ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Γρηγορέας: Μας σώζει ο Θεός από τις πυρκαγιές δεν υπάρχει προγραμματισμός

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Γρηγορέας: Μας σώζει ο Θεός από τις πυρκαγιές δεν υπάρχει προγραμματισμός


Έχουν την εκπαίδευση οι εθελοντές που κάνουν περιπολίες στον Υμηττό ρώτησε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης "Πρώτα η Ηλιούπολη" κος Γρηγορέας αναφερόμενος σε παθογένειες που δεν διορθώνονται και ούτε θα διορθωθούν όσο ακόμα  οι αιρετοί θεωρούν πως η δασοπυρόσβεση μπορεί να γίνει από οιοδήποτε άλλο πέρα από επαγγελματίες πυροσβέστες. 

Οι αστειότητες περί εθελοντικών ομάδων φυσικά και εμάς δεν μας αφορούν , άλλωστε αποτελούν για εμάς μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης. Και μόνο η παρουσία τους στους χώρους εμποδίζει το πυροσβεστικό σώμα από το να κάνει την δουλειά του και φυσικά η δράση τους κινείται για όσους πραγματικά ενδιαφέρονται για το περιβάλλον και το δάσος,  προς λάθος κατεύθυνση. 

Στο μόνο που συμφωνούμε με τον κ. Γρηγορέα είναι πως ο Θεός μας σώζει ,σε ό,τι απέμεινε , δεν μας έσωσε όμως σε όλες τις προηγούμενες πυρκαγιές που αφάνισαν το δάσος πάνω από την πόλη μας και βέβαια και τότε και τώρα σε αυτούς τους εθελοντές πόνταραν και ποντάρουν όσοι θεωρούν πως μπορούν να έχουν "ζούγκλες" κοντά σε οικισμούς και να μένουν ανέπαφες από πυρκαγιές , που οι περισσότερες δεν ήταν εμπρησμοί , όσον αφορά τον Υμηττό μας. 

 Το ό,τι καταλαβαίνει ο δημοτικός σύμβουλος πως δεν υπάρχει προγραμματισμός είναι θετικό. Άλλωστε πως μπορείς να προγραμματίσεις βασιζόμενος σε εθελοντές που προσπαθούν να υποκαταστήσουν επαγγελματίες; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: