχθρός. Το ΝΑΤΟ άρχισε έπειτα να επεκτείνεται προς ανατολάς και τώρα ήθελαν να βάλουν στρατεύματα δίπλα στα σύνορα της Ρωσίας. Δεν μπορούσε να το δεχθεί αυτό ο Πούτιν».


Έντονη αντίδραση ΝΔ

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης αντέδρασε μέσω twitter:


«Χθες ο κ. Αρβανίτης καλούσε σε ίσες αποστάσεις. Σήμερα ο κ. Κούλογλου δικαιολογεί τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Κι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει κουβέντα για κυρώσεις στη Ρωσία», έγραψε ο κ. Γαϊτάνης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: