ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Οι φωτογραφίες του δημοτικού συμβούλου κ. Παναγιώτη Καρανδρέα αποτυπώνουν μια ΑΛΗΘΕΙΑ που δεν μπορεί να αποκρυβεί

Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

Οι φωτογραφίες του δημοτικού συμβούλου κ. Παναγιώτη Καρανδρέα αποτυπώνουν μια ΑΛΗΘΕΙΑ που δεν μπορεί να αποκρυβεί


Με τις φωτογραφίες αυτές σας δείχνω ποια είναι η κατάσταση πού βρίσκεται η Ηλιούπολη σήμερα.
Αυτά τα θέματα έβαλα στο δημοτικό συμβούλιο που έγινε χθες.
Ο στόχος του συνδυασμού ΗΛΙΟΎΠΟΛΗ ΠΆΜΕ ΜΠΡΟΣΤΆ είναι να αλλάξει αυτή την κατάσταση πού βρίσκεται σήμερα η πόλη μας

Παναγιώτης Καρανδρέας 
Δημοτικός σύμβουλος Ηλιούπολης 











ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Το οδοιπορικό αποτυπώνει την άσχημη εικόνα σε πράσινο και καθαριότητα που δεν θα φτιάξει ακόμα και εάν ο δήμος μας είχε διπλάσιο αριθμό εργαζομένων σε πράσινο ( έχουν μείνει μόλις 20 μεσήλικες υπάλληλοι) και η καθαριότητα κοντεύει μαζί με τους συμβασιούχους να ξεπεράσει τους 200 χωρίς βέβαια όλοι να ενεργούν στους δρόμους αφού περιλαμβάνει και όσους έχουν προσληφθεί για την καθαριότητα σε δομές και δεν προβλέπεται η χρησιμοποίηση τους πέραν αυτών και ειδικά πάνω σε απορριμματοφόρα οχήματα. Βέβαια στο πράσινο υπάρχουν και εργολαβίες ιδιωτών με ποσά όμως πολύ μικρά έτσι ώστε να μπορεί να πεις με βεβαιότητα πως θα αναλάβουν όλο το βάρος για να αποψιλώσουν το πράσινο της πόλης. 

Οι ΣΔΙΤ αυξάνουν το κόστος και αποτέλεσμα δεν βλέπουμε γιατί με μια απλή αναζήτηση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ βλέπεις πως με τα ποσά που δίδονται δεν είναι δυνατόν παρά να κοπούν μερικά δένδρα ή να καθαριστούν ελάχιστα χερσωμένα οικόπεδα ή δημόσια πάρκα. Ο κύριος όγκος δηλαδή πέφτει στις πλάτες 20 ατόμων που δουλεύουν πενθήμερο και παρόλο που οι υπερωρίες είναι αρκετές κάθε μήνα η εικόνα δεν αλλάζει. Έχουν περάσει τόσες διοικήσεις που είχαν και διπλάσιο προσωπικό και πόλη ΚΑΘΑΡΗ όπως την θέλουμε δεν είχαμε. 

Με δεδομένο πως καμία κυβέρνηση δεν θέλει να οδηγήσει την χώρα μας σε νέα χρεοκοπία προσλαμβάνοντας χιλιάδες δημοτικούς υπαλλήλους στους ΟΤΑ της χώρας για τον δήμο μας η ΛΥΣΗ είναι περισσότερες εργολαβίες που θα ανεβάζουν το κόστος ή ιδιωτικοποίηση. Οι εργολαβίες ήδη είναι αρκετές και τις περισσότερες των περιπτώσεων με ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ αναθέσεις για τέτοια ποσά μιλάμε άρα η εικόνα δεν θα αλλάξει παρά μόνο όταν βρεθεί μια δημοτική παράταξη που θα δώσει τις ΔΟΜΕΣ της καθαριότητας και Πρασίνου σε ιδιώτη. Στον δικό μας δήμο με δεδομένη την σύνθεση του ανθρώπινου δυναμικού αυτή η λύση είναι μονόδρομος και βέβαια το πολιτικό κόστος μεγάλο και για τον ΛΟΓΟ αυτό ΚΑΜΙΑ δημοτική παράταξη δεν την προκρίνει και ΟΛΕΣ θέλουν τις δομές ΑΥΤΕΣ υπό δημοτικό έλεγχο. 

Όποιος και εάν είναι ο προπονητής το αποτέλεσμα δεν θα αλλάξει , και εάν ο προπονητής είναι δεξιός η εικόνα θα είναι χειρότερη αφού οι ΜΟΝΙΜΟΙ υπάλληλοι όπως το έπραξαν και στο παρελθόν δεν υπολογίζουν καμία διοίκηση πόσο μάλλον μια κεντροδεξιά αφού το ΣΕΔΗ είναι ΚΚΕ! 

Μακάρι μια κεντροδεξιά διοίκηση να αλλάξει την εικόνα , αλλά πως θα πείσει τους 20 υπαλλήλους του τομέα Πρασίνου να δουλέψουν 12ωρα ή ακόμα χειρότερα πως θα δώσει περισσότερες εργολαβίες όταν ατυχώς για τον δήμο μας το 1/4 του προϋπολογισμού του πάει στην ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ για να ζούμε σε αυτό το ΧΑΛΙ. 

Η αντιπολίτευση αναζητά σκάνδαλα την στιγμή που ο τομέας της ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ μας στοιχίζει 10.000.000 ετησίως χωρίς μέσα σε αυτά να υπολογιστούν πως τους υπαλλήλους της καθαριότητας όπως και όλους τους υπαλλήλους τους πληρώνουμε όσο ζουν και ορθώς, το πρόβλημα της χώρας είναι πως αδυνατεί να καταλάβει πως ο κρατισμός την οδήγησε στη χρεοκοπία και η κεντρική διοίκηση έριξε το μπαλάκι των ιδιωτικοποιήσεων στους ΟΤΑ που δεν βλέπουμε να κινούνται παρά μόνο στις πολλές συνέργειες ΣΔΙΤ που εκτοξεύουν το κόστος αφού για την ΙΔΙΑ ακριβώς δουλειά πληρώνουμε πλέον και τον δημοτικό υπάλληλο και τον ιδιώτη που συνδράμει! 

Ο διάλογος με το ΣΕΔΗ,  είναι ένας μάταιος διάλογος αφού έχουν κομμουνιστικές απόψεις και πιστεύουν στα λεφτόδενδρα ενώ σιχαίνονται ως πλειοψηφία στο Δ.Σ τον ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: