ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Η απάντηση του προέδρου του ΠΑΟΔΗΛ κ. Θέμη Γιαννόπουλου σε συνδημότη μας που ήθελε τζάμπα τις καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου μας

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Η απάντηση του προέδρου του ΠΑΟΔΗΛ κ. Θέμη Γιαννόπουλου σε συνδημότη μας που ήθελε τζάμπα τις καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου μας

 


Οι παραγωγές που έρχονται στην Πόλη μας είναι υψηλού επιπέδου, ακριβές όπως απόψε η Ηλέκτρα, και για να την δουν ΔΩΡΕΑΝ, λιγότερα από 1000 άτομα, χωρίς υποχρεωτικά να είναι Δημότες ή Κάτοικοι της Πόλης μας θα επιβαρυνθούν το σύνολο των 130.000 περίπου Ηλιουπολιτών.
Στην δημοτική φορολογία εντάσσονται μια σειρά φόρων, τελών, δικαιωμάτων και εισφορών, κυρίως ανταποδοτικού χαρακτήρα. Ο Δήμος μας δεν έχει Μαρίνες για έσοδα ούτε ιδρύματα ( Νιάρχος, Ωνάση κ.ά ) που φέρνουν έσοδα.

Τα μοναδικά έσοδα είναι τα μειωμένα δημοτικά τέλη που έχει αποφασίσει ο Δήμαρχος και το Δημοτικό μας Συμβούλιο για το σύνολο των Δημοτών μας, τα έσοδα του νεκροταφείου που αγγίζουν το 30 % των εσόδων των όμορων δήμων και τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων της Πόλης μας που περνάνε μια δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Φτάνει πια η εύκολη λέξη τζάμπα. Δεν υπάρχει τζάμπα και οι Πολίτες βαρέθηκαν να πληρώνουν για να απολαμβάνουν το τζάμπα οι λίγοι.

Θέμης Γιαννόπουλος 
Πρόεδρος ΠΑΟΔΗΛ 

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ : Η απάντηση δόθηκε σε συνδημότη μας που με καλή πρόθεση αναρωτήθηκε γιατί δεν είναι "δωρεάν" και στον δήμο μας οι θεατρικές παραστάσεις , συναυλίες κ.ο.κ όπως συμβαίνει σε άλλους δήμους. Και βέβαια την απάντηση την γνωρίζουν όσοι άσκησαν διοίκηση στο δήμο μας και αναρωτιούνται τάχα γιατί δεν έχουμε "ΤΖΑΜΠΑ" τις συναυλίες , τις θεατρικές παραστάσεις και γενικότερα ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ και από επίσημα χείλη πως ΤΖΑΜΠΑ δεν υπάρχει και πως όλες και όλοι μας καλούμαστε να πληρώσουμε το ΔΩΡΕΑΝ που τελικά θα απολαύσουν λίγοι σε σχέση με το σύνολο. Όσοι ασχολούνται με τα κοινά ας προσέξουν και τις διαφορές μας σε έσοδα από άλλους δήμους που έχουν μαρίνες , ιδρύματα με πολύ κρατική επιδότηση όπως το Νιάρχος και ας αντιληφθούν πως είναι τραγικό που τα έσοδά μας από το νεκροταφείο αγγίζουν μόλις το 30% των εσόδων όμορων δήμων. Είναι αυτοί που προφανέστατα δεν θέλουν άλλο μεγαλύτερο νεκροταφείο και που βασικά δεν θέλουν τίποτα και από την μία φωνάζουν για συμμάζεμα και από την άλλη θέλουν παραστάσεις "τζάμπα" για ΟΛΟΥΣ! Μας ικανοποίησε πως ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΗΛ απάντησε στο συνδημότη μας και όχι επειδή θεωρούμε λογικές τις εξηγήσεις του ( άλλωστε είχαμε γράψει σχετικά μη γνωρίζοντας βέβαια το πλεονέκτημα των όμορων δήμων με τα δύο νεκροταφεία την ώρα που εμείς παλεύουμε με ένα) . Ο Άλιμος που δεν έχει  είναι ένας παραλιακός δήμος με Μαρίνες και με επιχειρήσεις στην παραλία που επιφέρουν σημαντικά οφέλη για τα ταμεία του δήμου. 

Γενικότερα θα ήταν εύκολο για τον εκάστοτε πρόεδρο του ΠΑΟΔΗΛ να τα είχε όλα ΤΖΑΜΠΑ για όλους και να "φέσωνε" τον οργανισμό θα κέρδιζε ίσως ψηφοφόρους που θεωρούν πως άμα είναι για το κοινό "καλό" και ολίγον  κακοδιαχείριση δεν βλάπτει! Δεν επιθυμεί ο κος Γιαννόπουλος τέτοια προβολή και γενικότερα χρόνια τώρα δεν λαϊκίζει με κόστος. Γιατί οκ σίγουρα εάν ήταν λαϊκιστής στις τελευταίες δημοτικές εκλογές θα πήγαινε πολύ καλύτερα. Τα προβλήματα της πόλης τα ξέρει και φροντίζει να φύγει με το κεφάλι ψηλά και προσφέροντας για την πόλη. Δεν αλλάξαμε το κείμενο με την πόλη μας με Π κεφαλαίο που έχει καθιερωθεί πλέον εκτός από συγκεκριμένες δημοτικές παρατάξεις , από αθλητικά σωματεία , και από ΝΠΔΔ του δήμου μας σε ανακοινώσεις τους. 

Εμείς Πόλη ξέραμε μόνο την Κωνσταντινούπολη , αλλά εντάξει δεν θα επιμείνουμε,  το έχουμε κάνει αρκετά , και επειδή εμείς δεν έχουμε και ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ η πάλαι ποτέ Βασιλεύουσα ονομάζεται ΑΙΩΝΕΣ τώρα   στα τουρκικά istanbul ,  και τίποτα δεν προμηνύει πως θα γίνει και πάλι Ελληνική.  Τόσο όσο ήταν το  Βυζάντιο στα τελευταία χρόνια της παρακμής του. Αλλά μπορεί να κάνουμε και λάθος , και να είναι κοντά το "πάλι με χρόνια με καιρούς",  και να αναστηθεί και πάλι ή μάλλον να "ξεμαρμαρώσει" για να μην χαλάμε και τα ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ , ο τελευταίος Αυτοκράτορας του Βυζαντίου ο οποίος θα συνδράμει με έναν "μαγικό" τρόπο στην ανακατάληψη της Πόλης! 






Δεν υπάρχουν σχόλια: