ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Θανάσης Θεοχαρόπουλος : Μετά τους φταίνε τα πουλιά!

Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Θανάσης Θεοχαρόπουλος : Μετά τους φταίνε τα πουλιά!



Μετά τους φταίνε τα πουλιά. Διαβάστε ντοκουμέντο από την αυτοψία των Νίκος Παππάς Nikos Pappas και Θανάσης Θεοχαρόπουλος Θανάσης Θεοχαρόπουλος
«Εκατοντάδες πεσμένα δέντρα στον Υμηττό μένουν ανέγγιχτα από τη χιονόπτωση του Ιανουαρίου. Ακαθάριστο το δάσος εν μέσω αντιπυρικής περιόδου".

Εκατοντάδες πεσμένα δέντρα και κλαδιά στον Υμηττό μένουν ανέγγιχτα από τη χιονόπτωση του Ιανουαρίου. Έναν μήνα μετά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και έξι μήνες από την κακοκαιρία, το δάσος παραμένει ακαθάριστο.
Η αδράνεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη και πιο συγκεκριμένα του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, όπως και η έλλειψη ανταπόκρισής τους στις διαρκείς εκκλήσεις των δημάρχων μάς ανησυχεί.
Μετά την πρόσφατη πυρκαγιά σε άλλο σημείο του Υμηττού, σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση, και τις εκτεταμένες υλικές ζημιές σε Άνω Γλυφάδα, Βάρη και Βούλα, κανένα πρόσθετο μέτρο προστασίας ή έκτακτη δράση πρόληψης δεν έχει ληφθεί.
Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να προληφθούν ακραίες καταστάσεις σε έναν από τους λίγους πνεύμονες οξυγόνου του λεκανοπεδίου και να μην κινδυνεύσουν αναίτια άνθρωποι και περιουσίες.
Από την αυτοψία μας με τον Θανάσης Θεοχαρόπουλος, τον Γιώργος Χατζηδάκης - Δήμαρχος Ηλιούπολης, τον αντιδήμαρχο Apostolis Stasinopoulos και τον συντονιστή της Ν.Ε. Ανατολικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρη Καλαντίδη, στο δάσος του Υμηττού που γειτνιάζει με την πόλη.

Διαβάστε το δελτίο Τύπου στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://bit.ly/38VpVX8




ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Δεν τους "κράξαμε" χθες είπαμε να είμαστε ευγενείς αλλά πως τους φταίει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα πεσμένα δένδρα από την κακοκαιρία , την στιγμή που "σκούζουν" οι "επαναστάτες"  κάθε φορά που η Περιφέρεια δίνει μια εργολαβία σε ιδιώτη, δεν το περιμέναμε. Τι περιμένουν από τους Κνίτες του δήμου μας, να τα μαζέψουν; ή τους ακροδεξιούς "εθελοντές" που ευτυχώς με τον νέο υπουργό Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας δεν θα "χορεύουν" όπως έκαναν πέρσι σε πλείστες πυρκαγιές και στην Εύβοια ,  με την γνωστή κατάληξη. Εάν δεν βάλουν πλάτη για να γίνουν επενδύσεις στον Υμηττό προφανέστατα και δεν θα μείνει πεύκο. Ας το κατανοήσουν και αυτοί καλά,  πως όπου δεν υπάρχει κέρδος τα πάντα αφήνονται στην τύχη τους ή στην κρατική ραστώνη. Ας είχε κάποιος επενδύσει μερικά εκατομμύρια ευρώ σε χώρους αναψυχής , σίγουρα θα προστάτευε την επένδυσή του. Το να θεωρούν πως θα επιβιώσουν "ζούγκλες" και πως είναι ικανή η τοπική αυτοδιοίκηση να διαχειριστεί τις πυρκαγιές είναι μια ακόμα αυταπάτη τους. Πάντως επί ΝΔ δεν θα δούνε τους καμένους που είδαμε στο Μάτι , όταν το σχέδιο τους κύλισε όπως ακριβώς το έχουν στο μυαλό τους,  και η Σοβιετία έδειξε πως δεν ΜΠΟΡΕΙ και δεν θέλει να προστατέψει το δάσος. Φέτος θα καούν λιγότερες εκτάσεις , και θα συλληφθούν περισσότεροι εμπρηστές,  από κάθε άλλη φορά . Δεν έχει εμπιστοσύνη ο νέος υπουργός σε πυροσβέστες και αξιωματικούς που πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες και θα το καταλάβουν καλά  και οι ίδιοι στην πορεία! Αρκετά τους ανεχθήκαμε για τέσσερις δεκαετίες και πολύ σωστά προτιμήσαμε πριν τις πυρκαγιές να συνεργαστούμε με πιο επαγγελματίες πυροσβέστες που δεν θα υποτιμούν την νοημοσύνη μας κάθε φορά που βγαίνουν να μας  ενημερώσουν  στα ΜΜΕ. Το να κοροϊδεύουν τον Κύπριο υπουργό το θεωρούμε αδύνατον αυτοί μπορούσαν να το κάνουν καλά αυτό μόνο σε Τσίπρες και Χαρδαλιάδες! Ελπίζουμε η ΝΔ και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να στήσει πρόωρες κάλπες το φθινόπωρο αρκετά με τον σανό του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και των συνεργών του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: