ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ο Στάθης Ψυρρόπουλος θεωρεί πως κινδυνεύουμε και πως τις φωτιές στα δάση τις σβήνουν οι εθελοντές! - Όταν δεν υπήρχαν είχαμε περισσότερο δένδρα στο δάσος !

Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Ο Στάθης Ψυρρόπουλος θεωρεί πως κινδυνεύουμε και πως τις φωτιές στα δάση τις σβήνουν οι εθελοντές! - Όταν δεν υπήρχαν είχαμε περισσότερο δένδρα στο δάσος !


Μόλις επισκέφτηκα την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Ηλιούπολης - ΕΟΔΠΗ και διαπίστωσα ότι δεν λειτουργεί καθώς ο Δήμος δεν έχει εξασφαλίσει ως όφειλε, κανένα από τα πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία βρίσκονται ακόμα στο συνεργείο του δήμου...

Κύριοι της Δημοτικής Αρχής
Γνωρίζετε ότι βρισκόμαστε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου;

Γνωρίζετε την κατάσταση που επικρατεί;

Αν προκύψει η οποιαδήποτε απειλή πυρκαγιάς απόψε αλλά και μέσα στο σκ πως ο Δήμος θα προστατευθεί;


Στάθης Ψυρρόπουλος 
Επικεφαλής δημοτικής παράταξης "Πρώτα η Ηλιούπολη" 

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Ο κος Στάθης Ψυρρόπουλος προφανώς θεωρεί πως από την πυρκαγιά στο δάσος θα μας σώσουν οι εθελοντές και ΟΧΙ η πυροσβεστική. Μαθημένος από εποχές όπου η διοίκηση στην οποία συμμετείχε πέταγε αφειδώς χρήματα προς πάσα κατεύθυνση επειδή δεν μπορούσε ο δήμος να μείνει ένα ΣΚ χωρίς εθελοντές θεωρεί πως η νυν διοίκηση θα ακολουθήσει την αποτυχημένη συνταγή της προηγούμενης και σε αυτόν τον τομέα. Τα αυτοκίνητα βρίσκονται στο συνεργείο του δήμου και όχι σε ΙΔΙΩΤΗ και αυτό είναι και το πρόβλημα όσων τάχα νοιάζονται για την ασφάλεια μας και "προστατεύουν" το βουνό με χορηγούς και με πολιτικά πρόσωπα να προσπαθούν να μας πείσουν για την αναγκαιότητά τους. Και βέβαια οι απαντήσεις που έδιδε διαχρονικά η παράταξη στην οποία ανήκει για το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης είναι ενδεικτική για το πως θεωρεί πως πρέπει να διοικηθεί ο δήμος μας και πάλι από τα ίδια πρόσωπα που ενώ μας τα έφερε ο πρώην δήμαρχος κος Βαλασόπουλος για ικανά μας αποδείχτηκαν πως ήταν τελικά "προδότες" και "αχάριστοι". Αχάριστοι επειδή δεν παρέμειναν σε μια παράταξη χωρίς ιδεολογικό πρόσημο με στελέχη από όλο το φάσμα του πολιτικού χώρου και με απόψεις που δεν συνάδουν με όσα διαχρονικά ουτοπικά ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ η ΑΡΙΣΤΕΡΑ για την πόλη μας. Ελπίζουμε να αργήσει και άλλο η επισκευή των οχημάτων να περάσει και το καλοκαίρι για να αντιληφθεί ο κος Ψυρρόπουλος πως ουδείς ποντάρει σε ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ και φυσικά όσοι πόνταραν είχαν ατυχή αποτελέσματα. Ο δήμος και γενικότερα οι ΟΤΑ όσο περισσότερο μπλέκουν με την δασοπυρόσβεση τόσο λιγοστεύει το δάσος. Γιατί εδώ δεν μπορούν να μαζέψουν τα απορρίμματα του δήμου μας οι επαγγελματίες θα μας πείσει τώρα ο κος Ψυρρόπουλος πως ανησυχεί για το δάσος επειδή δεν θα έχουν την δυνατότητα να ενεργούν με δικά τους οχήματα οι εθελοντές! Οχήματα που η συντήρηση τους βαραίνει τους φορολογούμενους στην Ελλάδα αφού όπως βλέπετε φτιάχνονται με δικά σας χρήματα και με δικά σας αγοράστηκαν! Ευτυχώς που υπάρχουν και οι ιδιώτες χορηγοί που συνεισφέρουν κάποια ποσά για να διατηρούνται αυτές οι ομάδες που θεωρούν πως μπορούν να ενεργήσουν καλύτερα από τους επαγγελματίες πυροσβέστες! Σε κάθε περίπτωση ας μην ανησυχεί ο κος Ψυρρόπουλος για το δάσος τόσο πολύ επί διοικήσεως δικής τους στο δήμο κάηκε ένα μεγάλο κομμάτι του. Άλλωστε όπως όλες και όλοι γνωρίζουν πάνω από την πόλη μας το βουνό είναι πλέον φαλακρό παρά τις αναδασώσεις και παρά τις προσπάθειες που γίνονται από όσους εξακολουθούν και φυτεύουν πεύκα στα δάση! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: