ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: "Ενωμένοι για την Ηλιούπολη" :Άστοχη και αυτοδιοικητικά απαράδεκτη η ανακοίνωση του κ. Ψυρρόπουλου για το «ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ»

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024

"Ενωμένοι για την Ηλιούπολη" :Άστοχη και αυτοδιοικητικά απαράδεκτη η ανακοίνωση του κ. Ψυρρόπουλου για το «ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ»


Άστοχη και αυτοδιοικητικά απαράδεκτη η ανακοίνωση του κ. Ψυρρόπουλου για το «ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ».
Το πρόβλημα της καθαριότητας είναι σύνθετο και απασχολεί το σύνολο της αυτοδιοίκησης σε ολόκληρη τη χώρα και σε όλες τις βαθμίδες της. Ειδικά στην πόλη μας, όλες οι προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου, κατέβαλλαν τεράστιες προσπάθειες προκειμένου να επιλύσουν το θέμα, που άλλοτε ήταν επιτυχημένες και άλλοτε όχι.
 
Σε κάποιες συγκεκριμένες περιόδους του έτους, είναι γεγονός αδιαμφησβήτητο πως υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση με απορρίμματα, ογκώδη και κλαδιά σε διάφορα σημεία της πόλης μας.
Επειδή η καθαριότητα δεν είναι παιχνίδι επικοινωνιακό, αυτό που αναμέναμε από τη διοίκηση του κ. Ψυρρόπουλου, ήταν:
 
- Να προσπαθήσει να οργανώσει καλύτερα και να ενισχύσει προσωρινά τα προγράμματα της αποκομιδής των πάσης φύσεως απορριμμάτων.
- Να εξασφαλίσει κάθε πρόσθετο μέσο ώστε να υποβοηθηθεί το έργο της αποκομιδής.
- Να ζητήσει από τους δημότες μας, αντί να μαζέψουν οι ίδιοι εθελοντικά τα απορρίμματα, να βοηθήσουν συνεργαζόμενοι με τον Δήμο, περιορίζοντας για ένα μικρό διάστημα π.χ. τα κλαδέματα και την πλήρη προσαρμογή τους στο ημερήσιο και εβδομαδιαίο πρόγραμμα της απομάκρυνσης ογκωδών απορριμμάτων.
 
Το εθελοντικό κίνημα είναι πλεονέκτημα σε έναν Δήμο αλλά για συγκεκριμένες μόνο μορφές εθελοντισμού και δράσεις (π.χ. δεντροφυτεύσεις, πεζές περιπολίες για την προστασία του Υμηττού, φιλοζωική κλπ).

Η διοίκηση μας, στο πλαίσιο του στρατηγικού της σχεδιασμού και εντοπίζοντας πως ένα μεγάλο πρόβλημα ήταν η παλαιότητα των απορριμματοφόρων οχημάτων και των μηχανημάτων έργου, φρόντισε εγκαίρως για την ανανέωση του στόλου με χρηματοδότηση ύψους 1.350.360,00 €, που εξασφαλίσαμε πριν ένα χρόνο από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών.
Πολλά από τα νέα οχήματα έχουν ήδη παραλειφθεί , με την ολοκλήρωση του προγράμματος ο Δήμος μας θα διαθέτει 9 νέα ειδικά οχήματα και συγκεκριμένα:
• Έξι νέα απορριμματοφόρα τύπου πρέσας χωρητικότητας 12m3 x 2 οχήματα, 10m3 x 1 όχημα και 6m3 x 3 οχήματα, αντίστοιχα.
Ένα Πλυντήριο κάδων απορριμμάτων χωρητικότητας νερού 4.000 λίτρων.
• Έναν ελκυστήρα (τράκτορα) τύπου 6X4.
• Ένα ημιρυμουλκούμενο, απορριμματοκιβώτιο με αυτόνομο σύστημα συμπίεσης απορριμμάτων άνω φόρτωσης χωρητικότητας 56 m3.

Τα παραπάνω οχήματα θα συμβάλλουν στον εκσυγχρονισμό και τη βελτιστοποίηση λειτουργίας της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου, προκειμένου να ενισχυθούν ουσιαστικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες.


ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Δείχνουν να μην έχουν καταλάβει καν πως έχασαν τις δημοτικές εκλογές επειδή άφησαν 900 εργαζομένους του δήμου μας να εγκαταλείψουν την πόλη και το μεγαλύτερό τους έγκλημα ήταν πως δημιούργησαν την αίσθηση στους δημότες πως η περισυλλογή των απορριμμάτων εξαρτάται από το εάν οι αιρετοί σηκώσουν μανίκια και τρέξουν να μαζέψουν ογκώδη μη ξεκαθαρίζοντας ποτέ τις τεράστιες ευθύνες του ΣΕΔΗ και των εργαζομένων! Τώρα παρακολουθούν και κατευθύνουν λάθος με τέτοιες ανακοινώσεις τους δημότες μας αφού τους αναφέρουν για μηχανήματα που αγοράστηκαν και που θα καταλήξουν και αυτά παλιοσίδερα αφού ουδείς προστατεύει την δημοτική περιουσία. Γκράφιτι στα οχήματα παρόλο που πληρώνουμε φύλακα για το γκαράζ της πόλης μας και φυσικά κάμερες δεν υπάρχουν για να μπορούμε και εμείς να μάθουμε πως γίνονται οι φθορές σε οχήματα που εμείς πληρώσαμε. Το εθελοντικό κίνημα που δημιούργησαν τους έστειλε στην αντιπολίτευση και πρώτοι από όλους οι "ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ" τους έχουν προστρέξει και προσκολληθεί στη νέα διοίκηση προσδοκώντας από αυτήν να πάψει να τους θεωρεί εθελοντές και να τους κάνει συνεργάτες! Εάν η νέα διοίκηση αντιληφθεί εγκαίρως πως αφού δεν θέλει ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της δομής πρέπει να πληρώσει αυτούς που θα προστρέξουν εθελοντικά τότε θα έχει κάποιο θετικό αποτέλεσμα ειδάλλως οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ θα φωτογραφίζουν ογκώδη και σκουπίδια και εμείς εδώ θα γελάμε με όσους μας γράφουν πως είναι δυνατόν υπάλληλοι που έχουν δοκιμαστεί και αποτύχει να μετατραπούν σε SUPER MAN ή Captain America σε μια "μάχη" για την καθαριότητα που ως φαίνεται δεν θέλει να δώσει και κανείς! Πήγαμε την Κυριακή στις κάλπες αντικρύζοντας ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ εκτός κάδων παντού αλλά η απερχόμενη διοίκηση που πήρε 23% στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών στην εβδομάδα που μεσολάβησε έως την δεύτερη κάλπη συνέχισε να υμνεί τους υπαλλήλους της ΣΟΒΙΕΤΙΑΣ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: