ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Δώστε την δομή σε ΙΔΙΩΤΗ οι προσπάθειές σας δεν αποδίδουν και ουδείς θέλει να πληρώνει περισσότερους φόρους για παραπάνω εργαζομένους

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Δώστε την δομή σε ΙΔΙΩΤΗ οι προσπάθειές σας δεν αποδίδουν και ουδείς θέλει να πληρώνει περισσότερους φόρους για παραπάνω εργαζομένους

 


Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ψηφίσει εδώ και καιρό νόμο που επιτρέπει την ιδιωτικοποίηση δομών όπως η καθαριότητα και το πράσινο. 

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι (και κακώς δεν λέγεται ΔΗΜΟΣΙΑ) οι δομές αυτές να καταλήξουν σε ιδιώτη όπως συμβαίνει παντού όπου υπάρχουν ΚΑΘΑΡΕΣ πόλεις. 

Συμβαίνει και εδώ σε κοσμοπολίτικο νησί του Αιγαίου,  όπου το καλοκαίρι μαζεύει τα απορρίμματα ιδιώτης με την διαφορά πως το προσωπικό καθαριότητας δεν απολύθηκε αλλά περιμένει καρτερικά να βγει στην σύνταξη συνδράμοντας το χειμώνα που τα απορρίμματα είναι πιο λίγα αφού το νησί είναι κορυφαίος τουριστικός προορισμός! 

Εκεί οι "μαγκιές" των εργαζομένων και του σωματείου  δεν πέρασαν,  αφού το χρήμα ρέει άφθονο και οι προλετάριοι δεν είναι "ενωμένοι". 

Τους καλοκαιρινούς μήνες οι επισκέπτες του συγκεκριμένου νησιού ξεπερνούν κατά πολύ τους μόνιμους κατοίκους του δήμου μας αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα γιατί ο τουρισμός φέρνει κέρδη και συντηρεί εκατοντάδες ή μάλλον χιλιάδες οικογένειες στο "νησί των Ανέμων". 

Βέβαια και εκεί  υπάρχουν προβλήματα και αφορούν κυρίως στην επιλογή της ελληνικής εταιρίας που μπορεί να είναι συμφέρουσα οικονομικά αλλά σε αποτελεσματικότητα είναι ένα κλικ παραπάνω μόλις,  από τους δημοτικούς υπαλλήλους που δεν δείχνουν να ανησυχούν για το γεγονός πως εκεί δεν γίνονται νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. 

Μεγάλες εταιρίες του εξωτερικού που έχουν γνώση και εμπειρία στην αποκομιδή απορριμμάτων και στην ανακύκλωσή τους εδώ δεν είδαμε ακόμα να ενεργούν παρόλο που σε μια πλειάδα κρατών δρουν εδώ και πέντε τρεις τουλάχιστον ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ. 

Στα δικά μας,  η εικόνα να κατηγορούν την παρούσα διοίκηση πως τάχα έχει εγκαταλείψει την πόλη ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ διαφορετικό να προτείνουν είναι συνηθισμένη εικόνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους οπαδούς του κρατισμού να σας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες και να σας καλούν να σεβαστείτε την δουλειά των εργαζομένων του δήμου μας λες και αυτοί σέβονται τις δικές σας! 

Σε κάθε περίπτωση παρόλες τις προσπάθειες του νέου Αντιδημάρχου στον τομέα της καθαριότητας και την συνδρομή των γνωστών εθελοντών,  ούτε οι νοοτροπίες θα αλλάξουν αλλά ούτε θα δούμε ΠΟΤΕ ΚΑΘΑΡΗ πόλη όσο η δομή παραμένει υπό δημοτικό - κρατικό έλεγχο και δεν προχωράει η εκάστοτε διοίκηση σε ιδιωτικοποίηση. 

Εάν ο δήμος Αθηναίων αναγκάζεται και πληρώνει δύο ( ιδιώτη και υπαλλήλους του) για να έχει πράσινο και καθαριότητα σε ανεχτά επίπεδα, φανταστείτε πως εδώ που ποντάρουμε κυρίως στους υπεραρκετούς για εμάς δημοτικούς υπαλλήλους η εικόνα κάθε μέρα θα γίνεται και πιο τραγική! 

Με αυτούς μπορείς να πάρεις μόνο βραβείο της πιο βρώμικης πόλης στην Ελλάδα,  και φυσικά "πρωτάθλημα" δεν μπορείς να διεκδικήσεις , θα είσαι πάντα ουραγός. 

Δεν φταίνε οι διοικήσεις της πόλης μας για την ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ αλλά η πλειοψηφία των συνδημοτών μας που πιστεύει ΑΚΟΜΗ εν έτει 2022 στο ΠΑΡΑΜΥΘΙ του καλού κράτους και του κερδοσκόπου ιδιώτη. 

Τους δημότες μας (ως πλειοψηφία)  δεν τους αφορά που η πόλη είναι βρώμικη αρκεί να μην γκρεμιστεί η Σοβιετία μας. 

Για τον λόγο αυτόν και οι δύο κεντροδεξιές παρατάξεις της πόλης μας γλύφουν τους εργαζόμενους της καθαριότητας και με την στάση δεν οδηγούν παρά στα ίδια αδιέξοδα που οφείλονται στην μη ιδιωτικοποίηση της δομής. 

Έτσι και στην επόμενη θητεία της νυν διοίκησης η πόλη θα παραμείνει ΒΡΩΜΙΚΗ και είναι πλέον φανερό πως η διασπασμένη και "κακή" για τους πολλούς τοπική ΔΕΞΙΑ δεν θα έχει θέσεις ευθύνης στον ΔΗΜΟ μας. 

Και δεν θα έχει , επειδή οι ΘΕΣΕΙΣ της δεν έχουν καμία ΔΙΑΦΟΡΑ από αυτές της νυν ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ σε όλα τα ΣΟΒΑΡΑ θέματα κάτι που έχουν αντιληφθεί αρκετοί κεντροδεξιοί που θα τους δούμε και πάλι ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ σε παρατάξεις με ΑΡΙΣΤΕΡΟ πρόσημο. 

Άλλωστε αυτές βγάζουν δημάρχους και οι ίδιοι αποζητούν θέσεις ευθύνης δεν θα περιμένουν να αλλάξουν ιδεολογικές απόψεις οι πολλοί που ρέπουν προς τον λαϊκισμό, θαυμάζουν ΦΑΣΙΣΤΕΣ και δεν τους αρέσουν τα "συστημικά" ΜΜΕ! 

Και δεν τους αρέσουν γιατί δεν τους λένε την "αλήθεια" που θέλουν να ακούσουν για ένα σωρό θέματα από την παγκοσμιοποίηση έως την πανδημία και τώρα τελευταία τους "κρύβουν" και την τρομερή αλλαγή που έχει υποστεί το dna της Φυλής μας! 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: